Welcome to pra-history games

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Пребарувајќи на нетов дојдов до оваа игра: Need For Speed 2 која може да ја симнете овде.
nfs21.jpg

Само не заборавајте ќе ви побара графичка VooDoo 1 3Dfx на 16 MB, која мора задолжително да ја поседувате во вашиот компјутер, инаку џабе ќе ја симнете. :pos:
3Dfx_Logo.gif

А и DirectX 3.0 мора да имате инсталиран на вашиот Windows 95. :pos:

ако не грешам за играва имаше мн јаки шифри :vozbud:

графиката е картон лепен со селотејп

Зезајте се вие, ама оваа заедно со MDK ми беше првата игра која ја купив пред да ми го купат првиот компјутер, инаку пентиум 133 го имам ЦД-то уште дома, малку е подзагребано ама може да го прочитаат подобрите читачи. Играта за свое време бепе револуционерно, енџинот и запазувањето на законите на физиката се на завидно ниво, имајчи на ум дека до тогаш се беше во аркаден мод.
Освен тоа има и дело од играта Showcase со филмче за секој модел, и податоци за секоја кола.

ЛЕле брат!! Јас мал коа играв прва НСФ ми беше 3ката...Ама оваа...Убаво си ја опишал со името на темата...:pos: :pos:

Не може само според гравичките можности да се споредуваат игри од различни генерации, за едно 5 години и денешните "супер графички дотерани" игри од тој аспект ќе бидат смешни. Споредувајте според занимливоста, лесната игривост приказната и сл. Ај од мене препорака за една стара игра 2000 година Deus Ex оригиналната.

Само не заборавајте ќе ви побара графичка VooDoo 1 3Dfx на 16 MB, која мора задолжително да ја поседувате во вашиот компјутер, инаку џабе ќе ја симнете

Aaaaa ништо... јас имам 8 MB графичка, ме онерасположи сега.
Ццц... кој ќе иде по нова графичка сега, у пм :pos2:

Мојата прва НФС.
Ја играфме на компјутерот на еден другар во сплит мод. Едниот горе, другиот доле, и се тркафме по цели денови и ноќи, не искачафме уопште, јадефме на тастатура и играфме саат време баскет у маало (пред да ја иснталира другаров играва, просек ни беше 4 саати).

Инаку тој ја имаше следната конфигурација:
Processor: Pentium MMX @166 MHz
16MB SD RAM
Графичка не памтам што имаше, ама се сеќава дека беше со дури 2MB меморија, и цело време фантазирафме како би изгледала играта ако се игра на VooDoo со 8MB меморија :pos:
Скринштот е од FORD GT90 ако ме служи добро сеќавањето. Ретко го возев.
Инаку откако ги дознафме шифрите возефме со лимузини :pos:

Оваа игра ја имам играно по 18 часа дневно. Со татко ми се кладевме на кое место ќе завршам, за секога трка. :)

Абе, а на XP може да се игра? :pos:

Ви го претставуваааам: Dangerous Dave!

Dangerous_dave.jpg

Ексклузивно, можете да ја симнете тука.

Dangerous_dave.jpg

Ufff me vrati vo vremeto koga se tepav po komsiluci so floppy disketi za da soberam ponekoja igra. Ovaa kolku i da izgleda naivno ne bese tolku lesna. Edvaj ja svrtev po godini makotrpno igranje.
A vi teknuva na Prehistorik 2, Keen 1-6, Wolf 3d, Stunts i ostala antika?
Lele me primoravte da kopam po arhivot za igri, da si stavam ponekoja vo PCto.

Ufff me vrati vo vremeto koga se tepav po komsiluci so floppy disketi za da soberam ponekoja igra. Ovaa kolku i da izgleda naivno ne bese tolku lesna. Edvaj ja svrtev po godini makotrpno igranje.
A vi teknuva na Prehistorik 2, Keen 1-6, Wolf 3d, Stunts i ostala antika?
Lele me primoravte da kopam po arhivot za igri, da si stavam ponekoja vo PCto.

Закон игра, како и да е НОСТАЛГИЈА по коцкастите и аркадните игри.

Dangerous_dave.jpg

аууу се сеќавам на оваа,бев ептен мал и златниот пехар си го викав круна и никако не можеа да ме научат пехар да го викам :vozbud:
инаку ми беше една од првите игри,и онаа у ДОС шо се играше,Принц мислам дека се викаше

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom