Western & Southern Open - Cincinnati 2012

Кој ќе го освои Синсинати кај мажите?

• Федерер

Гласови: 9 37,5%
  • Ѓоковиќ

Гласови: 10 41,7%
  • Мареј

Гласови: 2 8,3%
  • Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Бердих

• Дел Потро

Гласови: 1 4,2%
  • Типсаревиќ

• Монако

• Некој друг (ќе наведам во мислење)

Гласови: 2 8,3%

• Вкупно гласачи
    24
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.157
Cestitki do fanovite na Federer. Nole razocara ... po neznam koj pat sezonava, momentalno ima 2 protivnika u tenisot, odrazot vo ogledaloto i Fedeks, vakov kakov sto e ako saka da osvoi US open nek se moli Federer do finaleto da ispadne od drug teniser. Kakvi priliki imase da zeme set, nitu edna iskoristena, sramota, vrv bese izborot za lob na krajov, covek so povrsno poznavanje na ovoj sport znae kakva greska bese izborot za takov udar, auuu, za cudenje duri broj 2 u svet takva odluka da donese tuka, u voda mu padna podobrata igra u vtoriot set so toj 1 amaterski udar. :facepalm:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Новак нема шанси да го освои УС Опен. Барем според ова што го видов денес. Човеков делува ко да му е баш гајле и за титули и за турнири. Никаква страст нема во играва. Мислам дека е презаситен.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Стварно не знам што се случуваше со Новак денес, а и општо во последниов период, игра без страст, без емоции. Денес во вториот сет личеше малку на себе, но сепак Федерер сервираше одлично, па тешко беше да му направи брејк. Најдобра шанса му беше во тај-брејкот, но каков аматерски потег направи кога одигра лоб.

Како и да е ни следи УС Опен на кој Федерер ќе биде најголем фаворит, според формата во последно време, а и реално не гледам кој од другиве играчи би можел да освои.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.839
Со „играта“ во првиот сет, не ни ја заслужи титулата Новак, во вториот сет беше далеку подруго, ама кога не можиш да направиш брејк, во тај брејкот тешко се добива Федерер.

Како и да е, овие двајца ќе водат битка и на УС Опен, во мала предност ќе е Федерер, што заради формата..
Па не би рекол дека е во мала предност Роџер. Рачунај, Роџер има две победи по ред против Ноле, го превзема првото место на светот токму од Ноле, психолошката предност а далеку на страната на Роџер, а и во подобра играчка форма е. Ако играат финале на УС Опен Федерер ќе биде голем фаворит за титулата поради сите овие фактори што ти ги набројав.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Стварно не знам што се случуваше со Новак денес, а и општо во последниов период, игра без страст, без емоции. Денес во вториот сет личеше малку на себе, но сепак Федерер сервираше одлично, па тешко беше да му направи брејк. Најдобра шанса му беше во тај-брејкот, но каков аматерски потег направи кога одигра лоб.

Како и да е ни следи УС Опен на кој Федерер ќе биде најголем фаворит, според формата во последно време, а и реално не гледам кој од другиве играчи би можел да освои.
Мареј. Сметам на него.

Да си покукам и во оваа тема. Бре ама фали Надал на турниривие.....

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Novak so odnosot ne zasluzi ni Toronto a kamo li Sinsinati da go osvoi.Edno tvrdam,malku da e pofokusiran,sega koga go nema Nadal,ke osvojuva se.Moze da polemizirame do utre,ama e pokvaliteten igrac od Federer(aj samo da ne se napaluvaat fanovite na Federer,toa e moe mislenje).Pa denes vo vtoriot set so nikakva igra malku faleshe da go dobie.Shto moze da izigra a kako igrashe denes eve sporedba
http://www.youtube.com/watch?v=rAo7GTk6BKo
problemot mu e vo glavata.Kako i da e,sepak e najgolem favorit za US Open.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Novak so odnosot ne zasluzi ni Toronto a kamo li Sinsinati da go osvoi.Edno tvrdam,malku da e pofokusiran,sega koga go nema Nadal,ke osvojuva se.Moze da polemizirame do utre,ama e pokvaliteten igrac od Federer(aj samo da ne se napaluvaat fanovite na Federer,toa e moe mislenje).Pa denes vo vtoriot set so nikakva igra malku faleshe da go dobie.Shto moze da izigra a kako igrashe denes eve sporedba
http://www.youtube.com/watch?v=rAo7GTk6BKo
problemot mu e vo glavata.Kako i da e,sepak e najgolem favorit za US Open.
Aбе еве не се палам, ама се чудам како од илјадници експерти во светов, баш ја имаме привилегијата на нашиот форум да имаме човек кој тврди и докажува дека Надал користел стероиди и дека Федерер бил послаб играч од Џокович. Јас лично сум благодарен за тоа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Aбе еве не се палам, ама се чудам како од илјадници експерти во светов, баш ја имаме привилегијата на нашиот форум да имаме човек кој тврди и докажува дека Надал користел стероиди и дека Федерер бил послаб играч од Џокович. Јас лично сум благодарен за тоа.
Да си ми жив и здрав за муабетов. Да не знаеш дали да се смееш на постовиве или да се чудиш.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Абе стварно правевте пресметки Ѓоковиќ да превземе прво место на атп ? :icon_lol:

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
procitaj go mojot posleden post za Nadal i ke ti bide pojasno moeto viduvanje za Nadal.Vo prilog na toa Kanal5 France fakashe seir za Nadal,trenerot na Courier ushte pred 2-3 godini zboreshe deka teloto na Nadal nema da izdrzi osven so ,,bozja pomosh,, vo ironija,go citiram,a da ne zborime za fenomenot ,,Nadalovata leva raka,,koja shto e neproporcionalno porazviena od desnata (i kaj drugite teniseri e prisutna taa anomalija) ama ne do tolku,a taa disproporcija se javuva vo kombinacija so treninzi i hemikalii.Ama nema vrska,moeto mislenje jas sum go izgradil vrz baza na mnogu relevantni informacii,moja logika,malce sportsko iskustvo i dr.viduvanja i e moe i na mnoooogu drugi teniski strucnjaci od cel svet.Ima i druga verzija, tvojata i e ok,vremeto ke pokaze.Za Novak i Federer,pa jebem te glupa,ne slucajno bukmejkerite denes davaa 1.6 za Novak,a duplo za Federer,valjda imaat strucnjaci shto im gi praat kvotite.Toa shto Novak e vo nekoja psihicka kriza,koj go ebe,ke ja oprai valjda,no poslednata godina i pol Novak e pokvaliteten.Poguglaj malku i pobaraj ja analizata na Sampras pred edno pet meseci (posle Australian open) za momentalnata sostojba vo tenisot i ke ti bide pojasno.Jas samo se soglasuvam so nego.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Некои коментари не заслужуваат одговор, па така нема да коментирам.

За жал мечот не го гледав, ми дојдоа гости, тек сега се прибирам, што да се каже легенда остаје легенда, знам дека 0-6 резултатот е доказ дека Ноле не бил на ниво, ама тука доаѓа до израз една друга проблематика.

Зошто Федерер нема вакви падови како помлaдиве? нели треба да биде обратно? Федерер да паѓа а овие да се издигаат, каде им је констатноста, каде е желбата за победа? зарем има некој што не приметува дека Ноле е далеку од формата во 2011, јас мислам дека не.

Во вакви ситуации се гледа кој е кој, тоа е разликата, не во моменталната форма, ќе истакнам дека Новак ми е симпатичен тенисер и имам огромен респект за него, ферчина најголема е, така да немојте да мислите дека ова е хејт пост далеку од тоа.

Само една работа, немојте ве молам да се избацувате и да пробувате да наоѓате дамки во кариерата на Федерер, па човекот на 31 година доминира во тенисот во кој покрај него се Надал, Ноле и Мареј (иако Надал во моментов е отсутен за жал)

Затоа Федерер е најголемиот на сите времиња, кај него нема стоп, нема заситеност, нема сопирање, доминација цели 10 години.......и пред се невидена константност.

Федерер има играно во 10 грен слем финалиња по РЕД! и во 23 полуфиналиња по РЕД, + 21 мастерс титула, 17 слема, и за крај 300+ недели на 1 место.

Овие бројки се нешто што нема да се надмине НИКОГАШ во тенисот, затоа ве молам муабетите за негативности, и споредби со други тенисери оставете ги на страна.

Како и да е очекувам најмалце финале на USO, честито титула легендо! :cuc:

Eдит, заборавив да истакнам, Федерер го зема турниров без да го изгуби сервисот, ни еднаш! а според статистиката, Ноле немал ни брејк шанса? :вонзем:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ја само го замолувам Игор Ј. да ургира на мислењето над моево и на од Psyside каде има одредени пцовки, и тоа е тоа, не планирам додатно да се замарам со дискусии непотребни. :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Ја само го замолувам Игор Ј. да ургира на мислењето над моево и на од Psyside каде има одредени пцовки, и тоа е тоа, не планирам додатно да се замарам со дискусии непотребни. :)
На страна од тоа што има одредени пцовки, ама не е далеку од вистината. :)
Почитувајте некогаш туѓи мислења.
Само не се нервирајте и вулгарно да се изразувате, може тоа и на поинаков начин да се искаже.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom