Wikileaks и Julian Assange (генерална дискусија)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.451
Поени од реакции
8.582
Затоа од сабајле не треба да пишувам :)

Не знам што ќе излезе за Македонија, ама како за сите така и за нас, ќе има и добри работи (други што не заебавале мислам) и лоши работи (кога сами себе сме си давале голови). Тоа во случај да потера некое време сајтот зошто не верувам дека ќе биде многу.
Искрено баш и то аме плаши дека нема да оди далеку до кај нова година му давам рок
Зошто се досега што објавено горе долу е познато и во теориите на заговор Ништо спектакуларно :toe: а не посебно за нас како држава и од наша корист не за друго после ако излезе некој информација ќе ја демантираат демек излезе после апсењто на асанж и дека пуштени се информациите така во проток без да с проверат и дека ќе има доста лажни (фалш) во кој гарант и тие што ќе бидат за нас ќе се вбројваат таму
Камо среќа да сум грешка и да излезе нешто на виделина па д аимаме и ние некој адут во ракавот но шо знам не ми се верува сега за сега :smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.658
Поени од реакции
59.675
Искрено баш и то аме плаши дека нема да оди далеку до кај нова година му давам рок
Зошто се досега што објавено горе долу е познато и во теориите на заговор Ништо спектакуларно :toe: а не посебно за нас како држава и од наша корист не за друго после ако излезе некој информација ќе ја демантираат демек излезе после апсењто на асанж и дека пуштени се информациите така во проток без да с проверат и дека ќе има доста лажни (фалш) во кој гарант и тие што ќе бидат за нас ќе се вбројваат таму
Камо среќа да сум грешка и да излезе нешто на виделина па д аимаме и ние некој адут во ракавот но шо знам не ми се верува сега за сега :smir:
Е ова што рече баш си мислев пред некој ден дека сме бетер од сите кои заглавија во беља. Кога ќе размислиш подобро, останатите (со некои исклучоци) ретко демантираат видео клип или пишан документ. Наместо тоа се фрлија во хајка, ќе го затворат сајтот, ќе ја исконтролираат штетата и ќе не возат понатаму. Ама овие нашиве аматери (комплет позиција/опозиција) камо да им излезе некој скандал по можност да биде документиран на видео, и ќе ги гледаме како ни објаснуваат дека црното е бело и дека тоа што го гледаме уствари не го гледаме :pos:

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Mastercard e padnata
Visa ja smeni odlukata i uste sorabotuva so Wikileaks

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.658
Поени од реакции
59.675
http://www.huffingtonpost.com/naomi-wolf/interpol-the-worlds-datin_b_793033.html

Ептен е злобно . Наоми Волф саркастично коментира за апсењето на Асанж :)
Thank you again, Interpol. I know you will now prioritize the global manhunt for 1.3 million guys I have heard similar complaints about personally in the US alone -- there is an entire fraternity at the University of Texas you need to arrest immediately. I also have firsthand information that John Smith in Providence, Rhode Island, went to a stag party -- with strippers! -- that his girlfriend wanted him to skip, and that Mark Levinson in Corvallis, Oregon, did not notice that his girlfriend got a really cute new haircut -- even though it was THREE INCHES SHORTER.

Terrorists. Go get 'em, Interpol!

Yours gratefully,
Naomi Wolf

:pos: :pos: :pos:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.658
Поени од реакции
59.675
Блокадата се шири, денес топ тема е Твитер за кој тврдат дека вршел цензура на објавите за Викиликс. Не знам како точно функционира Твитер па не би коментирал многу. На прашањето дали планираат во иднина да го исклучат Викиликс одговориле дека немаат коментар.

Фејсбук беше појасен по тоа прашање и од таму кажаа дека немаат никаква намера да го цензурираат Викиликс. Ќе видиме колку ќе си останат на зборот.

Исто така, се пишуваше дека пребарувачот Бинг исто така врши одредена цензура на пребарувањето затоа што споредено со Гугл има многу драстично помалку индексирани страници на Викиликс.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Кој се нaдеваше дека Infowars ќе стане алтернативен информативен центар, а не само интернетска појава.

Еве како Либерман и пајташите од Конгресот со еден телефонски повик им се заканиле на пајташите од Амазаон и вториве веднаш го откачиле Wikileaks.

Joe Lieberman and his Homeland Security Committee allegedly threatened to shut down Amazon.com if they didn't cut their ties to Wikileaks.

http://www.infowars.com/lieberman-has-power-to-shut-down-websites-with-a-phone-call/

Од новоите документи, покрај тој за Алжир, интересни се и документите како грко-францусиот кепец Саркози за време на војната во Грузија го фатил рускиот министер за надворешни работи за палто (демек за гуша) и му рекол дека е лажго. :tv:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.658
Поени од реакции
59.675
Избришав се друго од коментарот зошто секогаш сакам да напишам а заборавам: самото име Homeland Security звучи како факинг Гестапо организација, како намерно да сакале да ги заплашат сите. Дечки, ние сме од Homeland Security, затварајте тоа кафаната...

Пејпал вика дека го исклучиле Викиликс зошто Стејт Департментот фино лепо им пишал дека е нелегална организација. http://techcrunch.com/2010/12/08/paypal-wikileaks/ Аирлија. Замислете утре/задутре кога ќе нема повеќе кеш, туку се ќе плаќате електронски. Па кога некој господин од власта ќе се јави во некоја банка на пример, и ќе им каже дека сте терорист или криминалец. Штранк клучот како јас кога затворам тема во Филм и ТВ, и да ве видам како ќе купите леб.

Кон таму е тргнато. Две страшни работи излегоа од ова: едната е тоа што некои институции ја елиминираа судската власт, и дирекно даваат наредби кој да биде исклучен, цензуриран и блокиран. Што дирекно води кон тоталитарен систем. Втората е што после ова ќе започне војна за последниот слободен медиум - Интернетот. Ќе се обидат со сите сили да го стават под контрола. Но ми се чини дека ако некаде поединците имаат шанса против системот, тоа е интернетот. Секогаш ќе се најде некој да им покаже среден прст. Едноставно е: тие се малку, ние сме многу.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Избришав се друго од коментарот зошто секогаш сакам да напишам а заборавам: самото име Homeland Security звучи како факинг Гестапо организација, како намерно да сакале да ги заплашат сите. Дечки, ние сме од Homeland Security, затварајте тоа кафаната...

Пејпал вика дека го исклучиле Викиликс зошто Стејт Департментот фино лепо им пишал дека е нелегална организација. http://techcrunch.com/2010/12/08/paypal-wikileaks/ Аирлија. Замислете утре/задутре кога ќе нема повеќе кеш, туку се ќе плаќате електронски. Па кога некој господин од власта ќе се јави во некоја банка на пример, и ќе им каже дека сте терорист или криминалец. Штранк клучот како јас кога затворам тема во Филм и ТВ за инает, и да ве видам како ќе купите леб.

Кон таму е тргнато. Две страшни работи излегоа од ова: едната е тоа што некои институции ја елиминираа судската власт, и дирекно даваат наредби кој да биде исклучен, цензуриран и блокиран. Што дирекно води кон тоталитарен систем. Втората е што после ова ќе започне војна за последниот слободен медиум - Интернетот. Ќе се обидат со сите сили да го стават под контрола. Но ми се чини дека ако некаде поединците имаат шанса против системот, тоа е интернетот. Секогаш ќе се најде некој да им покаже среден прст. Едноставно е: тие се малку, ние сме многу.
Тие се малку, ние сме многу, а сепак они ја имаат моќта. Народот (на светско ниво) секогаш ќе биде апатичен. Барем мнозинството од него. Народот е програмиран и е заплашуван на сублиминално ниво, затоа и многу често се преќутуваат многу работи или е премногу заслепен и искрено верува во одредена идеологија на одредени структури дека е тоа за негово добро. Мнозинството од народот, повторно ќе кажам на светско ниво, е свесен за лагите и се што се случува околу него, но едноставно секој од нив вели, е да бе ја ли ќе сменам нешто, и пошто така сите си викаат - нема да има промена. Како би се променила оваа апатична свест - треба мнооогу повеќе од еден Асанж, за жал. Дел од истите тие луѓе ќе кажат: Мене ми е битно јас да имам куќа, работа и фамилија, не се замарам што ќе се случува на светско ниво. :) Тука е сржта на проблемот, според мене.
Да живее Орвел, да живее 1984! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom