Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
da da ama samo kaj ovie apps, sistemskite
Well, пак ќе пишам, избриши ги и Groove и Movies&TV. Скоро сигурно нешто друго користиш за гледање филмови.
Како алтернатива можеш да пробаш repair да направи на Windows.

Не е баш некој корисен совет, јбг. :cenzura:

wsreset.exe би требало да помогне, потоа оди во Services > Windows Update > Десен клик >Properties > Startup Type > Disable > Рестартирај PC. Потоа откако ќе се рестартира оди во Services > Windows Update >..... > Startup Type: Automatic. Потоа обиди се да абдејтираш.

Fala vi, se sredi! :)

Заебан овај 10ката, само проблеми од него.
#1 старт менито не се отвара. Штракај колку сакаш, не испаѓа. Cortana работи, а старт нејќе.
го пробав тоа со Powershell и ми дава package error или шознам.
Код:
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Направив и secondary login и се најавив од таму и пак нејќе.

#2 System and Compressed memory
lXrIHcp.jpg

Memory leak? Зашто толку црпе од диско?

#1 старт менито не се отвара. Штракај колку сакаш, не испаѓа. Cortana работи, а старт нејќе.
Код:
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

lXrIHcp.jpg

За старт менито е некој досаден баг. Пробај во таск менаџер ресетирај го експлорер за мене работеше

Код:

lXrIHcp.jpg

За старт менито е некој досаден баг. Пробај во таск менаџер ресетирај го експлорер за мене работеше

Код:

lXrIHcp.jpg

Мене старт менито не ми излегваше ко ќе требаше да го рестартирам лап топот за да се инсталираат симнатите апдејти. Исто и не ми тераше видеа ко ќе имав апдејт за инсталирање. Откако ги исклучив автоматските апдејти, НЕМАМ никаков проблем (да не го урочам).

Значи небило само кај мене Start менито да не работи..Ништо не чепкав само од себе се среди,тоа многу нервира ..

Clean install ќе му праам и ќе изгасам тоа updates.
Се заебав што апдејтирав само за Forza 6 да ја биде и па коче...
Дајте некое програмче за Tweaking. Иам го Ultimate Windows Tweaker 4.0. Некое слично?

Сигурно е поставено прашањето претходно само неможам да му го најдам одговорот на темава има 90тина страни :)
Дури сега ми се апдејтира 10ката, доста време ја избегавав ама вчера изгледа беше крајот :) Ме интересира дали пробниов период кој мислам бил една година, после ќе ми треба лиценциран софтевер?
Или да се враќам на 7ката дур нема месец поминато. :)

Сигурно е поставено прашањето претходно само неможам да му го најдам одговорот на темава има 90тина страни :)
Дури сега ми се апдејтира 10ката, доста време ја избегавав ама вчера изгледа беше крајот :) Ме интересира дали пробниов период кој мислам бил една година, после ќе ми треба лиценциран софтевер?
Или да се враќам на 7ката дур нема месец поминато. :)
Седи си на десетка.
Ако некогаш те замара за genuine му ставаш Microsoft Toolkit 2.6 beta 5 и крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom