Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Nema potreba od karanje sekako Nole nikad nema da go stigne Roger! #fakt

Честито победа сосема заслужено, ако од некој "требаше" да изгуби Фед тоа е Ноле.

овај syn го скапа дркање,јајцава ми ги потече. ко џокович да изигра некој вонсериски турнир или меч.Немало шанси денеска за федерер, па немало бе бате 34 години има. А ми го дрвиш овде како федерер најдобриот тенис во кариера да го играл и вонсериоскиот џокович да победеил.Ако немало конкуренција за федерер во неговата ера, сеа па премн има упм . Умренио надал,дооденио федерер и некој си недокажани звезди ко мареј и вавринка.

Добро тоа е сајнс фикшн у моментов, во ваква ера да лапа Ноле толку слемови многу тешко, ама отом потом, не е ни поентата тоа во тенисот, да се стигне Роџер, не верувам дека Ноле размислува толку долгорочно, турнир по турнир па на крај ке се собере Се, мене лично најбитно ми е да ги обедини сите слемови, и барем еднаш да искусам како би делувало у машки тенис еден да атакува на сите слемови у година, или бар до вимболдон еднаш новак да дое со освоени 2 слема.

За достигнувањата на Роџер во поглед на слемовите ретко кој размислува а е фан на Новак, нити пак он ко тенисер, нити пак од неговиот тим, не гледаат години и години унапред и за тоа дали некад ке има он шанса да го стаса. Нека не се повредува он, Надал нека се врати у форма, Роџер нека остане што подолго, да уживаме у нивниот тенис зашто дефакто уникати се, пре би рекол дека постои голема 3ка отколку 4ка, нека ми замерат фановите на Енди колку сакаат ама овие апла се двојат у Се.

Хаха абе доста со муабети за ери, за да зборите за ери, треба да имате гледано тенис пред 2011....:)

Многу убаво им е замислено ова со шетање по внатрешноста и на крај на балкон . :aplauz:

maxresdefault.jpg

#Mackice #Tigrice imam nesto za tebe :D

овај syn го скапа дркање,јајцава ми ги потече. ко џокович да изигра некој вонсериски турнир или меч.Немало шанси денеска за федерер, па немало бе бате 34 години има. А ми го дрвиш овде како федерер најдобриот тенис во кариера да го играл и вонсериоскиот џокович да победеил.Ако немало конкуренција за федерер во неговата ера, сеа па премн има упм . Умренио надал,дооденио федерер и некој си недокажани звезди ко мареј и вавринка.
Добро друже твоето ниво на дискусија е апла дебилно и ретардирано и ке го игнорирам, за дркање не го дркам, се радувам зашто Ноле победил, ако одиме по твојава логика што беше на темава кога Федерер го победи Мареј ? М ? Групни ренди марш оргазми и прскања пред монитор.

Се радувам бе, ми се може, навивам за Ноле, рутински ги доби сезонава и надал и федерер на нивни подлоги, освои слем, и тоа не било кој, оној најпрестижниот, одбрани титула, нормално дека поекспонирани ке се фановите на Новак, што ти е чудно тоа ? И муабетите дркања и јајца отекувања дома на мама и тато да им викаш, тука дискутирај ако дискутираш нормално, бар на темава вакви испади ко твоиве се реткост, запрашај се зашто.

За крајот од твојот пост, јас никогаш не сум фрлал кал на успесите на Роџер и ако некој кој го респектира Федерер ко тенисер и човек на форумов, а не навива за него, тоа сум ја, никад никогаш не сум го омаловажувал на било каков начин, ниту па сум негирал дека е Најдобар на сите времиња.

^^ Му ги нема јајцата на овој бе. :D

хаха кој глуп муабет го начнуваш ...
врска немаш, шанса имал, и тоа голема, каде ? Кога, потенцирај, аргументирај, другово, да беше Вавринка ( да не ја начнуваме разликата од вавринка на трева и други подлоги ), абе и Гринч да постоеше, минатиот божиќ ќе беше украден, али јебига, не постои, ко и шансите на Федерер денес да победи. Да сервирал за победа да не успеал, да стигнел до 5ти сет и да се тегнеа ко лани, а не успеал, да имал меч топка на сервис на Ноле а не успеал, ке те сватев дека имал шанси, вака никогаш, која е бре таа Голема шанса, не било каква шанса, Голема истата била :)))

Смири се, нервозен си се глеа, почекај малце па напиши нешто што не се коси со логиката.
Па ти брате чим беше толку сигурен у победата зошто не отиде у спортска фино лепо да вложиш се што имаш,можеше и на нас да ни кажеш па и ние да вложиме се?Ептен некако сигурен бе у пичку матер,Новак не беше толку сигурен колку што си ти.Али добро ти си посебен од тебе почнува тенисот (y).
Мене ми е криво само што Федерер сам се победи а не дека Џока изигра некој јак тенис,али тебе изгледа обратно ти се гледа.

Многу глупи ликови има на форумов жими се.
Место да честитаат и да кажат вака и вака,тој беше подобар и тоа е,ќе го потат како Федерер бил стар и не можел да издржи вакво темпо,како тоа Федерер грешел и Ноле имал среќа,а притоа не можат да кажат браво за најдобриот ритрнер у свет моментално.
Цел тенис што го изигра денес Федерер така беше само ради Џокович и никој друг,сите тие длабоки топки што ги игра Ноле го приморуваат на нефорсирани противникот,кој и да е,не само Федекс.

П.С
Изразот на Дарданиа,Ноле играл во одбрана:vozbud::vozbud::pos::pos::pos:
О Д Б Р А Н А:pos::ban:

Хехехехехе цела сезона само 1 пораз има и не е во форма. Цел турнир си игра мајтап со 70% од силите и пак не е доминантен. Денес Роџер му напрај брејк и одма му го врати. Штета само што не успеа да ги освои сите 4 во една сезона, ајде се надевам в година.

Па ти брате чим беше толку сигурен у победата зошто не отиде у спортска фино лепо да вложиш се што имаш,можеше и на нас да ни кажеш па и ние да вложиме се?Ептен некако сигурен бе у пичку матер,Новак не беше толку сигурен колку што си ти.Али добро ти си посебен од тебе почнува тенисот (y).
Мене ми е криво само што Федерер сам се победи а не дека Џока изигра некој јак тенис,али тебе изгледа обратно ти се гледа.
еј муабетов, значи човек за да е сигурен за победа мора спортска да уплаќа, класика баклански муабет, може не се коцкам бе од кај знаеш ?
Значи утре секој кој ќе типува на темава мора и ливче ко доказ да стави, а и кај тоа дека сум бил толку сигурен ( у постот што си го цитирал ништо такво нема ), си глеам дома, си се стаам на кгн после втор сет и си пишувам, според МЕНЕ, на форум нели секој може свој став да си каже, Федерер ќе падне физички, Ноле не, тоа ќе се одрази на сервисот кај федекс, се деси тоа ? Се деси. Изгуби Федерер ? Изгуби ...
Имал голема шанса да победи ко што рече ти ? Не

Еве неколку поста пиша, никаде не ја прецизираше големата шанса за победа, ја ти реков каде и како можеше денес Федерер да победи, ама тие услови за него не беа случај и на крајот се испостави дека Ноле до некаде и рутински славеше. И што треба сеа ја да кажам ? Па тие се фактите, јебига, да беше ко лани ќе те сватев за шансите на федерер, денес никако не можам тоа да го сватам.

А според логикава, сам се победил Федерер, до утре можеме да збориме, пример, Мареј сам се победи со Федерер, Гаске сам се победи со Ноле, Ноле сам се победи со Вавринка и така у круг, јуве сами се победија со Барса, така за Се можеме да удриме детски муабет.

Надал 2013 на УС Опен до финалето имаше изедено само еден брејк, од Гаске во 1/2 финалето. Во финалето изеде уште два ако не се лажам така да вкупно три брејка го заврши турнирот. :D
Можно е, баш ми текнува 2010 на УС го тупеа со тоа околу брејковите, за 2013 не ми текнува искрено.А 2010 првите 4 рунди немаше брејк, до финале 2, на крај 5.Ама тој турнир УС Опен 2010 Надал имаше со сигурност најдобар сервис во кариерата, кога ги лупаше по 210 на прашања од новинарите зашто почнал така да сервира одговори дека тоа му е совет од голф играч кој му рекол пробај да удриш колку што можеш посилно, прецизноста на второ место оставија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom