Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше некој тука пишано уште на почетокот ама не ми текнува како беше точно. Знам влегов некаде Administrative tools мислам беше и кликнав на Remove previous versions of Windows и се избриша повеќе го немаше. Се избриша и фолдерот Old windows во Program Files. Ама сега е чудна работава. Во Контрол Панел стои следново:
capture.jpg

Стои backup за седумка а јас на лаптопот имам користено само осумка.
И јас ова го имам вака пишано windows 7, но со ова ќе може ли после да се враќам на windows 8.1 ? Прашувам бидејќи брат ми е на одмор и кога ќе се врати не знам дали ќе сака да го оставам на 10- кава.

И јас ова го имам вака пишано windows 7, но со ова ќе може ли после да се враќам на windows 8.1 ? Прашувам бидејќи брат ми е на одмор и кога ќе се врати не знам дали ќе сака да го оставам на 10- кава.
мењај го брат ти, не го мењај оперативниот систем

:icon_lol: абе сигурно ќе ја сака и брат ми 10- кава еднаш му спомнав дека ми дава да менувам од 8.1 на 10.
напред иде светот, какво враќање. Ствар на вкус е ама се што е ново е малку чудно и си треба привикнување.

Добро некој нека ми каже како да го опраам ова што ми се гаси одма при уклучување photos апликацијава.

Добро некој нека ми каже како да го опраам ова што ми се гаси одма при уклучување photos апликацијава.
Батали ја таа и стави да ти отвора слики со старата програма.

Епа јас сакам на таа, затоа што видов на јутјуб може да се едитира сликата со филтери.
Пробај ова
Seems to be connected to Nvidia Shadowplay. Try to turn it off and then open a photo. Worked for me. I guess we need to wait for a fix from Nvidia or Microsoft.
и ова
http://www.thewindowsclub.com/re-register-windows-store-apps
и ова
For me the issue was with the pictures library. I had to delete and create again the "shortcuts" of the library. Then the app started normally.

Edit: To re-create the "shortcuts" of the pictures libraries:

- Right-click on the start button.

- Click "run".

- Type "shell:Libraries" (without the quotes) and click Ok.

- Right-click on the pictures libraries and click Properties.

- Delete all the locations and add the correct ones.

- Click ok.

рестартирај компјутер
ако уште не бива пробај ова, симни, инсталирај
http://www.microsoft.com/es-es/download/confirmation.aspx?id=48231

Пробај ова
Seems to be connected to Nvidia Shadowplay. Try to turn it off and then open a photo. Worked for me. I guess we need to wait for a fix from Nvidia or Microsoft.
и ова
http://www.thewindowsclub.com/re-register-windows-store-apps
и ова
For me the issue was with the pictures library. I had to delete and create again the "shortcuts" of the library. Then the app started normally.

Edit: To re-create the "shortcuts" of the pictures libraries:

- Right-click on the start button.

- Click "run".

- Type "shell:Libraries" (without the quotes) and click Ok.

- Right-click on the pictures libraries and click Properties.

- Delete all the locations and add the correct ones.

- Click ok.

рестартирај компјутер
ако уште не бива пробај ова, симни, инсталирај
http://www.microsoft.com/es-es/download/confirmation.aspx?id=48231
Пробав второто не бива, пробав третото исто не бива. Првото не знам како се прави објасни ми го ако можеш подобро, англискиот ми е тапа мене :(

Малку јас да пообјасна како се дешава со photos app
Кликам на Photos во старт менито се отвара прозорче црно и по некоја минутка се гаси.

Да се надоврзам на постот околу Photos апликацијата која ми се гасеше при сам старт.

После неколку обиди со начините кој ми ги препорача Anon не биваше за на крај да се изнервирам и најдов некако на интернет преку powershell како да ја избришам таа апликација, се избриша па потоа пробав дури и онаа со симнување и одново инсталирање windows 10 к кој исто така ми го посочи Anon мислејќи дека ќе се инстлира наново апликацијата но ништо. На крај ми пукна филмот и пробав преку Store да ја симнам и инсталирам . Вака си проработе Photo app без проблеми :)

Имам Windows 10 Pro 64bit. Го апгрејдував од 8.1
Сега сакам clean инстал да му напрам. Да ми кажи некој како? Т.Е од кај да го симнам за да го ставам на УСБ и да го инсталирам?

EDIT: Се снајдов.

Последно уредено:
Кога го заклопам екранот и лаптопот отиде во sleep mode и кога сакам пак да го „разбудам“ не сака да се уклучи и мора да го гасам со притискање на копчето 5 сек. Ова е едниот проблем, другиот е што некогаш кога го исклучам, едната сијаличка, таа што означува дека системот работи се уште свети. Како да го средам ова?

Кога го заклопам екранот и лаптопот отиде во sleep mode и кога сакам пак да го „разбудам“ не сака да се уклучи и мора да го гасам со притискање на копчето 5 сек. Ова е едниот проблем, другиот е што некогаш кога го исклучам, едната сијаличка, таа што означува дека системот работи се уште свети. Како да го средам ова?

Да не го поврза со фејзбоок акаунт, и да ти е лок скренн од фацебоок прво?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom