Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска го реинсталирав компјутерот имам Windows 10 Education Но примерив кога проверувам апдејти верзијата 1511 не ми ја дава ми вели дека сум up to date.... зошто е тоа така?

Денеска го реинсталирав компјутерот имам Windows 10 Education Но примерив кога проверувам апдејти верзијата 1511 не ми ја дава ми вели дека сум up to date.... зошто е тоа така?
Па ваљда за таа верзија не важи апдејтот.
Значи седи си мадро, if it ain't broke don't fix it.
Како да којзнае колку ти треба тој апдејт.

Приметив кога го затварам лаптопов доста споро се гаси т.е на sleep се става. Најверјатно заради некој апдејти. Мене ме интересира дали има некој финти и трикови како да го убрзам малку работењево на windows-ов ?

Уште има проблеми виндоусов. На секој втор нов лаптоп со офис конфигурација лагира. Исто и на десктопот што го користам со тек на време се повеќе се успорува. Имам дуал бут со виндоус 7 на истиот десктоп, 7-та го шие во секој поглед.

Го оставив компјутеров уклучен пред да излезам, се враќам по некој сат гледам се апдејтирал на Виндоус 10 :pos::pos: Ајде јебига секако ќе се префрлев евентуално ама ќе ми недостасува 7ката :(

Не, нема.
Навистина нема што да ти недостасува од win7. Win10 има се што има 7 и + :)
Користев 10ка на лаптопот и 7ка на десктопот, некако си бев навикнат на 7ката на десктоп ама ќе се навикнам и вака :) Само се надевам нема да го имам истиот проблем што го имав на лаптопот кога не можев да кликнам ништо на таскбарот па мораше да рестартирам

Долго време само ми се појавуваа ситни апдејти, еве сега гледам ми се појави известување да го надградам на Windows 10 pro 1511 10586. Како што знам овој билд порано ми беше многу проблематичен, споро се подигаше виндовс, кочење ужас. Дали се уште е ваков проблемот или ова е некој официјално издание кое е средено? Се уште сум на 10240. Ве молам за мислење. Ова штом излегло, сигурно ќе мора да се инсталира кога тогаш, иако е штиклирано Defer upgrades, веројатно е нешто официјално излезено.

Исклучи ги абдејтите и биди си рает. ;)

Capture.PNG

Чаре за ероров? Десетина дена веќе е вака, многу ме нервира.

Исклучи апдејти или uninstall на апојне?
Мислиш дали имам исклучено апдејти или да исклучам, не те сфатив? :D Немам исклучено не а за да исклучам, што знам, не ми смета :D

Мислиш дали имам исклучено апдејти или да исклучам, не те сфатив? :D Немам исклучено не а за да исклучам, што знам, не ми смета :D
Да ги исклучиш мислев. :P
Баговине се јавуваат кога почнува апдејт?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom