Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи кога ако е на постара графичка одма иде во aero ако на нова иде во basic и после драјверите се активира аерото

Кога ке излезе Blue ке го има ли преку Update или иде како нов OS

Мислам како нов оперативен систем,а може и како сервис пак, огромен. Не се знае никогаш од Microsoft

Beginning with Windows 8, Microsoft will release regular, major updates to Windows 8 in the form of Windows 8.1 (previously code-named "Windows Blue"), Windows 8.2, etc. Windows 8.1 is likely to be released in August, 2013. Service packs will not be released.

Сепак нема сервис пак :)

ДЕЧКИ ПОМОШ ВЕ МОЛАМ НЕКОЈ

Инсталирав Win 8 Pro и го активирав со KJ и сега имам 2 проблеми... Првиот е што на секој старт ап треба да одам во Trubleshoot на конекцијата иначе немам интернет, пишуват нешто Unidentified Limited Network, а вториот проблем е ниедна Windows 8 апликација не ми се отворат како на пример Mail, News, Weather итн. а и да користам локален акаунт :)

Edit: А и да, дали да ги уклучам Windows апдејтите ? Фала ви однапред :)

Може некој да ми даде линк во пм да ја симнам 8цата и јас да ја пробам.

isktUwm.png

Некој што имал ваков проблем?
Па незнам по кој пат ми се дешава проблемов...умрев од преинсталации...
Никако не можам да забележам која е причината за ова.

Читам по форуми дека решението било: или преинсталација или нов Microsoft акаунт.
Е сега, овие две работи сакам да ги избегнам...некое друго решение?

Дали некој можи да ми прати проверен торент Windows 8.1 во ПП по можност а доколку можи да се Update windows 8 во 8.1 нека биди и 8ка.

фала многу :D

Дали некој можи да ми прати проверен торент Windows 8.1 во ПП по можност а доколку можи да се Update windows 8 во 8.1 нека биди и 8ка.

фала многу :D

Го има и на Microsoft да се симне - preview...
Ако не ти е Windows 8 Enterprise, може со Update кој што се симнува од официјалната страна на Windows 8, ако е Enterprise ќе мора да симнес 2.2GB iso DVD за да инсталираш 8.1 !
После одреден период, ќе мора да го преинсталираш, бидејќи не може да се претвори во лиценциран Windows 8.1, така да... не знам колку е паметно да се брза...

Ако ти се игра, стави си го на виртуелна машина...

mene nekako mi izgleda glup win 8 se moze da se stavat obicni ikoni na funkciite na desktopot istite funkcii shto gi ima na noviot izgled. zoshto mora da bide taka kako shto e noviot izgled klikni nekoja programa i se otvora desktopot navistina glupo. ako si vo desktopot namesto start kopce ima start noviot izgled, i za da otvorish nekoja programa treba da odish vo noviot izgled pa od tamu da otvarash programi. noviot izgled e glup.

на торент испадна Windows 8.1 RTM

MICROSOFT.WINDOWS.8.1.RTM.X64.ENGLISH.DVD-WZT
RELEASE DATE: 08/21/2013
BUILD: 6.3.9600.16384.WINBLUE_RTM.130821-1623
FILE: Windows_8.1_EN-US_x64.ISO
SIZE: 3,899,295,744 byte
SHA-1: BC2F7FF5C91C9F0F8676E39E703085C65072139B
MD5: F104B78019E86E74B149AE5E510F7BE9

NOTE: this is original M$ image.

by WZT
09|28|13

ajde nekoja dzomba dali znae kako najlesno da se aktivira Windows 8.1 PRO? (CD key ili slicno)
Build 9600
Ps. Sorry nemam Kirilica attm

ajde nekoja dzomba dali znae kako najlesno da se aktivira Windows 8.1 PRO? (CD key ili slicno)
Build 9600
Ps. Sorry nemam Kirilica attm

Преку скајп јави се на бесплатиниот број и следи ги упаствата од операторот имаш и видео на youtube

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom