Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
1. Пробај на друг компјутер и види што ќе се случи. Доколку е истото тогаш е до дискот.
2. Пробај со друг диск. Доколку е истото, тогаш е до твојот компјутер.

:)
1 Moментално немам друг компјутер на кој можам да пробам .
2 Пробав на повеќе дискови пак е истото.

Пошо го симнав од Замунда Атеист ми вика можно е да не е добра таа од Замунда симни друга и ми прати друг торент линк од The Pirate Bay кој и она таа ја симнал и инсталирал , ама и со таа пробав не бива .

Можеби јас не ја правам постапката како што треба за да ја почнам инсталацијата или па можеби таа верзија не ми ја подржува компјутерот.

100% работи го имам инсталирано кај мене и кај 4-5 други компјутери (Update 1 е зошто Update 2 има поебано некои работи, така рекоа од Microsoft):

magnet:?xt=urn:btih:cca5c7d70dddb40d71f8953c0195f3d3430d16e1&dn=MICROSOFT.WINDOWS.8.1.PROFESSIONAL.RTM.X64.VOLUME.WITH.UPDATE.20&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.publicbt.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.istole.it%3A6969&tr=udp%3A%2F%2Fopen.demonii.com%3A1337

Фајл - адд торрент фром УРЛ ако користиш БитТоррент или уТоррент.
Ова е само 64-бит верзијата. Не ми се свиѓаат оние АИО. Ако ти треба 32-бит (ако имаш помалку од 4ГБ РАМ) ке најдам, кажи.

За активација е многу лесно, можеш да го активираш и Офис со истата програма.
datafilehost.com/d/03fc0042
пасворд: 2014

Би ти препорачал за да не мора да купуваш ДВД и да режаш да си ја ставиш инсталацијата на УСБ. Имам едно УСБ 3.0 стикче и ѕвер е буквално за помалку од 10 минути се инсталира цел Виндовс. Значи ке ти треба било какво УСБ (2.0 или 3.0) со најмалку 8 ГБ.
Ова програмче ке ти треба за да направиш боотабле УСБ:
joshcellsoftwares.com/products/zotacwinusbmaker/
Мал туторијал:
Го ставаш УСБ-то у компјутер, го отвараш програмчето, отвараш мај компјутер, го влечеш УСБ-то у програмчето, после го влечеш ИСО фајлот што го симна од торентот.

Ај со среќа ;)

П.С До кајгана: незнам дали смеам да ставам пиратски линкови не ме банирајте само кажете ми да си знам за понатаму.[DOUBLEPOST=1409241280][/DOUBLEPOST]
Како да го исклучам скај драјвов да не работи http://prntscr.com/4cgbj1 ?
Не е SkyDrive сега OneDrive се вика. Инаку, не ти смета тоа ти е само за Sync на фајловите и нема потреба од исклучување, си стои само за да те известува што се дешава. Ако толку ти смета можеш да го сокриеш од Tray.
Control Panel (View: Large Icons) - Notification Area Icons - OneDrive Sync Engine стави го на Hide icon and Notifications.

Последно уредено:
Не е SkyDrive сега OneDrive се вика. Инаку, не ти смета тоа ти е само за Sync на фајловите и нема потреба од исклучување, си стои само за да те известува што се дешава. Ако толку ти смета можеш да го сокриеш од Tray.
Control Panel (View: Large Icons) - Notification Area Icons - OneDrive Sync Engine стави го на Hide icon and Notifications.
да де знам ,него муабетот ми беше да не троши ресурси у позадина, ама ок сега почнав да го користам добро ми врши работа.

да де знам ,него муабетот ми беше да не троши ресурси у позадина, ама ок сега почнав да го користам добро ми врши работа.
Па ресурси троши како што можеш да видиш у таск менаџер скоро ич (4МБ РАМ кај мене), може интернет да ти троши ако спушташ или уплоадираш некој фајл :)

100% работи го имам инсталирано кај мене и кај 4-5 други компјутери (Update 1 е зошто Update 2 има поебано некои работи, така рекоа од Microsoft):

magnet:?xt=urn:btih:cca5c7d70dddb40d71f8953c0195f3d3430d16e1&dn=MICROSOFT.WINDOWS.8.1.PROFESSIONAL.RTM.X64.VOLUME.WITH.UPDATE.20&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.publicbt.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.istole.it%3A6969&tr=udp%3A%2F%2Fopen.demonii.com%3A1337

Фајл - адд торрент фром УРЛ ако користиш БитТоррент или уТоррент.
Ова е само 64-бит верзијата. Не ми се свиѓаат оние АИО. Ако ти треба 32-бит (ако имаш помалку од 4ГБ РАМ) ке најдам, кажи.

За активација е многу лесно, можеш да го активираш и Офис со истата програма.
datafilehost.com/d/03fc0042
пасворд: 2014

Би ти препорачал за да не мора да купуваш ДВД и да режаш да си ја ставиш инсталацијата на УСБ. Имам едно УСБ 3.0 стикче и ѕвер е буквално за помалку од 10 минути се инсталира цел Виндовс. Значи ке ти треба било какво УСБ (2.0 или 3.0) со најмалку 8 ГБ.
Ова програмче ке ти треба за да направиш боотабле УСБ:
joshcellsoftwares.com/products/zotacwinusbmaker/
Мал туторијал:
Го ставаш УСБ-то у компјутер, го отвараш програмчето, отвараш мај компјутер, го влечеш УСБ-то у програмчето, после го влечеш ИСО фајлот што го симна од торентот.

Ај со среќа ;)

П.С До кајгана: незнам дали смеам да ставам пиратски линкови не ме банирајте само кажете ми да си знам за понатаму.[DOUBLEPOST=1409241280][/DOUBLEPOST]
Aj ќе пробам и ова па да видиме дали конечно ќе успеам да го средам компјутеров сам без да молам некој друг да ми го средува, но немам USB никакво од 8 ГБ па затоа ќе морам да го снимам на DVD.

Последно уредено:
Да се надоврзам на моабетот од вчера со puma_ile
Пробав и со оваа верзија на DVD и пак истото се дешава. Уште остана да видам преку USB aко успеам да најдам.

Да се надоврзам на моабетот од вчера со puma_ile
Пробав и со оваа верзија на DVD и пак истото се дешава. Уште остана да видам преку USB aко успеам да најдам.
Не сум ѕирнал на темава одамна.
Гарант торентите се во ред и јас тој што ти го пратив и @puma_ile
Можна причина како што ти реков или е хардверски проблем или ти е заклучен некако биосот за инсталација. Провери во биосот.
Ако ти е Uefi инсталацијата види го ова
http://itsfoss.com/disable-uefi-secure-boot-in-windows-8/
На некои компјутери (имав таков случај еден Asus, таман да се откажев, најдов скриено копче, како за ресет) има копче кое овозможува инсталација на О.С. инаку нема шанси.
Ако не ти е мака, најди која ти е плочата и пиши точен модел, па да видиме упатството што вели.

Не сум ѕирнал на темава одамна.
Гарант торентите се во ред и јас тој што ти го пратив и @puma_ile
Можна причина како што ти реков или е хардверски проблем или ти е заклучен некако биосот за инсталација. Провери во биосот.
Ако ти е Uefi инсталацијата види го ова
http://itsfoss.com/disable-uefi-secure-boot-in-windows-8/
На некои компјутери (имав таков случај еден Asus, таман да се откажев, најдов скриено копче, како за ресет) има копче кое овозможува инсталација на О.С. инаку нема шанси.
Ако не ти е мака, најди која ти е плочата и пиши точен модел, па да видиме упатството што вели.
Moментално не можам да се замарам со овој проблем . Кога ќе можам ќе ти пишам ПП

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom