Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене лаички ме интересираат неколку работи околу новава 10ка,пошто признавам малце ме буни:
1.Дали мораш првенствено да го инсталираш преку ПЦ апдејт за да се врзе за серискиот што го имаш (нормално пиратски) за да трае трајалот 1 година?
2. Дали од коа ќе го инсталираш преку пц апдејт виндоус врз виндоус можеш да му праиш clean инсталл, пошо коа идеш преку исо инсталација на старт одма ти бара продукт key?
Поздрав.
Мора да направиш апгрејд од windows 7/8.1 за да добиеш бесплатен windows 10, не е траел верзија туку доживотно додека трае матичната што ја имаш
Одкога ке направи апгрејд и се активира можеш после да направиш clean install дирекно со windows 10, за време на инсталација ке те праша за клуч ама ке идеш на skip, после ти е потребно само интернет конекција да се активира и тоа е тоа
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Можеш да резервираш али со резервација мс те ограничува да чекаш и може по 1 месец ке ти го пушти преку windows updateKај мене дојде апдејтот со резервацијата,ама уште не сум се усудил да ја инсталирам додека не ми станат некој работи појасни.
Значи да резимирам, мора прво апдејт со рестарт,па после да си бркам clean install со исо-то?
Можеш да резервираш али со резервација мс те ограничува да чекаш и може по 1 месец ке ти го пушти преку windows update
Најдобро ти е да го пуштиш програмчево https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
или да го симнеш цел исо фајл врати неколку страни наназат ги ставив линковите од windows 10
Ништо страшноКај мене вака вика
![]()
Да не се зезнам да апгрејднам и после цврц интернетЕдно време викаше дека се е ок, а сега ова го јавува како можен проблем
Јас имав со резервација и вчера ми се смени дека можам да си ја симнам и да си ја инсталирам. Значи не ми се појави сама како упдате него го отворив програмчето што беше за резервација и имаше можност да го стартувам упдатеот.Можеш да резервираш али со резервација мс те ограничува да чекаш и може по 1 месец ке ти го пушти преку windows update
Најдобро ти е да го пуштиш програмчево https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
или да го симнеш цел исо фајл врати неколку страни наназат ги ставив линковите од windows 10
Која верзија ја инсталираше? Ова е стар баг.Си остануваат, мене ми останаа сите и ми работи се.
Инаку ми се заеба нешто стартот. Кога ќе кликнам на windows иконата на таскбарот не се пали стартот, и кога ќе кликнам на системските икони на таскбарот за wireless, sounds или батерија исто не работат. Како да го средам?
Нешто се десило де