Во плеерот со кој пушташ клипчиња/филмови, оди во Options/Preferences таму негде кај Subtitles треба да има нешто како Code/Coding/Code Page, таму намести да е или Cyrillic или Central European. После секое подесување, рестартирај го плеерот.Ваљда за овде е прашањево...
Како да средам тоа што на некои преводи (српски и хрватски), некои нивни букви ми се заменети со љ,њ, ж и слично.
Поточно на пример, нивното "ч" кај мене е "ж".
Поддршка, фонтови?
Еј супер, ова работи. Фала многу :smir:Јас имав сличен проблем со Виста. Во Task Menager оди во Proceses и оди на show processes from all users таму барај го процесот lsass.exe ако имаш два такви исклучи го онај на кој и во description му пиши lsass.exe. На другиот би требало да пиши local security .... тој не го ѓибај.Јас бидејќи немам време да му правам формат при секој пуштање го правам ова. Се надевам ти помогнав.
од кај шо ти се фонтојте само копирај ги во C:/windows/fonts и ќе ги имаш фонтојтеДај кажете како да ставам Фонтови за Office на седмицава... ???
Едит: Имам фонтови во PC само да ги снимам...
Дај кажете како да ставам Фонтови за Office на седмицава... ???
Едит: Имам фонтови во PC само да ги снимам...
Или во Control Panel во FONTS.од кај шо ти се фонтојте само копирај ги во C:/windows/fonts и ќе ги имаш фонтојте
Можеш од самиот Windows, преку MANAGE на десен клик на Computer, и таму во Storage расчепкајќе каже некој која програма е компатибилна со windows 7 која можем да ја искористам за да ги средам партициите? нешто како partition magic?
Ај влези во контрол панел во фонтс и види дали можеш од таму да ги ставиш....Или во Control Panel во FONTS.
А до сеа не си имал компјутер, па првиот што ти го купиле ти бил со Windows 7 или?
Во Windows 7 доволно е само да ги селектираш фонтовите и со десен клик на глувчето да одбереш install. Толку, ептен едноставно го направиле од МС.Ај влези во контрол панел во фонтс и види дали можеш од таму да ги ставиш....
Иначе да прв компјутер ми е:smir:
1. Можеш со Copy-PasteАј влези во контрол панел во фонтс и види дали можеш од таму да ги ставиш....
Иначе да прв компјутер ми е:smir:
За блутутот, ако си работи супер, а САМО со Nokia 3110 те дупчи, тогаш логично е дека е до нокијата нешто т.е. не се пронаоѓаат убаво. Пробај инсталирај си Bluesoleil, побарај по гугле.
Fala za bluesoleil,ja instalirav bluesoleil 6.4.299.0 megjutoa mi bara serial number,kade mozam da go najdam?