Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
И кај мене ова KMSpico не ми ни дозволи да го инсталирам. Го активирав со еден руски активатор. :D

Дојдов до тука ама незнам баш кое да го исклучам.Порано беше турнн оф апдејт на стариве виндоуси.Сега ова не можам да се снајдам упм.
Во Services најди го Windows Update сервисот, и постави го на Disable.[DOUBLEPOST=1457029741][/DOUBLEPOST]
Тапа невидена.
Автоматски ми ги надогради на оваа и претходнота верзија па освен што дополнително ми зема 9гига и го успори компјутерот не добив ништо друго.
Голема среќа што има опција да се врти на инсталациониот сетап што и го сторив,а уште подобро што има и опција за долагањена надоградување.
А има и опција да се врати на виндовс7
Сосема е во ред кај мене. Shutdown-от е побрз сега. Засега тоа го приметив

Само кај мене се дешава при секој нов апдејт да ми се рестатира 5-6 пати компјутерот со порака we couldnt complete the updates, undoing the changes, и така 5-6 дур не се вклучи на десктоп. Ептен ме нервира.

Во Services најди го Windows Update сервисот, и постави го на Disable.[DOUBLEPOST=1457029741][/DOUBLEPOST]
Сосема е во ред кај мене. Shutdown-от е побрз сега. Засега тоа го приметив

Kade e ova servises.Kaj mene ima uptade and security i koga ke vlezam imam samo details i advanced options

Може да ми дадете проверен линк за активација на офисот?

Мислиш Stop the service? Сакам да го направам и јас тоа ама не знам дали би направил добро. Можи нешто лошо да се случи ако не се абдејтова?

DarkValley напиша:
Сакам да го направам и јас тоа ама не знам дали би направил добро. Можи нешто лошо да се случи ако не се абдејтова?
Дечки, бее. Кажете ми.

Дечки, бее. Кажете ми.
Доста бе паничар. Ништо нема да се случи ама со Мајкрософт никогаш не се знае. Исклучи го. Ако забележиш проблеми во иднина, пушти го пак, ништо страшно.

Кликнав на Стоп ама по некое време пак само ми се активира. Чаре?

Кликнав на Стоп ама по некое време пак само ми се активира. Чаре?
Десен клик на сервисот > Properties > Startup Type > Disable. За повторно ако сакаш да го да го активираш: Денес клик на сервисот > Properties > Startup Type > Auto/Manual (како сакаш, само да не е Disabled).

Мислиш Stop the service? Сакам да го направам и јас тоа ама не знам дали би направил добро. Можи нешто лошо да се случи ако не се абдејтова?
без гајле нишо лошо нема да ти се случи ако не го абдејтоваш......
лошо можи да ти се случи само ако го напрајш то да е енабле...

Option 1: Stop The Windows Update Service
===========================================
As central as it is to the core of Windows 10, Windows Update is actually just another Windows process so it can be stopped with these simple steps:
1. Open the Run command (Win + R), in it type: services.msc and press enter
-------------------------------------------
2. From the Services list which appears find the Windows Update service and open it
--------------------------------------------
3. In ‘Startup Type’ (under the ‘General’ tab) change it to ‘Disabled’
-------------------------------------------
Restart

единстевно шо не ке мојш да инсталираш --- net framework или некоја слична програма ко ова за која ке треба па да го менваш тоа на ауто.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom