VW Голф 2

Во Auto Bild имаа сосема друга теорија а тоа е дека кола со преден погон може без проблем да крепи 200 до 250КС меѓутоа поголема сила од оваа не може ефикасно да се пренесе на подлогата ако истите тркала се и погонски и оние кои го одредуваат правецот.(коли со преден погон FWD) особено и ако полуосовините не се со иста должина. Од друга страна најдобра комбинација за терен каде е битна тракција (тука спаѓаат рели трките или во екстремни случаи Off-road трките) се 4х4 (AWD). Од друга страна мотор со иста јачина 4х4 и само на задна оска има подобри перформанси ако е силата пренесена само на задна оска (RWD) каде предната оска си ја брка работата околу одредување на правецот а задната дава сила -Ферари, Порше, Ламборгини... :pipi:

Баш кај овие што ги наброја, без Ферари (плус Нисан, Ауди...итн), сега електронски се пренесува силата во зависност од потребата :) (колку на предните, колку на задните), баш заради тој проблем.

cesto pati vo razgovor so lugje sto se zanimavaat so avtomobili sum slusnal deka vw 2 i subaru impreza se najizdrzlivite avtomobili

Со 9000 евра се вози еден куп добри коли,и тоа 2005 2006 година..жално е да се дадат 9000 за еден крш од 91 92 година..кога веќе се работи за голф 100 пати е подобар 4-ка,најпогоден голф до сеа...:tapp:

Moooooolaaaam 4kata e najpogoden do sega????? Aj te molam nemojveke da pisuvas na temava go kaza svoeto mislenje.

--- надополнето ---

Drugar sekoja cest za podvigot jas vozam golf 2 benzinec proizveden 1991 godina so 1,3 motor i sum prezadovolen, imav nekoj mali problemi so karburatorot ali se se resi i jas a i tatko mi sme zaljubenici u kolava i a neso skripne krcne odma ide da se menja toj del. Mozam da ti kazam deka e eden od najzacuvanite golfovi so sum gi videl. E sea od koa si se ispofaliv :kesa: Ke ti kazam samo napred nema da zazalis veruvaj poizdrzliva kola jas mislam deka nema da najdes

Слишај да ти кажам воопшто не си погрешил на размислувањето за потегот кој си го направил за Голф 2 , таа е бесмртна машина...

I agree...

Јас да би правел, вака би изгледало

lowfall.jpg

добро си го замислил ти друже, али ја мислам дека чоеков бара нешо шо ќе биде најидентично со оригиналот (фабричкиот модел) мене искрено повеќе ми се свиѓа фабричкиот модел, коа би праел голф 2 не би бил олку спуштен и не би му штрчеле тркалата.. Али нема везе се глеа дека имаш вкус за коли, али за голфот си утнал малце, на оваа кола најубаво и стојат оригиналните делови. :)

Иначе сакаш нешо као ова да изглеа Голфот ?
mk2_gti.jpg

добро си го замислил ти друже, али ја мислам дека чоеков бара нешо шо ќе биде најидентично со оригиналот (фабричкиот модел) мене искрено повеќе ми се свиѓа фабричкиот модел, коа би праел голф 2 не би бил олку спуштен и не би му штрчеле тркалата.. Али нема везе се глеа дека имаш вкус за коли, али за голфот си утнал малце, на оваа кола најубаво и стојат оригиналните делови. :)

Ако забележа добро, деловите се оригинални, само е спуштен, дистанцери и широк бандаж. Другото се е stock. Во случај ти овој што го постираш и тој не е сосем оригинал. Типот сака да прави нешто custom. Јас викам само ова горното (спуштање, бандаж) и доволно е, а се друго да внеси на суспензија, мотор и шасија.

page2.jpg
page3.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom