White Dimension - Macedonia

• Креатор на темата Креатор на темата Torchyrus
  • Време на започнување Време на започнување

рум бум рум дум дум

Сум задоволен и од Томкрафт, иако е горе-долу анонимен помеѓу пошироката маса.

Зошто плукање? Нема потреба. Картата не е ни пет евра. :coffee:

На некоја рандом хипстер особа (женско особено) кажете им за SHM, ќе се запалат одма, иако ја знаат само ONE и тоа оној ремиксот со дец мај нејм. Ок, нема везе.

Сум задоволен и од Томкрафт, иако е горе-долу анонимен помеѓу пошироката маса.

Типот е на сцена 20 години, “пошироката“ маса што ќе оди на журкава тогаш не била родена/тазе се родила.
Тие за кој што е анонимен значи никад не се ни интересирале за сцената и ќе одат како и да е затоа што е масовна и ефтина журка.

Тоа што доаѓа сега е само бонус малце таа иста маса да се „образува“ во врска со музика (претпоставувам дека он ќе си затера грејтст хитс негови пошто ко што гледам на видеоно сега праи турнеја по повод 20год.).

Aко веќе правиме муабет за квалитет и за UMF.
Има само 1 име..тоа е Pryda.
Но би го спомнал и спојувањто на АSОТ и UMF...сабајле во 3 PVD откорна бетон. :D
За Eric Prydz веќе не ни станува збор. One and only

Абе нема грешка, ти тој шо ќе кажеш тој ќе го донесат, само за тебе да ти одговара, еј чудни луѓе, мислиш дека некој тебе ќе ти погодува дј што ти одговара ? :) Ма немој да ме јебеш бре, не знам зстварно што друго да искоментирам, за 200ден ти да не сакаш Armin, Tiesto, Markus да ти дојдат, или каде бе и тие не ти се по ќеиф, па земи дона напрај си приватна забава со чичко јутјуб и кој сакаш гостин ќе ти биде, мислам ти се молам.

Прво - Во кој мој пост ги прочита бре АВБ, Тиесто, Шулц и т.д. синко ?!
Второ - Ова не е јавен форум ? Нема секој право за свој став и мислење ?? Не можам отворено да кажам ако нешто ми се допаѓа, а нешто друго не ?

Алал им вера за првиот ДЈ, пријатно ме изненадија ептен. Ама ме копкаше нешто од внатре да се воздржам од купување карта и во право излегува дека сум бил. Тој Томкрофт е за никаде. Катастрофа ! Од каде го имаат најдено не знам, типот ако има повеќе од 20 настапи годишно - ќе се фрлам од тераса. Јес да влезниците се по банални цени, ама пак можеа и имаа доста простор да донесат некое поасално и поактуелно име.

Не ме јеби молим те (што би рекол Кили), ти да не го посакуваше овој случајно, или пак ептен пријатно да не те изненадија што го донесоа ?...

Додека единствена цел на нашите квази промотери е да прават само пари и само пари на 2-3 настани годишно никогаш нема да бидеме ние задоволни , а секако ќе има такви што им го лижат газот и кога ќе им речат дека лета магарето они викаат ехее лета сосе самар ( мислам дека има и на темава такви ) ... Како може рекламираат најголем настан на годината се најдобро за настанот , а носат ДЈ кој едвај го викаат на АСОТ (не викам дека е лош ) и ДЈ кој не е активен бог знае од кога и во секој момент може да ни умре на сцена ...
Да се знае немам ништо против, ќе одам на настанот ради супорт па да се надеваме дека ќе изненадат .

Тие за кој што е анонимен значи никад не се ни интересирале за сцената и ќе одат како и да е затоа што е масовна и ефтина журка.

Таа т.н. поширока маса, ги следи случувањата во Македонија и само во Македонија и дечково како што нема дојдено кај нас, очекувано е да не го знаат иако можеби поголемиот дел од нив имаат слушнано негови траки.

И ич не ми е гајле кој го знае, кој не. Нека направи настап за паметење, толку барам од него, а и од сите други. :D

Таа т.н. поширока маса, ги следи случувањата во Македонија и само во Македонија и дечково како што нема дојдено кај нас, очекувано е да не го знаат иако можеби поголемиот дел од нив имаат слушнано негови траки.

И ич не ми е гајле кој го знае, кој не. Нека направи настап за паметење, толку барам од него, а и од сите други. :D

Муабетот ми е 16-20 годишњаци продаваат памет што е добра музика а не слушнале ништо постаро од 2005-2008ма :)

Ах на времето, сум одел на Армин и Приц за 300 денари карта во Колосеум, на Фери без влез (600 денари влез со консумација 600).
Сум плаќал и 1000 денари во 2006та, споредено со сега веројатно тоа се 2000 денари за Тиесто на Саем.

Го допревме и ние дното ако се радуваме на Томкрафт и Том Нови, мислев да купам карта уште одма ама Томкраф не баш. Ќе почекам да видам што ке понудат 3то

Јас би сакал 808 State да ги донесат, јес да се од пионерите на движењето, ама имаат добра музика
Какви Тиесто, Бурен мурен и што ти ја знам, овие кога правеле журки немало човек што стоел мирен и бил трезен и чист

nie sme takov narod
bilo koj dj da go donesat nie pak ke bidime nezadovolni:D
Да бе публиката е :гомце: ...
У осталом, настанов се прави за мене (публиката) и треба да го прават според тоа што го очекува публиката, а не според тоа они поефтино да поминат и да им остане поголем профит.
Не зборам конкретно за Вајт дименшн, ама постов ме испровоцира до максимум. Многу ме нервира што некој од некои си негови х причини лиже гз, и сите други што имаат мислење спротивно на неговото се :гомце:.
Како да поддржувам нешто, кога гледам дека не е добро ?
Која е логиката да гледам дека нешто е лошо, ама да викам браво ?
Шо дека еднаш у годината вакво нешто се случува па сеа мора некое непишано правило да има дека ја морам да го фалам иако не е добро ?
Некако публиката во Македонија сама себе како да не се цени, па ајде што и да дадат ќе ќутиш и ќе голташ. Пак ќе кажам вакви настани се прават за публиката, а не за повеќе пари да земат организаторите. Ама у нашава држава никако да ги разбереме ваквиве основни работи.

И уште еднаш да потенцирам дека не зборам против Вјат дименшн, туку зборам општо ;)

Ја незнам што се крстите дека ке го донесат Хардвел или некој од големата 10ка за 300 денари карта.Томкрафт пензија 40 години пушта човекот и не е по мој калибар,треба да удрат на оние ДЏи во подем како што се Дениз Коју, Фалгук,Сик Индивидуалс... имам сетови од нив и загарантирана журка имаш од нив. Прочитав некој го бара Астрал,,, немој да ме јебеш бе тие стан имаат во Чаир од што се редовни тука.

Како и да е , идам.

Да бе публиката е :гомце: ...
У осталом, настанов се прави за мене (публиката) и треба да го прават според тоа што го очекува публиката

Публиката (според форумов) очекува диџеи што коштаат по 10-15К евра за цена од 5 евра, кога цената за истите надвор (за да им се исплати на организатори во земји со далеку подобар стандард од нашиов) е 30-50 евра минимум. Незнам зошто е толку тешко да сватите дека колку пари толку музика (буквално).
Башка може да замислам колку сите ќе се испосерете од мрчење ако се стави карта 600/800ден. нагоре (за некој посаглам диџеј), па муабети „овие нормални ли се македонија е ова“ , ќе земете pitchforks и ќе ги палите промотерите на колец на плоштад врзани за Ацета.

Втора работа, тие непознати (а добри) диџеи што мал круг луѓе кои стварно се интересираат за сцената/музиката ги знаат, нема да наполнат метрополис арена во доволен број за на било кој организатор да би му се исплатело. Освен ако не е луд/глуп/пун со пари па да прави журка за да си го направи ќејфот а не да профитира.

вакви настани се прават за публиката, а не за повеќе пари да земат организаторите.

Под кој камен ти живееш? Вакви ( и секакви настани) отсекогаш се правеле за профит, се прават за профит, и ќе се прават за профит. И тука нема ништо чудно нит лошо, така функционираат работите/журките/фестивалите - тоа што не ти е по твој вкус е десета работа. Башка, види погоре за публика vs што сака vs исплатливост за организатори

Имаш три многу едноставни опции
а) направи нешто во врска со тоа да се смени ситуацијата (мрчење на форум не се рачуна за “нешто“)
б) ако не те интересира , не оди. Не учествувај во дискусија па да се нервираш џабе.
в) Збирај пари да ги слушаш тие што сакаш на саглам фестивал надвор. Што, скапа е карта? Скап е превоз? Е скапо е бате. Скапи се тие, па скапа е и карта. Затоа не ги носат ни овде.

треба да удрат на оние ДЏи во подем како што се Дениз Коју, Фалгук,Сик Индивидуалс... имам сетови од нив и загарантирана журка имаш од нив. Прочитав некој го бара Астрал,,, немој да ме јебеш бе тие стан имаат во Чаир од што се редовни тука.

За непознатите диџеи ( за поширока маса од 3-4К луѓе) прочитај погоре. Ова за Астрал ти е ретардирана изјава пошто ако добро памтам не дошле од 2011. А доаѓаат максимум еднаш годишно ако и толку.

In b4 “овој им лиже гз и ке мољака организација за гратис - нити ги знам лично тие што организираат, нити ме занима кој/што/како.
Нити па планирав/ам да одам пошто ништо од ова досега најавено не ми прави ќејф.
Ама па тоа не значи дека треба да се понашам ко да сум паднал на глава ко мал и да не вклучувам елементарна логика пред да тропнам нешто.

Peace out.

Ја го знам и третиот диџеј, не е официјално ама најверојатно тој ќе биде. Ќе почекаме да видиме дали ќе биде тој, ако е точно тогаш одлично ќе биде (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Ја го знам и третиот диџеј, не е официјално ама најверојатно тој ќе биде. Ќе почекаме да видиме дали ќе биде тој, ако е точно тогаш одлично ќе биде (y)

Па сподели бе за кој мислиш, наши сме. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom