Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ова windows 10 некако преполна ми стои дека е со багови. Еве кај мене приметувам не можам да вчита USB па кога ќе го ставам не реагира како што треба , не можам да поврзам HDMI на лаптопов со телевизор, ми се изгубија икончињата за батерија и за звук на тулбарот т.е лентата кај старт иконата.

Среќа вчера ми се врати иконата за волуменот на звукот после еден обичен рестарт.

Изгледа ќе треба да се враќам на 8-мица или да му правам format и диреткен clean install на 10кава па да исклучам тоа абгреди и апдејти да прави само.

Иначе супер изглед има и функции ама малку ме нервира овие баговиве што се.

Имам приметено на два различни лап топа тач падот заебава од кога се стави 10ката.

За да не ви инсталира најнови верзии, одете кај Updates, advanced settings - Defer updates. 10240 мене ми работи одлично.
Овие денови си инсталирав по грешка некој ваљда вирус па ми се зезна звучната. Барав некој keycheck, по грешка инсталирав даунлоадер за да се симне тој програм, па ми се збрка се на виндовс, се инсталираше и некој кинески видео плеер. Кога го бришев тој кинески програм со ccleaner излезе мени на кинески кој знае како сум го деинсталирал.
Пробував и со систем рестор, и со ресет виндовс, на крај удрив формат, па на ново инсталирав 10240 про 64бит. Проблемот е во back panel кај реалтек аудио менаџерот, не ми се појавува како активен задниот панел. Предниот е исклучен од плоча, ама менаџерот го детектира само него. Се живо е пробано и селектирано и инсталирано. Преку 10 вида драјвери за звучна пробав и стари и понови и најнови.
Еднаш успеав со едни стари драјвери за седмица, ми се појави задниот панел но шушти цело време звукот.
Пробав и со формат и инсталирање на седмица 64бит, и со разноразни драјвери. Ништо.
Инсталирав и malwarebytes, kaspersky, се е скенирано, нема проблем. Виндовс дефендерот кога се уфрли тој вирус покажа некои работи но ги избриша самиот.
Моментално сум уште на седмица, и на 2.70 реалтек драјвери 6.0.1.6662, синоќа немаше никаков знак дека ми е активен задниот панел(analog back panel), денеска го палам, има,
realtek4.png
и како што реков претходно пак шушти нонстоп звукот, и ништо да не е пуштено пак си шушти. Кога ќе се пушти нешто дури и крчи.
Во биос цело време си е активна он боард звучна. Пред малку пробав чисто да видам, преку хдми од графичка на телевизор си има звук. Проблем е или до драјвери за реалтек звучна или е нешто трето.
Решение ако знае некој нека помогне.

Хахахаха :facepalm: Тебе под итно во Микрософт да те примат. Решаваш проблеми како нивна техничка поддршка. Бриши ова, бриши она...на шашма кликни, може ќе упали...а може и нема...испиј едно кафе, па и две...на крај формат и инсталирај сѐ од почеток. За на крај да појави disk error : преголемо малтретирање од корисник, отидов на годишен одмор! Хахаха

Го спуштив поскедниов апдејт 11 и нешто и се шаштиса пола саат инсталира 2-3 пати рестарт мана. Еееееееептен масираат апдејтиве при инсталација

Sent from my ST21i using Tapatalk

Voa windows 10-kata ispadna 360 pati pogolemo sranje od 8-cata. Jas go probav preku vitruabox, zirnav da vidam sho ima, sho kako i veke ic nekjam da go gledam.
Ma sranje hiljadu posto, kako kaze Izet Fazlinovic :)
I opciite so gi nude i vizuelno se e sranje.
Sedite si tam na zlatna 7-cka na raat.

Voa windows 10-kata ispadna 360 pati pogolemo sranje od 8-cata. Jas go probav preku vitruabox, zirnav da vidam sho ima, sho kako i veke ic nekjam da go gledam.
Ma sranje hiljadu posto, kako kaze Izet Fazlinovic :)
I opciite so gi nude i vizuelno se e sranje.
Sedite si tam na zlatna 7-cka na raat.
Абе остај па и шпиунира. Воопшто не го ни гледај, остани си на 7ца ако сакаш и на ХP.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Зашто ми се губи звукот на 10-кава? Има па нема.И вчера не ми го отвараше старт менито сега отвара :tapp:

Зашто ми се губи звукот на 10-кава? Има па нема.И вчера не ми го отвараше старт менито сега отвара :tapp:
Овој проблем го немам прочитано 5 месеци.
Апдејтиран ти е целосно?
Лаптоп е?
Си прочитал дали има официјални драјвери за твојот лаптоп/PC?

Триптико, пријателе не ми е до заебанција, направив грешка(прва и последна ќе биде нешто сомнително да инсталирам) и се трудам да го средам проблемот ако ти тебе изгледа дека млатам празна слама, ако имаш некој совет кажи ако не, извини ама не сери.
На шашма ништо не сум правел при бришење драјвери или инсталирање виндовс(12 години користам и инсталирам виндовси и програми), туку ми се инсталираше кинески видео плеер, веројатно од некој вирус.
Него кога го деинсталирав, менито беше на кинески и тука отприлика штракав на копчиња next(секогаш десно е cancel), онака како оди деинсталација на сите програми. Сите драјвери ги бришев со ccleaner и со истиот ги чистев и регистри, да не ми памти непотребни работи.

Сум имал проблем и порано со звучна откако од мајкрософт ќе пуштат апдејт за звучна, исто ми се губеше звук. При тестирање, ми покажуваше некој ерор. Дали беше до directx12, не открив, само инсталирав постари драјвери и си работеше супер.
Сега немам ерор, туку шушти звукот цело време. Веројатно и цитро има сега сличен проблем каков што сум имал порано.
Сараундот кој го користам си работи одлично, проблем е или во драјвери или во некој баг на виндовс.
Звучната си работеше одлично до пред инсталирањето на тој плеер кој се инсталираше како последица на некој даунлоадер.

Триптико, пријателе не ми е до заебанција, направив грешка(прва и последна ќе биде нешто сомнително да инсталирам) и се трудам да го средам проблемот ако ти тебе изгледа дека млатам празна слама, ако имаш некој совет кажи ако не, извини ама не сери.
На шашма ништо не сум правел при бришење драјвери или инсталирање виндовс(12 години користам и инсталирам виндовси и програми), туку ми се инсталираше кинески видео плеер, веројатно од некој вирус.
Него кога го деинсталирав, менито беше на кинески и тука отприлика штракав на копчиња next(секогаш десно е cancel), онака како оди деинсталација на сите програми. Сите драјвери ги бришев со ccleaner и со истиот ги чистев и регистри, да не ми памти непотребни работи.

Сум имал проблем и порано со звучна откако од мајкрософт ќе пуштат апдејт за звучна, исто ми се губеше звук. При тестирање, ми покажуваше некој ерор. Дали беше до directx12, не открив, само инсталирав постари драјвери и си работеше супер.
Сега немам ерор, туку шушти звукот цело време. Веројатно и цитро има сега сличен проблем каков што сум имал порано.
Сараундот кој го користам си работи одлично, проблем е или во драјвери или во некој баг на виндовс.
Звучната си работеше одлично до пред инсталирањето на тој плеер кој се инсталираше како последица на некој даунлоадер.
Што и да правиш само џабе ќе се мачиш, clean install само му е мајка, кој знае каков конфликт се јавил со тој кинески плеер и драјвери.

Само јас ли имам проблеми со активација? Треба секој месец да го активирам со KMSpico.

На старата матична кога ќе инсталирав 10-ка автоматски почнуваше да дава звук како да се пржат компири.

На новава плоча немам никаков проблем, но видновс 10 не гледа и нема да инсталирам.
Не за тоа што е шпиунски, туку затоа што е во бета состојба.
Микрософт направи голем чекор за да ги спои мобилните уреди и десктоп компјутерите со еден ОС, ама тоа направи многу некомпатибилности.
Не се замарајте со 10-ткава причекајте ќе искочи 11-ка која ќе биде подобра.

Само јас ли имам проблеми со активација? Треба секој месец да го активирам со KMSpico.
Да..
Ја од ноември навака како го форматирав не сум имал проблем со тој активтор..Како го користиш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom