WiFi антени и совети за подобар сигнал!

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
vardarce напиша:
После тоа исто се намалува брзината како кај АДСЛ-от.
Mislam deka te isklucuvaat posle toa.
A neznam dali mrezata so koja e pokriena makedonija e WiFi. Neke da e wifi toa canopy motorolla.

Jane напиша:
A neznam dali mrezata so koja e pokriena makedonija e WiFi. Neke da e wifi toa canopy motorolla.
точно, не е вифи
мислам дека канопито е на платформа на 3.5ghz, не сум сигурен или 5.1 па таму до 5.7
колку што знам 2.4 не е сигурно

Tocno taka. Ima 5.1GHz, 5.2GHz, 5.4GHz i 5.7GHz

Jane напиша:
Ја намалуваат на 64/64 ако се јавиш ќе ти објаснат. Инаку целиот систем за наплата, што мора да се земе кредит од банка и да се плаќа во следните две години е поради тоа што Он.нет немаат наплатен систем како МТнет. Значи банката одобрува кредит, Он.нет си ги земаат парите од банката, а клиентот секој месец си плаќа во банка колку што треба месечно што значи релативно ефикасно.

A depozitot stoi vo banka ili kaj onnet?

Ама почнавте да ја развлекувате... Уште да ви кажат во кој сеф им стојат парите...

Нормално дека ќе бараат депозит. Опремата е неверојатно скапа во однос на таа што ја добиваш со ADSL или кабловски. Мора и Оннет да се заштити некако. И не гледам што е проблемот доколку имаш кредитна картичка или имаш пари да оставиш за депозит.

Ако плаќаш со кредитна, месечната цена беше некои 2.300 денари (што е измислено споредено со АДСЛот на мтнет), а депозит во кеш не се остава.

Ако оставиш депозит во кеш за опремата, тогаш парите ти се враќаат назад (а ти нив опремата, нормално) по истекот на 2-годишниот договор. Сосема нормална работа.

WADSL е најдобрата понуда за интернет пристап во Македонија во моментов.

Uste da bese bez depozit ke bese najdobar. Od kaj da znam deka ke mi gi vratat tie 25000 po dve godini. Moze onnet i da ne postoi togas. Kojznae sto ke se sluci za dve godini

Jane напиша:
Uste da bese bez depozit ke bese najdobar. Od kaj da znam deka ke mi gi vratat tie 25000 po dve godini. Moze onnet i da ne postoi togas. Kojznae sto ke se sluci za dve godini
Јане.. А од каде да знае Оннет дека нема да му здуваш во странство ти за 2 години со антената под мишка, или дека нема да ја најдат на автопазар?

Не се будали... Скапа опрема е тоа, не може да се даде на жими-мајка.

Сигурно ќе се најде некој по пристапен начин во блиска иднина. Ама сега за сега, доколку си во можност, ова е одлична понуда. Поготово со плаќањето преку банка (кредитни).

A kolku bi kostala takva oprema da se kupi da ne znaes???

Acid напиша:
Јане.. А од каде да знае Оннет дека нема да му здуваш во странство ти за 2 години со антената под мишка, или дека нема да ја најдат на автопазар?

Не се будали... Скапа опрема е тоа, не може да се даде на жими-мајка.

Сигурно ќе се најде некој по пристапен начин во блиска иднина. Ама сега за сега, доколку си во можност, ова е одлична понуда. Поготово со плаќањето преку банка (кредитни).

Сосема си во право - насекаде во светот функционираат работите така. Сепак, мораме да признаеме дека во споредба со други европски сервиси од други европски земји ОН Нет е тапа. :wink:

Macedalien напиша:
Сосема си во право - насекаде во светот функционираат работите така. Сепак, мораме да признаеме дека во споредба со други европски сервиси од други европски земји ОН Нет е тапа. :wink:
Во споредба со другите европски земји - Македонија е тапа. Оннет се обидува да ја извлече Македонија од статус „тапа нет” и полека (море, убрзано!) успева во тоа. :wink:

И мислам дека темата беше „WiFi антени и совети”. Не забегувајте.

Ете идеја : предложи им да стапат во контакт со Фри Телеком во сукурсалата во Германија и нека набават за почеток 200 модеми, нека лансираат TV/WIFI|cable|USB/Phone сервис и нека го продадат 15 € месечно. Не само што веднаш ќе го урнат монополот туку ќе можат да извезуваат. :star:

Нејсе - WiFi сервисот само во Македонија е со ”заеднички” предаватели. Чудна работа :raz:

Овој текст сигурно ќе ви биде од корист.
Одлично објаснување на Владимир Петков - Чкаља за тоа како тој го подобрил својот сигнал. Истото може да го сторите и вие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom