Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата JaaMajkata
  • Време на започнување Време на започнување
друже кабелот ти е у реду? приклучен кај шо треба или ?
Кабелот од интернет си е во слотот WLAN, а Lan kabelot за поврзување со компјутер е во слотот за LAN, а кај компјутерот во слотот за интернет.

Не ми се отвараат и двете страници, стварно незнам оти :mad:

Default страната за сетирање на чудово е 192.168.1.100
username: admin
password: atcom

Пробај и кажи што си направил. Во меѓувреме прочитај го упатството за работа ТУКА

Default страната за сетирање на чудово е 192.168.1.100
username: admin
password: atcom

Пробај и кажи што си направил. Во меѓувреме прочитај го упатството за работа ТУКА
Не се отвара повторно. Еве на safe mode with networking сум и пак нејќе... Леле пи*ето мамино да му го .....

user manual

од ко ќе го отвориш рутерот, оди на dd-wrt(unleash your router) и барај дали има софтвер за рутерчето. ако има смени му го, дд-врт има многу подобри функции од стандардниот софтвер.

пробај вака 192.168.120.12

пс: заради ова не се купва кинески рутер, до душа и овие шо ги користиме се кинески ама не се до толку алипни :D

user manual

од ко ќе го отвориш рутерот, оди на dd-wrt(unleash your router) и барај дали има софтвер за рутерчето. ако има смени му го, дд-врт има многу подобри функции од стандардниот софтвер.

пс: заради ова не се купва кинески рутер, до душа и овие шо ги користиме се кинески ама не се до толку алипни :D
нејќе и нејќе :mad: Ако не го средам до вторник не му бега шољата :mad:
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 00:34 ---
user manual

Инаку имам интернет на Blizoo да не има тоа нешто врска пошто и рутеров ми е од таму

Не се отвара повторно. Еве на safe mode with networking сум и пак нејќе... Леле пи*ето мамино да му го .....

Пробај разлисти го упатството на линкот што ти го постирав и ако уште неможеш да го решиш проблемот тогаш незнам како да ти помогнам повеќе. Од каде го најде чудово?

Пробај разлисти го упатството на линкот што ти го постирав и ако уште неможеш да го решиш проблемот тогаш незнам како да ти помогнам повеќе. Од каде го најде чудово?
Ми го дадоа од Blizoo кога потпишавме за пакет интернет телефони и дигитална телевизија, незнам како братучед ми го направиле он вика тетин ми го направил, а тетин е во Лондон и ќе се врат дури на 13 Март :@ чаре некое ?

до сеа ноф рутер поарно да купеше... ој земи linksys ако имаш одпоќе пари, ако не ти се фрлат земи си тп-линк,д-линк,тенда
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 00:40 ---
Ми го дадоа од Blizoo кога потпишавме за пакет интернет телефони и дигитална телевизија, незнам како братучед ми го направиле он вика тетин ми го направил, а тетин е во Лондон и ќе се врат дури на 13 Март :mad: чаре некое ?
барај го тетин на скајп и дај му team-viewer, ќе ти го напрај :D

до сеа ноф рутер поарно да купеше... ој земи linksys ако имаш одпоќе пари, ако не ти се фрлат земи си тп-линк,д-линк,тенда
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 00:40 ---

барај го тетин на скајп и дај му team-viewer, ќе ти го напрај :D
ДА МУ СЕ СЕРАМ НА РУТЕРОТ! :) Ај ќе видам шо ќе напрам до утре :$

Чудово ќе да нема wifi, за сигурно јави се во Blizoo нека ти кажат.

Иди у CMD, и таму пиши: arp -a
Тука ке ти ги покаже сите конекции, и една од адресите ке е таа на рутерот.

ДА МУ СЕ СЕРАМ НА РУТЕРОТ! :) Ај ќе видам шо ќе напрам до утре :$

Не можеш да му се сереш на рутерот затоа што само модем е ова, не е рутер.
Ќе треба да си купиш рутер за WiFi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom