G
garthok
Гостин
Од кога се врати Хингис си гази во двојки со Саниа, исто и со Леандер Паес мн јако играат сакам да освојат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Но ова не е земја или тврда подлога туку е трева каде Федерер беше неприкосновен со години и е доктор за оваа подлога..во тревата нема кој знае колкава размена на удари посебно кога Федерер сервира и плус на позициона игра Мареј не е ништо подобар туку нон стоп се наслонува кон неговата физичка кондиција каде очигледно е поспремен од Федерер но тоа не значи нешто со оглед дека се игра на најбрзата подлога
Нема врска тоа. Јас играм тенис 8 години, исто сакам да и играм и фудбал но имам многу послаби вештини за фудбал. Точно е дека белиот спорт е многу поскап од фудбалот, барем за условите кои треба да се стекнат и да може да се игра тениски меч. Меѓутоа и двата спорта ги играат луѓе кои се од крв и месо.... горе долу може да се очекуваат слични реакции, во зависност од менталитетот на поединецот.Да де се добро ама не можеш да го споредуваш тенисот и фудбалот. Едниот е уличен спорт, другиот е спорт за богата фела.
Кое чудовиште е Серена, страшна работа.
А кладилниците со коефициентите понекогаш прават идиотски потези. Коефициентот на Серена против Шарапова беше поголем од оној на Серена против Мугуруза, а Мугуруза има многу повеќе шанси да ја добие Серена отколку Марија. Шарапова играше лошо на турнирот, плус има патолошки страв од Серена, додека Мугуруза игра во голема форма, има една победа над Серена од трите одиграни меча, и не и одговара со играта на Серена. Не дека има големи шанси во сабота, но многу поголеми од Маричето.
Ako po eden-dva ispadi na random turniri go pravat novak seljak, togas dzentlmen e samo Federer, i eventualno Nadal, drugite ne, zasto sekoj od ostanative znael da izbuvvne, na vavkov ili onakov nacin, nekoj raskrvaril sudija, nekoj iskrsil 10 reketi u minuta, nekoj se pcuel so sudija, nekoj namerno gagjal del od tribina kade malo bebe placelo, nekoj nadvor od teren bil debil, nekoj ne se pozdravil po mec i tn i tn ...У тинекс си на каса, пред тебе има госпожа со ташна у која има од креон до комбајн и не може да ја најде картичката за да плати. И ти зимаш и и се дереш на вработената : Ајде ма неписмена една, еден леб имам само, цел ден ли ќе чекам? Не е убаво,нели ? Има разлика од правите џентлмени што го играат овој спорт и балканците и циганите. Чест на исклучоци.
Шарапова колку е гревче кога игра со Серена. Ни тренер, ни психа има да се спротивстави изгледа.
Абе трева беше и на Олимпијадата, ама 6-2 6-1 6-4 го јадеше РоџерТака да толку од муабетот дека е ова трева а не е земја или тврда, или дали Мареј има игра за Роџер на трева.Играта ја има, ама дали утре ќе може да ја оствари пак зависи од моменталнава форма.
требало и другата камера да ја пуштат, чупето кај што му се дери него а ?За ова што го ругаат комшијава, само една камера го има снимено? Таа кај што се глеа само он дека се придерава?
Абе трева беше и на Олимпијадата, ама 6-2 6-1 6-4 го јадеше РоџерТака да толку од муабетот дека е ова трева а не е земја или тврда, или дали Мареј има игра за Роџер на трева.Играта ја има, ама дали утре ќе може да ја оствари пак зависи од моменталнава форма.
Нешто многу битно заборавате за тој натпревар...тогаш Федерер пред месец дена во 2012 година го исплеска Мареј во поважниот турнир на трева а тоа е Вимблдон,додека на Олимпијадата Федерер пред да игра со Мареј во финалето играше полуфинале против Налбадијан мислам каде имаше маратонски меч во два дена и бидејќи идеше крај на олимпијадата финалето мораше веднаш да се игра следниот ден ,а Мареј во меѓувреме одмараше два дена а Федерер беше преисцрпен...тој резултат не е вистински показател на силите во тоа време...ако беше толку Мареј подобар ќе го победеше на Вимблдон но таму јаде ќотек како магаре
Со Дел Потро играше тоаш во 1/2 финалето и последниот сет заврши 19-17.
требало и другата камера да ја пуштат, чупето кај што му се дери него а ?![]()
http://www.kurir.rs/sport/tenis/vid...a-lopti-a-nole-im-zacepio-usta-clanak-1851743 Еве што изјави Ноле за инцидентот.