Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ништо не се знае со Киргиос.Може и да тепа,ама може и да се распадне како шо знае и да изгуби со 3-0.Има убава шанса да искористи пошо до сега Раонич да не беше сервер ќе изгубеше уште во прво коло.

Не заебавај, каква шанса му даваш на Вердаско против Вавринка. Вавринка игра најдобар тенис во кариерата а Вердаско играше два меча во пет сета. Исто и Киргиос ќе го победи Раониќ гарант.

Не голема, но сепак има некои шанси. Фернандо играше солидно на трева, загуби од Мареј на Квинс во тесен дуел во многу изедначени гемови. На Вимблдон точно дека одигра максимални 10 сета во 2 меча, ќе биде уморен, меѓутоа мора да се признае дека имаше квалитетни противници, Клизан и Тием.
Реално, Вавринка не е нешто посебно на трева, експлозивен е, добар сервис, но факт е дека многу подобро се снаоѓа на другите подлоги.[DOUBLEPOST=1435779059][/DOUBLEPOST]
Ана изгледа брзаше на одмор со Швајни , изгуби од некоја анонимка од САД.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bethanie_Mattek-Sands

Значи Киргиос ако не го победи Раонич нека се откаже од тенис одма, значи одма под итно. Тоа дрвото јаворово е камен на турниров, имаше среќа што прво коло играше со грешникот Гимено Травер, а денес против повредениот 37 годишен Хас кој сервираше прв сервис во просек од 170 километри на час. Размена не може да добие Милош, бекенд не може да погоди. Ништо не прави, само сервата. Лошо е што Киргиос е цепеница и зелен во главата, ако му светне црвеното светло тогаш знае да се угаси и да го снема од теренот, односно да тепа гулаби. Али јас се надевам дека ќе е во фазон и дека ќе го тепа ова залижаниов дрводелец.

Вавринка-Вердаско треба да е интересен меч иако мислам дека Стан ќе тепа. Марин обавезно испаѓа, и он е дрво.

Мене и овој Киргиос ми е исти курац, многу ми е млитав некако. Не ми се верува оти некогаш ќе биде нешто од него. :)

Многу го фаворизирате Ник,колку што е Милош шупелка,толку е и овој.
Јас мислам дека Раонич добива овде.

Чилич ќе изгуби ко магаре

вердаско максимум 1 сет може да земе, ништо повеќе.
багдатис од коцкарски аспект + ќе оди мислам
а нз зошто сте толку сигурни за иснер,крајно непредвидлив натпревар е дури и чилич фаворит би требало да биде

Вавринка-Вердаско треба да е интересен меч иако мислам дека Стан ќе тепа. Марин обавезно испаѓа, и он е дрво.

Како мислиш обавезно испаѓа? Таму веројатно секој сет ќе се решава во тајбрејк, а резултатот на тоа може да го предвидиш само ако си Баба Ванѓа. Јас не гледам како Изнер може да дојде до барем еден брејк во цел меч.

Како мислиш обавезно испаѓа? Таму веројатно секој сет ќе се решава во тајбрејк, а резултатот на тоа може да го предвидиш само ако си Баба Ванѓа. Јас не гледам како Изнер може да дојде до барем еден брејк во цел меч.
Па слабо игра Марин цела сезона. Јас не верувам он да направи брејк, е сега точно е дека ќе се маткаат по тај брејокви, ама Иснер ако начека послаб сервис гем на Чилич ќе го брејкне. По мене испаѓа Марин од Џон, али ќе видиме утре тоа. :D

Па слабо игра Марин цела сезона. Јас не верувам он да направи брејк, е сега точно е дека ќе се маткаат по тај брејокви, ама Иснер ако начека послаб сервис гем на Чилич ќе го брејкне. По мене испаѓа Марин од Џон, али ќе видиме утре тоа. :D

Изнер не е добар на трева, движењето му е лимитирано до крајност. Ајде ќе видиме, јас мислам дека Чилич поминува. Вчера оноај Беранкис беше здивен, одигра ненормален тенис.

Доста сум задоволен од играта на Федерер, некако уживам во нејзе посебно поради тоа што практикувам да играм во живо во негов стил, но некако доволно агресивен и прецизен е во овие два меча. Има реални шанси за титула, зависи како ќе одигра во клучните мечеви. :)

Федерер како во старите денови денеска.

Околу дискиусијата за утре, ајде мое видување на точни резултати за утре кај мажите, да видиме колку ќе погодам :)

Baghdatis - Goffin 0-3
Cilic - Isner 3-1
Dimitrov - Gasquet 3-1
Djokovic - Tomic 3-0
Kudla - Giraldo 3-0
Kyrgios - Raonic 3-2
Mayer - Anderson 1-3
Wawrinka - Verdasco 3-1

Иснер на мене ми е за нијанса фаворит утре против Чилич.

Џокович и Федерер само да не вкрстат пред финале , во директен меч за титула ќе гледаме далеку појак меч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom