Western & Southern Open - Cincinnati 2012

Кој ќе го освои Синсинати кај мажите?

• Федерер

Гласови: 9 37,5%
  • Ѓоковиќ

Гласови: 10 41,7%
  • Мареј

Гласови: 2 8,3%
  • Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Бердих

• Дел Потро

Гласови: 1 4,2%
  • Типсаревиќ

• Монако

• Некој друг (ќе наведам во мислење)

Гласови: 2 8,3%

• Вкупно гласачи
    24
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Уште пред почетокот на турнирот беше кажано дека со финале Федерер останува прв.
Иначе на мрежа стварно брилијантен беше денес, единствено сервисот му беше просечен за разлика од минатите натпревари. Во еден момент во првиот сет направи две дупли сервис грешки по ред, не памтам кога му се случило ова на Федерер, али добро и тој е човек, секому може да му се случи.
ostanuva prv i ako izgubi vo finaleto duri i 20 poeni ke ja zgolemi razlikata.Za finaleto utre...abe Novak i vo Toronto i vo Sinsinati mnogu enigmatichen...kako bez volja igra,radi reda,kolku shto treba,ni emocii,nishto.Ja nema taa dominacija shto go krasi.E sega dali glumi ,,Mister cool,,kako shto go zavikaa posle mecot so Conga na RG ili neshto drugo e,navodno imal familjarni problemi,se spomnuva nekakov konflikt so tatko mu,koj znae.Dokolku odigraat i dvajcata kako znaat i umeat bi trebalo da pobedi Novak ama...riternot mu e na ovoj turnir mnogu slab na Novak taka da utre se e mozno

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.163
ostanuva prv i ako izgubi vo finaleto duri i 20 poeni ke ja zgolemi razlikata.Za finaleto utre...abe Novak i vo Toronto i vo Sinsinati mnogu enigmatichen...kako bez volja igra,radi reda,kolku shto treba,ni emocii,nishto.Ja nema taa dominacija shto go krasi.E sega dali glumi ,,Mister cool,,kako shto go zavikaa posle mecot so Conga na RG ili neshto drugo e,navodno imal familjarni problemi,se spomnuva nekakov konflikt so tatko mu,koj znae.Dokolku odigraat i dvajcata kako znaat i umeat bi trebalo da pobedi Novak ama...riternot mu e na ovoj turnir mnogu slab na Novak taka da utre se e mozno
Ритрнот му е апла слаб воопшто у последно време, није то то, само ме интересира како бе и да освои Јуес оупен, Федекс со полуфинале останува прв, многу чудно ми е ова со бодувањево, некако неправедно ми е, не само за Новак, воопшто, за сите, ноу сенс. :eek:

L

Löwe

Гостин
Ритрнот му е апла слаб воопшто у последно време, није то то, само ме интересира како бе и да освои Јуес оупен, Федекс со полуфинале останува прв, многу чудно ми е ова со бодувањево, некако неправедно ми е, не само за Новак, воопшто, за сите, ноу сенс. :eek:
Затоа што Новак и да го освои УС нема да добие ниеден поен. А Федерер зависи каков пласман имал лани.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Лани Федерер загуби во 1/4 финале од Бердих. И освои 180 поени, барем толку мислам дека беа, а сеа со самиот пласман во финалето сигурни му се 600, а ако победи ќе добие 1000 (-180 од лани), значи плус 820 поени ќе напредни во однос на Новак после овој турнир.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Eпа такво е бодувањето Новак брани 2000 поени, Федерер само 720. Ако стигне до финале, а загуби Федерер добива плус 480 а ако освои плус 1280. Мада после УС Опен Федерер има за бранење титула во Париз, а Ноле 1/4 финале. И на турнирот на најдобрите 8, Федерер брани 1500, а Новак само 200.

Добри резултати на овие турнири и би требало да е доволно за да Новак заврши како број 1, под услов да го одбрани УС Опен.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.163
мхм, фала на одговор :)

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Лани Федерер загуби во 1/4 финале од Бердих. И освои 180 поени, барем толку мислам дека беа, а сеа со самиот пласман во финалето сигурни му се 600, а ако победи ќе добие 1000 (-180 од лани), значи плус 820 поени ќе напредни во однос на Новак после овој турнир.
Не 1/4 е 360, на мастерсите се по 180 за 1/4 финале.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Конечно, face off меѓу најдобрите оваа сезона. Нека победи подобриот. :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Во колку саат е финалето утре?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.840
Ау не знам баш дали ритернот му е слаб во Синсинати... Баш одлично ритернира во Охајо, а згора на тоа многу е стабилен, нешто што не му одговара на Роџер. Е сега од друга страна ако Федерер сервира како што треба тогаш Новак ќе има големи проблеми, бидејќи знаеме колку е убиствен сервисот на Федекс.
Мое лично мислење е дека Ноле ќе победи денес и тоа 2-1 во сетови. И на спортска го ставив кец, 1.60 е коефициент. *

*За сите што навивате за Ноле знајте дека ќе изгуби чим ја го имам кец ставено. :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom