Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата JaaMajkata
  • Време на започнување Време на започнување
Докажани и сигурни како со домет така и со квалитет, ти го препорачувам исто овај модел во тој ранг до 1000 ден.
TP-Link Wireless N Router 150Mbps WR-740N

Докажани и сигурни како со домет така и со квалитет, ти го препорачувам исто овај модел во тој ранг до 1000 ден.
TP-Link Wireless N Router 150Mbps WR-740N

И јас топло овој го препорачувам, зашто јас го имам веќе година ипол и сум немал никакви проблеми од стабилност. Сум ја добивал максималната брзина на преземање дури и кога сум два спрата под мојот стан (а тоа значи на 4 црти) максимално што сум измерил да фати е едно 100 метри надвор од зградава (односно јас сум 6ти влез, а фаќало до 3-ти влез и тоа на телефон - што има дупло послаба wifi картица од лаптоп или нешто друго). Рутеров е закон за тие пари!

Здраво дечки, ми треба вашаа помош. Веќе цела недела ми дава NO INTERNET ACCESS на секој 5мин ми паѓа и морам одново да се конектирам некогаш успешно ама некогаш и не. Во што би можел да е проблемот? ... инаку користам индернет кој го делам со комшиите, поточно земам од него со помош на модем па од модем во ком. Ужасно ме иритира ова што морам на секој 15 мин да го конектирам плсссссссссс хелппппп :(

Која фирма мислите е најдобра за рутери? Ми треба да е квалитетен, добар за домашна употреба... Може и да дадете некоја препорака за некој од анхоч, амц, емимедија и сл....?

Која фирма мислите е најдобра за рутери? Ми треба да е квалитетен, добар за домашна употреба... Може и да дадете некоја препорака за некој од анхоч, амц, емимедија и сл....?
Linksys WRT54 GL.

глеам во анхоч овој е 3 890 ден, па не ми се даваат толку за рутер, максимум 2 000 би дал...Некој предлог за до тие пари?

Јас пред година ипол зедов TP-link најефтин од сите , ми беше срам да го купам, 990 денари, има вајрлес и 4 порта, до сега нема никаков проблем направено, фаќа низ спратот од куќата, пример кујната ми е од него низ 2 зида и една просторија меѓу нив, никаков проблем, исто и во детската, околу 10 метра 2 зида, си фаќа без проблем

Здраво. Го имам ова:
IP0203.jpg

Пишува дека е PBX IP02 така нешто и на него пишува Model: AG-188N.
Е сега на компјутеров си работи нормално, а на лаптопот не го наоѓа како wifi. Јас го немам конфигурирано и пробувам ама никако ни да почнам оти незнам... Братучед ми го има истиот рутер и кај него има wifi.... Како да го напрам !?

пробај да отвориш веб-страна (од компјутер) 192.168.1.1 или 192.168.0.1 имаш таму help ќе си прочиташ. би требало да има quick setup.

пробај да отвориш веб-страна (од компјутер) 192.168.1.1 или 192.168.0.1 имаш таму help ќе си прочиташ. би требало да има quick setup.
Не ми се отвараат и двете страници, стварно незнам оти :mad:

Kajgana Shop

Back
На врв