Па не би рекол дека е во мала предност Роџер. Рачунај, Роџер има две победи по ред против Ноле, го превзема првото место на светот токму од Ноле, психолошката предност а далеку на страната на Роџер, а и во подобра играчка форма е. Ако играат финале на УС Опен Федерер ќе биде голем фаворит за титулата поради сите овие фактори што ти ги набројав.Со „играта“ во првиот сет, не ни ја заслужи титулата Новак, во вториот сет беше далеку подруго, ама кога не можиш да направиш брејк, во тај брејкот тешко се добива Федерер.
Како и да е, овие двајца ќе водат битка и на УС Опен, во мала предност ќе е Федерер, што заради формата..
Мареј. Сметам на него.Стварно не знам што се случуваше со Новак денес, а и општо во последниов период, игра без страст, без емоции. Денес во вториот сет личеше малку на себе, но сепак Федерер сервираше одлично, па тешко беше да му направи брејк. Најдобра шанса му беше во тај-брејкот, но каков аматерски потег направи кога одигра лоб.
Како и да е ни следи УС Опен на кој Федерер ќе биде најголем фаворит, според формата во последно време, а и реално не гледам кој од другиве играчи би можел да освои.
Не ми е интересен тенисот без него. Гледам онака колку да се речи.Мареј. Сметам на него.
Да си покукам и во оваа тема. Бре ама фали Надал на турниривие.....
Aбе еве не се палам, ама се чудам како од илјадници експерти во светов, баш ја имаме привилегијата на нашиот форум да имаме човек кој тврди и докажува дека Надал користел стероиди и дека Федерер бил послаб играч од Џокович. Јас лично сум благодарен за тоа.Novak so odnosot ne zasluzi ni Toronto a kamo li Sinsinati da go osvoi.Edno tvrdam,malku da e pofokusiran,sega koga go nema Nadal,ke osvojuva se.Moze da polemizirame do utre,ama e pokvaliteten igrac od Federer(aj samo da ne se napaluvaat fanovite na Federer,toa e moe mislenje).Pa denes vo vtoriot set so nikakva igra malku faleshe da go dobie.Shto moze da izigra a kako igrashe denes eve sporedba
http://www.youtube.com/watch?v=rAo7GTk6BKo
problemot mu e vo glavata.Kako i da e,sepak e najgolem favorit za US Open.
Да си ми жив и здрав за муабетов. Да не знаеш дали да се смееш на постовиве или да се чудиш.Aбе еве не се палам, ама се чудам како од илјадници експерти во светов, баш ја имаме привилегијата на нашиот форум да имаме човек кој тврди и докажува дека Надал користел стероиди и дека Федерер бил послаб играч од Џокович. Јас лично сум благодарен за тоа.
procitaj go mojot posleden post za Nadal i ke ti bide pojasno moeto viduvanje za Nadal.Vo prilog na toa Kanal5 France fakashe seir za Nadal,trenerot na Courier ushte pred 2-3 godini zboreshe deka teloto na Nadal nema da izdrzi osven so ,,bozja pomosh,, vo ironija,go citiram,a da ne zborime za fenomenot ,,Nadalovata leva raka,,koja shto e neproporcionalno porazviena od desnata (i kaj drugite teniseri e prisutna taa anomalija) ama ne do tolku,a taa disproporcija se javuva vo kombinacija so treninzi i hemikalii.Ama nema vrska,moeto mislenje jas sum go izgradil vrz baza na mnogu relevantni informacii,moja logika,malce sportsko iskustvo i dr.viduvanja i e moe i na mnoooogu drugi teniski strucnjaci od cel svet.Ima i druga verzija, tvojata i e ok,vremeto ke pokaze.Za Novak i Federer,pa jebem te glupa,ne slucajno bukmejkerite denes davaa 1.6 za Novak,a duplo za Federer,valjda imaat strucnjaci shto im gi praat kvotite.Toa shto Novak e vo nekoja psihicka kriza,koj go ebe,ke ja oprai valjda,no poslednata godina i pol Novak e pokvaliteten.Poguglaj malku i pobaraj ja analizata na Sampras pred edno pet meseci (posle Australian open) za momentalnata sostojba vo tenisot i ke ti bide pojasno.Jas samo se soglasuvam so nego.Aбе еве не се палам, ама се чудам како од илјадници експерти во светов, баш ја имаме привилегијата на нашиот форум да имаме човек кој тврди и докажува дека Надал користел стероиди и дека Федерер бил послаб играч од Џокович. Јас лично сум благодарен за тоа.
На страна од тоа што има одредени пцовки, ама не е далеку од вистината.