Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Едно старт мени те одбива да имаш супериорен виндоус?
<sarcasm> Уау, очигледно вреднуваш перформанси повеќе од изглед </sarcasm>
Башка шо се враќа стартот на стариот со едно ситно third party програмче у 2 секунди, а метро никој не те тера да користиш.
Повеќе е за фактот дека Microsoft реши Windows 8 премногу да го намени за таблети и со тоа ги разочара РС корисниците од кои што опстојува. Со Windows 10 го исправаат тоа.
znaci sea so e muabetot so krakuvana 7mica imas godina dena free windows 10? a so orginal go imas forever dur ne izbacat update so ke treba da go platis taka?
Со било која верзија го имаш 1 година. После тоа треба да го платиш за да продолжиш да го користиш. Или да му ставиш активатор тогаш :D

Иам оригинална 7ца и вчера ми се појави тоа за да си резервирам 10ка, ама уште се мислам дали да го направам тоа... :/

Повеќе е за фактот дека Microsoft реши Windows 8 премногу да го намени за таблети и со тоа ги разочара РС корисниците од кои што опстојува. Со Windows 10 го исправаат тоа.

Како тоа ги разочара корисниците со одлуката место да има 10 различни оперативни системи, фрагментирани до бескрај(ХП, 7, 8, 8 за таблет, 8 за телефон), тие се одлучија да направат еден ОС, кој што е на принцип 'write once, run everywhere'. Значи, подобра работа од еден систем, оптимизиран за сите видови корисници нема.
А и за обичните десктоп корисници, нема некоја разлика освен метро менито, кое не ни мораш да го користиш. Брзината на пристап до различни делови од системот е олеснето мијарда пати (пример пристап до Control Panel, десен клик во долен лев агол и имаш мени со пристап до што сакаш). А старт копчето се инсталира за неполни минути ко што спомна @statusQuO

Ако го направат 10ка и застанат тука и тој да биде толку добро оптимизиран што ќе се извршува без проблем на сите уреди, без разлика дали е тоа таблет, лаптоп, телефон, телевизор, тоа ќе биде најдобар потег на Мајкрософт од 95' па наваму.[DOUBLEPOST=1433252830][/DOUBLEPOST]А и да не зборувам дека на стар компјутер со перформанси недоволни за нормална работа на 7ка, 8ка работи ко подмачкана. Подобро оди и од ХП :)

Иам оригинална 7ца и вчера ми се појави тоа за да си резервирам 10ка, ама уште се мислам дали да го направам тоа... :/
Случајно да не знаеш како да го исклучам и на мене ми излезе вчера тоа :)

Како тоа ги разочара корисниците со одлуката место да има 10 различни оперативни системи, фрагментирани до бескрај(ХП, 7, 8, 8 за таблет, 8 за телефон), тие се одлучија да направат еден ОС, кој што е на принцип 'write once, run everywhere'. Значи, подобра работа од еден систем, оптимизиран за сите видови корисници нема.
А и за обичните десктоп корисници, нема некоја разлика освен метро менито, кое не ни мораш да го користиш. Брзината на пристап до различни делови од системот е олеснето мијарда пати (пример пристап до Control Panel, десен клик во долен лев агол и имаш мени со пристап до што сакаш). А старт копчето се инсталира за неполни минути ко што спомна @statusQuO

Ако го направат 10ка и застанат тука и тој да биде толку добро оптимизиран што ќе се извршува без проблем на сите уреди, без разлика дали е тоа таблет, лаптоп, телефон, телевизор, тоа ќе биде најдобар потег на Мајкрософт од 95' па наваму.[DOUBLEPOST=1433252830][/DOUBLEPOST]А и да не зборувам дека на стар компјутер со перформанси недоволни за нормална работа на 7ка, 8ка работи ко подмачкана. Подобро оди и од ХП :)
Самиот интерфејс на Windows 8 е премногу специфичен за работа со допир. Кога користам маус не го добивам тоа чувство дека оперативниот систем што го користам е соодветен за тоа.

Самиот интерфејс на Windows 8 е премногу специфичен за работа со допир. Кога користам маус не го добивам тоа чувство дека оперативниот систем што го користам е соодветен за тоа.

Е па да, кога користиш маус не приметуваш ништо поразлично отколку кога кога користиш 7ка. Тоа е и целта.

Е па да, кога користиш маус не приметуваш ништо поразлично отколку кога кога користиш 7ка. Тоа е и целта.
Не бе, баш спротивното го зборам. Кога користам маус на Windows 8 добивам чувство дека не припаѓам овде, за разлика од кога би користел таблет.

Не бе, баш спротивното го зборам. Кога користам маус на Windows 8 добивам чувство дека не припаѓам овде, за разлика од кога би користел таблет.
Не знам на што мислиш брат искрено ме буниш. Ако мислиш на метрото, да, во право си и се согласувам. Но без метро нема никаква разлика од 7ца. Мене на постар лаптоп(2012) многу подобри перформанси ми вади од 7ца. Ама имав проблем додека да го навикнам ама после инсталирав тоа старт8 и неам гајле.

Треба да ги имаш инсталирано последните апдејти.
IrxuSfv.png

:/

линк
=======
How to install the Get Windows 10 app
If you don’t see the 'Get Windows 10' icon in your notification area and want to reserve your copy, or you just went through the uninstall process listed above but have since changed your mind, all you need to do is install the KB3035583 update for Windows.

И мене ми стигна тоа и си го резервирав :D
Само што кога отидов на делот кај што има Check your PC дали добро ќе работи со 10кава, ова ми излезе: This PC can be upgraded but there may be some issues.
Devices: These devices aren't fully compatible with Windows 10
Intel(R) HD Graphics 4000
You'll experience problems with your display.
И сеа сериозен проблем би било ова? Зашо сепак пишува дека може да се напраи upgrade :unsure:

И јас сега го видов тоа Check your PC И пишува со Bluetooth Hands-Free Audio и Broadcom Virutal Wireless Adapter.
:unsure::unsure:

Дечки едно прашање. Бидејќи иам оригнален Windows 8.1, како и на сите и мене ми стигна нотификација за Windows 10. Е сеа, некаде прочитав дека бесплатен ќе биде 2 години?! Дали да апдејтирам? Фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom