Windows 11

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки откако во биосот го активирав ТПМ ми излезе да ја инсталирам 11 - та , е сега да прашам што е подобро клин инстал формат со усб или апдејт од самиот ком?

И дали вреди 11 - та од 10 - та?
Anyone?

Уште од првиот ден кога излезе го користам, никакви проблеми супер си работи.

Јас сум секогаш за свежи инсталации, апликациите ќе си ги инсталираш одново

Сто пати е подобар и веќе нема ажурирања на 10ката. Клин инстал ти е секогаш подобро од ажурирање за да ти се свежнат сите регистри и се.

Сто пати е подобар и веќе нема ажурирања на 10ката. Клин инстал ти е секогаш подобро од ажурирање за да ти се свежнат сите регистри и се.
abe dobar e ama ako gejmas ne e dobro optimiziran za poveketo igri i mora da se ebavas so pomalce fps i da ti jade procesor i grafi;ka. Zatoa i go hejtam. 10kata ti mozda najstabilen i za gejmanje i za normalen den.

abe dobar e ama ako gejmas ne e dobro optimiziran za poveketo igri i mora da se ebavas so pomalce fps i da ti jade procesor i grafi;ka. Zatoa i go hejtam. 10kata ti mozda najstabilen i za gejmanje i za normalen den.
Добар е и за игри, се зависи од конфигурацијата на компјутерот, досега само во 11-ката при играње ако притиснам ctrl-alt-delete за да видам нешто друго во компјутерот или интернет не ми ја руши играта.... во 10-ката тоа се случуваше во некои захтевни игри. во седмицата редовно.
Инаку досега најстабилен оперативен систем од микрософт

Добар е и за игри, се зависи од конфигурацијата на компјутерот, досега само во 11-ката при играње ако притиснам ctrl-alt-delete за да видам нешто друго во компјутерот или интернет не ми ја руши играта.... во 10-ката тоа се случуваше во некои захтевни игри. во седмицата редовно.
Инаку досега најстабилен оперативен систем од микрософт
ako e dobar zosto site go hejtaat?

Јас си се вратив пак на десетката, воопшто не ми легна новата 11 - ка, видеата и звукот небеа синхронизирани плус неможев да накјдам соодветна резолуција, ми скисна да барам и си инсталирав 10ка пак овој пат клин инстал , за брзина 11та супер брз за тоа немам замерка ама другото воопшто не ми легна.

ako e dobar zosto site go hejtaat?
Добро прашање!
Разни луѓе разни„вкусови“

За хејтањето... иста прилика како и за windowsMe, windows2000, vista, windows8, windows8.1 уствари стално беше хејтана секоја нова верзија на виндовс, кога се јави десетката некои изјавуваа дека седмивцата не би ја за ништо менувале... тоа е тоа.
Имаше и такви кои не сакаа од windows95 da prejdat na windows98....
Како и да е секоја нова верзија на оперативен систем е подобра од постарата откако ќе ги прележи „детските“ болести.
Најголем скок имаше со појавата на windowsXP..... тука конечно ја збришаа појавата на она гомното „плав екран“
За фино подесувње на оперативниот систем потребно е исклучување на непотребните старни програми потоа влегување во сервисите и секој според своите потреби да испоисклучува се непотребно бидејки по дифолт скоро се е вклучено и работи во празно и го непотребно оптоварува системот и ја полни рам меморијата.

Сега читам ја спремаат дванаесетката за лансирање но не одлучиле дали ќе ни ја понудат како нов оперативен систем или како голема надградба на 11-ката нешто слично кога довивме виндовс8.1 наместо виндовс9

Back
На врв Bottom