Веќе невидена работа кај нас
)

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
oxygenne напиша:Веќе невидена работа кај нас)
Abe ako ne sfati zborime za domasna upotreba i za link od 100m maksimum, a ne za 24db antena koja kosta mozda poveke od 20000 denari i za link preku celo Skopje (karpos4-aerodrom). A vo smisla na stabilnost i fleksibilnost ako zemes kvalitetno USB so dobri karakteristiki nema da imas nikakov problem. WiFi internetot go koristam od krajot na septemvri i ne sum imal problemi osven koga ke se razduva znae antenata da mi se izmesti (zosto ne mi e stegnata dobro) ili softverski koga nesto cepkam mozam da go rasipam. No od nova godina pa navaka 24h sekoj den imam super internet, osven normalno koga ima nevreme no togas i so taa od 24db neznam dali ke faka dobar signal.neo-geo напиша:де бре чоек, шо си купувал ти
донесоа екселент гридови во нетопиа(колку што знам фирма ќерка на Дасто)
Skopjewifi доби на тестирање 24 децибелен грид и да ти кажам презадоволни сме...линкот со карпош4- аеродром е со тие антени
ич не ги поштувам тоа усбињата, знам дека се најефтини ама во смисла на стабилност и флексибилност АП е закон работа
btw, за што антена си дал толку пари?
Macedalien напиша:Ne te sfatif... :raz:
Jane напиша:Abe ako ne sfati zborime za domasna upotreba i za link od 100m maksimum, a ne za 24db antena koja kosta mozda poveke od 20000 denari i za link preku celo Skopje (karpos4-aerodrom). A vo smisla na stabilnost i fleksibilnost ako zemes kvalitetno USB so dobri karakteristiki nema da imas nikakov problem. WiFi internetot go koristam od krajot na septemvri i ne sum imal problemi osven koga ke se razduva znae antenata da mi se izmesti (zosto ne mi e stegnata dobro) ili softverski koga nesto cepkam mozam da go rasipam. No od nova godina pa navaka 24h sekoj den imam super internet, osven normalno koga ima nevreme no togas i so taa od 24db neznam dali ke faka dobar signal.
вака сеа, антената е со N конектор на неа, за да ја приклучиш на АП, PCI картица и слично ти треба pigtail...Jane напиша:Te sfakam sto sakas da mi kazes.
No ova antenata 24db za PCi karticka e i sakas da kazes deka e 2000 denari??? Ne e mozno tolku da se niski cenite. So marka e i od kade e kupena??
Jane напиша:E cim se tajvanski toa e veke drugo. Jas ti zborev za tie od trendnet sto se americki (valjda se pravat i tie vo kina) no sepak bi trebalo da se pokvalitetni. Inaku zosto da davas pari tolku pari koga mozes da projdes mnogu poeftino so doma napravena antena. Nisto ne e tesko da se napravi.
Macedalien напиша:Не знам што да кажам освен дека ми е криво кога се давиме во клишеа и кога велат дека Македонија е меѓу првите во светот покриена со WiFi .
neo-geo напиша:покриени сме, ама да видам кој може да даде како депозит 400евра за две години договор, месечно по 1300 денари за 8гб бендвит