Wikileaks и Julian Assange (генерална дискусија)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Server not found, до мене е или пак им ја “бутнаа“ страната?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
WikiLeaks - Генерална дискусија!

Незнаев дали да ја отворам темава у интернет и мрежи или тука. нека биде тука засега па ако е потребно преместување нека го направат тоа администраторите.

Ја отварам темава со цел да си кажеме кој што мисли општо за страницата и нејзината улога во целиот свет...

Што мислите вие за страницава.. ја според мене мислам дека страницава е еден голем пријател на обичниот граѓанин на било која држава со оглед на тоа дека се откирваат многу гомнарии кои се направени и тоа свесно а истотака прикриени од јавноста... Многу работи искочија на виделина, страницата е опасна за многу нечии кариери па дури можам да кажам дека е опасна и за нечии животи...
Знаеме дека моментално центар пажња стана викиликс и нејзинот основач за кого дури и е покрената ЦРВЕНА меѓународна потерница!!! Знаеме дека и сајтот е под големи удари од различни хакери и владини ИТ експери но сепак некако успева да се одржи во живот.. моментално е недостапен но верувам дека за кратко време ке биде кренат од некој си друг сервер !

Едно ме интересира а неможам да дознам па ајде ако некој знае нека ми каже... Што е тоа што го натерало основачот да креира една ваква веб страница.. Од каде помислата.. некој нешто му наштетил му направил некакво зло или?
и друго.. од каде се сите тие тајни документи. Кој му ги дава за да може тој да ги објавува јавно на интернет..

Па драги матачи и матачки на јајца - повелете кажете си го своето мислење !

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Сепак добро е да се прати до Guardian, сигурно ќе му ги достават и сигурно нема да биде последен пат да се појави.

P

Princ

Гостин
Јас не би сакал да ми ја маркираат мејл адресата или доменот како спам, башка не сакам да се инаетам кога фино пишува
He will be live online to answer Guardian readers' questions at 1pm today, subject to his access to an internet connection - which is very much a live issue. His online interview comes at the end of a week of shocking revelations from the cables and on a day when WikiLeaks has been fighting US attempts to take its website down.

Assange will answer your questions in the comments section below. From 1pm you will need to navigate to the latest comments for his replies.
А коментарите на тој блог пост, се затворени.
Ама ете, ако сака некој, нека пишува по Guardian.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.664
Поени од реакции
59.729
Прееска слушнав дека САД ќе го уапсат Асанж. Сајтот е недостен и ние може да сме хепи во моментов што се појавува на разни линкови, ама се ми се чини дека радоста кратко ќе трае.

P

Princ

Гостин
Прееска слушнав дека САД ќе го уапсат Асанж. Сајтот е недостен и ние може да сме хепи во моментов што се појавува на разни линкови, ама се ми се чини дека радоста кратко ќе трае.
Julian Assange:
The Cable Gate archive has been spread, along with significant material from the US and other countries to over 100,000 people in encrypted form. If something happens to us, the key parts will be released automatically. Further, the Cable Gate archives is in the hands of multiple news organisations. History will win. The world will be elevated to a better place. Will we survive? That depends on you.
Извор

Не се секирај :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Лом направи човеков, меѓународен хаос и хистерија, а да не спомињам и паника... Светов дефинитивно е малце како потресен... :icon_lol:

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
Пред некој ден проверив но немав време за да читам, сега гледам не постои страницата... Но најдов некој документи од таму па сега ги симнувам како торент, дневникот за Ирак е 354 Мб, а тоа е премногу за читање... Да прочитам нешто па ќе искоментирам пак :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom