Wimax интернет?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
A kako nema da bide brz, koga vo Resen ima 2000 korisnici na Internet od koi samo 50 se aktivni da ne preterav ja malce so matematika a :pos2:
Шо прајме муабет , ти се петки по математика имаше нели.
Да си бил во Ресен ај да кажуваш како е, не вака на памет да зборуваш.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
haha hahaa..USTE liso TELEKOM ! a od kaj znaes KOLKU BRZINI NUDI wi-max???
jas znam od sigurni izvori inace kolku da zanes ova nee wi-fi NA ONNET=NONET !!
3.5Ghz>>>ima strasni brzini na golemi dalecini NESTO SLICNO KAKO MOBILNITE !!
мобилните се на 800/900/1800/1900mhz :smir:

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
eve gi oficijalno NEXCOM-MKD~USA
http://nexcom.mk/Default.aspx
no ceni jas ne gledam :toe::toe::toe:
НЕКСТКОМ е многу мафијашка компанија - откако добија лиценци се во бета фака, јас еден не сум чул кој видел како тоа работи. За разлика од тоаа - НЕОТЕЛ работи за биснис скоро година и пол, а за домачни најмалце 6 месеци.

Јас имам еден обичен пакет и уредот е ставен во плакар и работи супер.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
НЕКСТКОМ е многу мафијашка компанија - откако добија лиценци се во бета фака, јас еден не сум чул кој видел како тоа работи. За разлика од тоаа - НЕОТЕЛ работи за биснис скоро година и пол, а за домачни најмалце 6 месеци.

Јас имам еден обичен пакет и уредот е ставен во плакар и работи супер.
DL константен? Латенција испод стотка? Стабилен? Пиши импресии, оти понудата нивна + она стикчето за номадски пристап некако ме тераат да ги откачам Телекабел (си заслужија они одамна). Боље/небоље?:smir:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Ресен еве 5мегабита реални се, слегувам со 700Килобајти/секунда
5мегабита = 700килобајти, ај кажи како пресмета :pos2: овие фалби кај другарчињата што не се разбираат килобити со килобајти само работат!

5120 килобити = 640килобајти максимум download, одземи тука и системско хп скратување = околу 590-600килобајти download. Стварно 700килобајти од џеб да не ги извади :pos2: Јас со 6мб конекција не вадам со 700 па не ти со 5мб конекција

Kajgana Shop

На врв Bottom