Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
NoScript/AdBlock тип на екстензија со Hitman Pro.alert и антивирусот кој доаѓа со Win 7/8.1/10 е сосем доволно за домашен компјутер. Malware-Bytes ако се сомневам дека можеби имам некој штетник закачено.

За фирми со осетливи податоци треба подобра заштита и лиценциран софтвер.

Од Windows 10 сум задоволен во изминатиов месец од користење, брз е, стабилен и има модерен UI (пријатен за очи). Плус автоматски е, не го замара корисникот, си работи и апдејтира се во позадина. Имам само исклучено да симнува драјвери, сам си ги ажурирам.

Инсталирал еден другар од нула Windows 10 и сега нема бесплатна активација :) Туку еве работам на тој компјутер некое време и не гледам некоја разлика. Освен евентуално black screen и Windows is not genuine, имаат кажано од Мајкрософт што бидува со ОС-ите што не се активирани?

Инсталирал еден другар од нула Windows 10 и сега нема бесплатна активација :) Туку еве работам на тој компјутер некое време и не гледам некоја разлика. Освен евентуално black screen и Windows is not genuine, имаат кажано од Мајкрософт што бидува со ОС-ите што не се активирани?
Ја незнам како не си нашол активатор до сега, за 30 секунди го активира, дури не треба ни рестарт да направи.

Само јас ли имам проблем со крашови ради драјвери? Ко, веќе досадно е, driver failed and has recovered и по неколку пати замрзнува и се рестартира...

и после clean инстал, сеуште исто прави...

Ми мириса графичката дека е при крај или напојната откажува. Некое повеќе инфо. околу конфигурацијата? За која графичка станува збор? Кој модел на напојување? Дали е кинезарија истото?

Ми мириса графичката дека е при крај или напојната откажува. Некое повеќе инфо. околу конфигурацијата? За која графичка станува збор? Кој модел на напојување? Дали е кинезарија истото?
графичката е од пред 2 години, не е до нејзе
а конфигурацијата исполнува услови за вин 10...
ко шо читам по нетов до тоа шо константно се апдејтува е.

графичката е од пред 2 години, не е до нејзе
а конфигурацијата исполнува услови за вин 10...
ко шо читам по нетов до тоа шо константно се апдејтува е.

Значи ако е графичката од пред 2 години, нема шанси да е. Не ја гледам логиката овде. А која е таа конфигурација? Кое е тоа напојување? Која е графичката?? AMD ли е, nVidia ли е?
Која верзија драјвери ги користиш?

Симни OCCT, мавни еден стрес тест на графичката и напојувањето види дали ќе крашне.
Направи бутабилно USB со memtest86 и провери дали ќе најде грешки во рамот.

Не си наведил/а воопшто информации, кога се ресетира, како се ресетира, дали error message излегува, дали е во играње, дали на сурфање?

Значи ако е графичката од пред 2 години, нема шанси да е. Не ја гледам логиката овде. А која е таа конфигурација? Кое е тоа напојување? Која е графичката?? AMD ли е, nVidia ли е?
Која верзија драјвери ги користиш?

Симни OCCT, мавни еден стрес тест на графичката и напојувањето види дали ќе крашне.
Направи бутабилно USB со memtest86 и провери дали ќе најде грешки во рамот.

Не си наведил/а воопшто информации, кога се ресетира, како се ресетира, дали error message излегува, дали е во играње, дали на сурфање?
nvidia geforce 630gt, najnova verzija na driver. pri surfanje crashuva najcesto.display driver has stopped working and has recovered. taka nekako.
ke gi probam ovie raboti, pa ke pisam.

nvidia geforce 630gt, najnova verzija na driver. pri surfanje crashuva najcesto.display driver has stopped working and has recovered. taka nekako.

Графичката нечини, имам веќе искуство со таа графичка

Исто заборавив да напоменам, провери температура со HWMonitor или GPU-Z.

Ја незнам како не си нашол активатор до сега, за 30 секунди го активира, дури не треба ни рестарт да направи.

Не ми беше тоа муабетот, туку кои се недостатоците на неактивиран Виндовс 10?

Не ми беше тоа муабетот, туку кои се недостатоците на неактивиран Виндовс 10?
Па траил период е 30 дена и толку, неможеш да мењаваш теми,позадини и други ствари

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom