WiFi антени и совети за подобар сигнал!

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ти е WiFi USB, а тебе ти треба рутер, така?
Како ќе го поврзеш телевизорот со ова? Или имаш WiFi на телевизорот, па ова ќе го правиш рутер?

Аха, значи потребно е и да имаш рутер. Ок сватив, тогаш кој е најдобар рутер и дали лесно се поврзува за да добијам WiFi сигнал во станот и да можат такви уреди како лап топ, мобилен да користат бежичен интернет.

Аха, значи потребно е и да имаш рутер. Ок сватив, тогаш кој е најдобар рутер и дали лесно се поврзува за да добијам WiFi сигнал во станот и да можат такви уреди како лап топ, мобилен да користат бежичен интернет.

Најдобри ти се Cisco Linksys, ама зависи колку пари сакаш да дадеш.

mislam deka ne znaes sto e ping pa sto mi vikas deka e mnogu visok

Абе ич незнам што е пинг...Времето потребно за информацијата да допатува од примачот до праќачот и обратно, мерено во ms..

Добро де, сакав да кажам голем пинг...Ете, до него седам (нема ни метар) и пингот е 30 преку WiFi, а вака преку кабел си е супер - 1 до 2 (blizoo нет лан зона)

Абе ич незнам што е пинг...Времето потребно за информацијата да допатува од примачот до праќачот и обратно, мерено во ms..

Добро де, сакав да кажам голем пинг...Ете, до него седам (нема ни метар) и пингот е 30 преку WiFi, а вака преку кабел си е супер - 1 до 2 (blizoo нет лан зона)
e vaka mi se dopaga ama ako imas zagubi u ping znaci site paketi ne pominuvaat taka sakam da te slusnam znaci toj ruter ne e ok . Ama ima resenie za tie ruteri samo fles eden so nov softver i raboti podobro ama od linksys jas mislam deka nema podobar

како да го дознаам пасвордот на моето wifi ???
може не е за овде прашањево ама не најдов друга тема.....кај не го знаам од комшијата, барем моето да си го знам :icon_mrgr:

може не е за овде прашањево ама не најдов друга тема.....кај не го знаам од комшијата, барем моето да си го знам :icon_mrgr:

Влези си во рутерот.

Имал ли некој досега искуство со Atheros AR9485. Брзината на интернетот од време на време очајно паѓа, а и на интернет прочитав дека и останати корисници имале проблеми со брзината со истата мрежна. Не верувам дека е до рутерот бидејќи кај десктопот не среќавам проблеми. Драјверите се најновите инсталирани, користам 64 битен Windows 7, а моделот на лаптопот е HP ProBook 4540s и истиот е купен пред 10тина дена. Проблемите се јавија после неколку дена од купувањето, па се изгубија на 2-3 ден, па повторно денес се појавија и почнаа да ме загрижуваат.
Ваше мислење?

И мене ми правеше проблеми а го имам и истиот рутер.Така да го симнав овој драјвер и сега цепа без проблеми :)

Ќе се јавиш во Т-home ќе го кажеш бројот на рутерот и тие ќе ти дадат пасворд илозинка

imam edno prasanje za onie sto se razbiraat vo ruteri se nadevam kje znae nekoj da mi odgovori. Imam signal samo vo ednata soba zboruvam za lap top so wifi ured vo nego , no koga kje ja napustam sobata so lap topot mi se gibi signalot za internet sto moze da bide problemot?

imam edno prasanje za onie sto se razbiraat vo ruteri se nadevam kje znae nekoj da mi odgovori. Imam signal samo vo ednata soba zboruvam za lap top so wifi ured vo nego , no koga kje ja napustam sobata so lap topot mi se gibi signalot za internet sto moze da bide problemot?

Едно од овие:

1. Тапа рутер со слаб сигнал
2. Тапа мрежна на лаптоп со слаб сигнал

Пробај со друг лаптоп и/или мобилен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom