PCMCIA е интерфејс застапен кај лаптоп во поново време има адаптери од PCI na PCMCIA.Ако си земал пцмциа вифи картичка не знам дали ќе ти пасува на обично пц.Во секој случај кажи моделот на картица па да најдеме чаре
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Eko1 напиша:Сега каков интернет користиш?..... Зошто немаш можност за кабловски?..... технички нешто не е можно.... или....?
no da znaes najslabite se okolu 2500-3000 denari
Нема потреба да ме поправиш тука, истото го кажав и јас.Jane напиша:Malku gi smesa rabotive ama ke te popravam!
-Link Strength (ne strenght) ako e pod 25-30% nemoze da se ostvari konekcija. Nad toa moze, i sto poveke procenti tolku konekcijata e podobra. Inaku ne e mnogu bitno ovde da imas mnogu procenti. I so 35% no dobar kvalitet ke imas odlicna konekcija.
Како по ѓаволите успеваш да се конектираш со 3-7% Link Quality. Ако имаш под 50-45% веќе може да имаш проблеми. Иако, повеќето што се во зоната на покриеност имаат Link Quality од 80-100%. Си помешал некои работи...Jane напиша:-Link Quality obicno imam 3-7% no ako vremeto e epten dobro imam i 10-20%. I vo dvata slucai interentot mi ide so prosek od 90KBps (prvite sekundi e 150-160KBps pa potoa se namauva). Koga vrne mnogu ili koga ima drugi problemi so vremeto, kvalitetot na signalot mi e 1%. Togas imam konekcija no edna strana mi ja otvara otprilika 15min no imam konekcija.
Што тоа нема врска? Велиш дека нема врска дека може да имаш проблеми доколку шумот е поголем од Signal Strength? Сакаш да ти демонтсрирам во живо дека грешиш?Jane напиша:-Noise (sum) - toa sto go kaza nema vrska. Sumot se meri so Network Stumbler (http://www.netstumbler.com/downloads/netstumblerinstaller_0_4_0.exe) obico treba da e nad -90dbm za da ima bilo kakva konekcija. Jas imam okolu -80dbm i internetov mi e super no so poveke toa podobro.
E што било де?Jane напиша:a inaku sto bese rabotava, postov ne mozev dva dena da go pratam?!?!
Vo momentov imam:Acid напиша:Неможе да имаш линк квалити 5%, а да се конектираш, камоли да имаш добар интернет :wink: Нешто друго гледаш ти, или пак си утнал една нула после петката.
Jane напиша:Vo trendnet kaj sto go kupiv prvoto wifi (pci karticka) kupiv i 4db antena 2700 bez 18%ddv. So taa ne fakav i kupiv 6db antena. Taa bese okolu 3500 isto bez ddv no i so taa ne fakav dobar signal. Posle si kupiv usb wifi i so doma napravena antena imam super internet. Inace imas i pojaki anteni da si kupis no tie se od 5000-30000 pa i nagore i koga ke go dodades i ddv-to.....
oxygenne напиша:PCMCIA е интерфејс застапен кај лаптоп во поново време има адаптери од PCI na PCMCIA.Ако си земал пцмциа вифи картичка не знам дали ќе ти пасува на обично пц.Во секој случај кажи моделот на картица па да најдеме чаре