Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Ваљда за овде е прашањево...:)

Како да средам тоа што на некои преводи (српски и хрватски), некои нивни букви ми се заменети со љ,њ, ж и слично.

Поточно на пример, нивното "ч" кај мене е "ж".
Поддршка, фонтови?

Ваљда за овде е прашањево...:)

Како да средам тоа што на некои преводи (српски и хрватски), некои нивни букви ми се заменети со љ,њ, ж и слично.

Поточно на пример, нивното "ч" кај мене е "ж".
Поддршка, фонтови?

Во плеерот со кој пушташ клипчиња/филмови, оди во Options/Preferences таму негде кај Subtitles треба да има нешто како Code/Coding/Code Page, таму намести да е или Cyrillic или Central European. После секое подесување, рестартирај го плеерот.

И не е за во оваа тема прашањево, нуП :)

(Р.Ѕ. Користи си GOM Player)

Јас имав сличен проблем со Виста. Во Task Menager оди во Proceses и оди на show processes from all users таму барај го процесот lsass.exe ако имаш два такви исклучи го онај на кој и во description му пиши lsass.exe. На другиот би требало да пиши local security .... тој не го ѓибај.Јас бидејќи немам време да му правам формат при секој пуштање го правам ова. Се надевам ти помогнав.
Еј супер, ова работи. :) Фала многу :smir:

Дај кажете како да ставам Фонтови за Office на седмицава... ???

Едит: Имам фонтови во PC само да ги снимам...

од кај шо ти се фонтојте само копирај ги во C:/windows/fonts и ќе ги имаш фонтојте

од кај шо ти се фонтојте само копирај ги во C:/windows/fonts и ќе ги имаш фонтојте

Или во Control Panel во FONTS.

А до сеа не си имал компјутер, па првиот што ти го купиле ти бил со Windows 7 или?

ќе каже некој која програма е компатибилна со windows 7 која можем да ја искористам за да ги средам партициите? нешто како partition magic?

ќе каже некој која програма е компатибилна со windows 7 која можем да ја искористам за да ги средам партициите? нешто како partition magic?

Можеш од самиот Windows, преку MANAGE на десен клик на Computer, и таму во Storage расчепкај

Или во Control Panel во FONTS.

А до сеа не си имал компјутер, па првиот што ти го купиле ти бил со Windows 7 или?

Ај влези во контрол панел во фонтс и види дали можеш од таму да ги ставиш....

Иначе да прв компјутер ми е:smir:

Во Windows 7 доволно е само да ги селектираш фонтовите и со десен клик на глувчето да одбереш install. Толку, ептен едноставно го направиле од МС.

1. Можеш со Copy-Paste
2. Можеш да ги однесеш директ со глувчето (drag and drop)
3. :toe:

Како што кажа noviot така се ставаат фонтови на Windows 7

Ок ок, го средив само со copy-paste во windows/fonts (т.е. исто ти е како и преку контрол панел)

За блутутот, ако си работи супер, а САМО со Nokia 3110 те дупчи, тогаш логично е дека е до нокијата нешто т.е. не се пронаоѓаат убаво. Пробај инсталирај си Bluesoleil, побарај по гугле.

Fala za bluesoleil,ja instalirav bluesoleil 6.4.299.0 megjutoa mi bara serial number,kade mozam da go najdam?

Дефинитивно е најбоље:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom