С
сашенко
Гостин
Уште Федерер да отидеше и ебати Вимболдонот. Добро е, ке има што да се гледа. А колку и да се мачи, до полуфинале ке стигне за со Ноле сигурен сум
Респект.Само ова ќе кажам, прекрасни играчи со големо срце и прекрасна публика. Секоја чест![]()
И по кој знае кој пат се покажа големината на Федерер и зошто е тој тоа што е.
Ситуацијата многу потсеќаше на онаа со Надал, ама уште еднаш се покажаа разликите во класите на овие два играчи.
Секоја чест за Бенето, дури и жал ми падна на карај , кога за малку не заплача на последниот поен, добра борба прикажаа, и се надевам на добри мечеви и понатаму на Вимблдон.
Море доста со тие класите. Ми ги потече мадињата. Класите, класите. Жими топките. Ој мочај таму, ајде.И по кој знае кој пат се покажа големината на Федерер и зошто е тој тоа што е.
Ситуацијата многу потсеќаше на онаа со Надал, ама уште еднаш се покажаа разликите во класите на овие два играчи.
Секоја чест за Бенето, дури и жал ми падна на карај , кога за малку не заплача на последниот поен, добра борба прикажаа, и се надевам на добри мечеви и понатаму на Вимблдон.
Голема улога имаше и психичката стабилност на неговите противници, Фаља неискусно и панично, со трема одигра во тие моменти и не успеа да го совлада. Кај му ги земаше цело време без проблем сервисите не можеше да си одигра уште еден одличен гем на *5-4 во четвртиот сет Фаља? Или во третиот сет на 4-4 кога имаше 0 40 на сервис од Федерер, не можеше ниту една брејк топка да искористи....Ете зошто е крал Роже Федерер !!!
Знај да се врати од 0:2 на 3:2 истото беше и 2010 на Вимблдон прво коло со Фаља исто губеше 0:2 па се врати во мечот и го победи...
Денес добра игра покажа и Бенето, ама доста грешеше и Федерер, многу топки во аут...
Се заљуби ти во ГофинМногу јака разлика во класи.
Туку:
![]()
Ајде мали уште една победа во низа. Само Напред!
За Бенето не баш, какви поени изигра под притисок страшно, ама физички неможеше да издржи, немаше веќе сила во ударите, секако беше добар меч, ама Федерер со калкулации нема далеку да стигне, мора да има јасен план, на агресивна и доминатна игра, иначе нека не си го троши времето за џабе.Г
Истото важи за Бенето, а Росол и самите видовте како ги пукаше топките. Денеска ќе го пишам да тепа против Колшрајбер, едноставно мора, па и нека изгуби... барем нема да ми е мака бидејќи е сепак игра на аутсајдер, истото мислење го делам за мечот Ферер - Родик.
Види го која фаца, што би кажал другар: каква невина фаца имаСе заљуби ти во Гофин![]()