Втори Македонски Хип Хоп Награди 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Лани кога ме викнаа на доделувањето се израдував, као демек конечно на некој му текна да направи нешто околу оваа работа. А годинава ќе кажам "СРАЊЕ"... Ова е жива патетика!
Прво и основно листата е максимално некомплетна! Се прашувам зошто е тоа така? Прво што ми текнува е дека си ги номинирале другарите, па сега се плашат да не случајно некој друг им ги земе наградите.
Не ги сакам ниту Слаткар ниту Врчак ниту Мрчак или што ја знам кој уште не се таму, баш ме боли к*р за таквите... Ама и тие направиле нешто во врска со Хип Хоп-от во Македонија, така да според мене е срамота за организаторот тие да не се спомнати на ваква листа... Катастрофа...

Морав да коментирам .. зашто толку ми изгледа мизерно - бре ова е Underground / Skopje Награди или пак Hip Hop Macedonian Награди ???

Ке почнам со АЛБУМ добро бе браќа за Албум награда не го стаивте Тони Зен со албумот во Мој Стил ??? Или пак на Billy Zver - Macedonish Албумот
баш ме интересира и xD КПУ колку Продадени цд-ња имаат сигурно направиле Бум ах ..

Второ ПЕСНА НА ГОДИНАТА е ова е катастрофа
за предлог се Дудо и Далтон - Мултиталенти - добро бе браќа песнава прв пат ја гледам и никад ја немам слушнато на Нет а не па на Радио
после ФИСТ ??? озбилни сте бе браќааа цццц ...
еве ви предлог за ПЕСНА НА ГОДИНАТА

1.Tonyo San - Bandit
2.Slatkar & Toni Zen - Bidi Zelen
3.Toni Zen - Bass ( Човеков направи бум со оваа песна )
4.Sigi & Skeet - Premnogy
5.Gele K - Siromav Od Tebe ( Сте вишле колку Views има над 90 Views )

Во продукции ги нема Токсикологија и ММ Рекорд ни Вакум кавадарци .. добро бе Луѓе во Македонија само Скопје ли е или само ДНС И Легијата
сварно жално
Спот на годината не сте го ставиле ДИВА ЛИГА на едни битолчани а спотот има за 3 месеци 80 Views на Кацар - Јасно е ..

Многу грешки има во ова - следен пат ставете прво Луѓето да дадат предлози а не вие Кандидати па одма да се гласа ... :)

Или ги ставате само оние шо си живеете - Бидете ми поздравени и повеќе памет за следниот пат
Peace .

Морав да коментирам .. зашто толку ми изгледа мизерно - бре ова е Underground / Skopje Награди или пак Hip Hop Macedonian Награди ???

Ке почнам со АЛБУМ добро бе браќа за Албум награда не го стаивте Тони Зен со албумот во Мој Стил ??? Или пак на Billy Zver - Macedonish Албумот
баш ме интересира и xD КПУ колку Продадени цд-ња имаат сигурно направиле Бум ах ..

за предлог се Дудо и Далтон - Мултиталенти - добро бе браќа песнава прв пат ја гледам и никад ја немам слушнато на Нет а не па на Радио

1.Tonyo San - Bandit

Во продукции ги нема Токсикологија и ММ Рекорд ни Вакум кавадарци .. добро бе Луѓе во Македонија само Скопје ли е или само ДНС И Легијата
сварно жално
Спот на годината не сте го ставиле ДИВА ЛИГА на едни битолчани а спотот има за 3 месеци 80 Views на Кацар - Јасно е ..

Многу грешки има во ова - следен пат ставете прво Луѓето да дадат предлози а не вие Кандидати па одма да се гласа ... :)

Или ги ставате само оние шо си живеете - Бидете ми поздравени и повеќе памет за следниот пат
Peace .
Во македонија не едниствени се тоа е факт ама во Скопје единствени озбилни Хип-хоп продукции , ти Слаткар и компанија ако ги сметаш за нешто во хип хопот у Мак. тогаш немора ни да продолжиме со муабетов.

Според мене за трака на годината би ги избацил тие слаткар , токсик... и на Рнс траката би ја додал и Екипата , Аго - Без влакна на јазик и Смеј се сега ( шала :) ) сепак има многу добри траки издадени само не промовирани ама ние не ги знаеме така да не се само овие . А мултиталенти онака просечна песна Дудо може и боље.

1.Tonyo San - Bandit

сварно жално

Peace .

Дали озбилно мислиш дека песни како Биди Зелен , БАСС , Сиромав од тебе.... вреди да се промовира на хип хоп награди?
Не е битно од каде е изведувачот...
Јас лично сум од Скопје, а имам само една замерка... па Т-Клан и Екипата.... тие се имиња на мак рапот кои МОРА да бидат промовирани меѓу најдобрите... ќе кажам Посебно Т-Клан!
Ама сепак главно ми беше дека... неможеш да уништуваш нешто што треба да го претставува вистинскиот рап... рамо до рамо со Днс, Свп ... да ги ставаш Зен, Геле К, и овие нови песни на Слаткар/Скит... (за порано неможам да зборам лошо.)

Лол не зафркавајте биди зелен ? /facepalm .

Инаку за песна морало (според мене) да ја има Deki o2 & Stracka - Kodeks дечкиве растураат! ;)

Дебитанти/млади артисти: Raw N Wicked
Продукциска куќа: Шурикен
DJ: Гоце САФ
Настан на годината: Легијата (плажа-Кадмо Охрид)
Најдобро видео: Tonyo San - Green Out Bandit
Продуцент: Марко СВП
Песна на годината: Легијата - Иди у курац
Албум на годината: Tonyo San - Друштвото на мртвите поети
MVP: TONYO SAN!

Почитувани хип хоп активисти, МСја, DJи, графити артисти, брејкденсери и хип хоп фанови, со задоволство ве известуваме дека на ден 26 декември (недела) во скопскиот клуб Кастро ќе се одржат Вторите Македонски Хип Хоп Награди. Тоа ќе биде журка на која ќе бидат прогласени најдобрите македонски хип хоп артисти за 2010 година, а настанот ќе започне во 20 часот и ќе трае до полноќ. За настапувачите ќе бидете известени наскоро, очекувајте супер журка.

ГЛАСАЈТЕ за официјалните номинации. Тоа можете да го направите во Контакт секциите на www.hiphopmacedonia.com и www.hiphop.mk, како и на фејсбук групата Hip Hop Macedonia. За да биде се како што треба, за овие 30 дена откако ги најавивме Наградите можевте и вие да предложувате и да ја поправите листата. Прифативме добар дел од вашите сугестии и еве ја листата за која можете да гласате се до полноќ помеѓу 25 и 26 декември.

Истовремено, објавуваме КОНКУРС ЗА FREESTYLE BATTLE. Тоа значи дека сите оние коишто се сметаат за добри фристајлери, а се недокажани на нашата сцена можат да се пријават на било кој од двата сајта. Доколку постои интерес ќе биде организиран freestyle MC battle за време на Наградите, а победникот ќе го одбере публиката. Победникот добива медиумска презентација во ТВ емисијата Хип Хоп Магазин, во online магазинот „4“, и на двата сајта. Ве молиме без однапред подготвени текстови;) За сите нови информации следете ги www.hiphopmacedonia.com и www.hiphop.mk.

Официјални номинации:

Дебитанти/млади артисти:

1. SKC (за сите што им се нови овие, тоа се Chernobyl Mladina, само под друго име)
2. Raw N Wicked
3. Ортографија
4. NBD (Штип)
5. Двоен Сомнеж
6. Приземје Екипа
7. S.A.M. (Тетово)
8. Поетика (Битола)

Продукциска куќа:

1. ДНС Продукција
2. Ошав Продукција
3. Арена Рекордс
4. THC Produkcija (Тетово)
5. BooM Records (Битола)
6. Шурикен
7. Зад Аголот
8. Магнус Продукција

DJ:

1. Гоце (САФ)
2. Славе
3. Boogie Man

Настан на годината:

1. Штип Хоп Фест (Штип)
2. Хипхопијада (Градски Парк - Скопје)
3. 50 Cent (сала Борис Трајковски – Скопје)
4. Легијата (плажа Кадмо - Охрид))
5. DJ Premier (Колосеум - Скопје)
6. Onyx (Метрополис Арена - Скопје)

Најдобро видео:

1. Сиги ft. Кацар – Пушто глас 2. Сиги – Премногу 3. Легијата – Иди у курац 4. Tonyo San – Green Out Bandit 5. Мега feat. Нож и Скипи - Одиме 6. Деки о2 и Страчка – Златни патики

Продуцент:

1. DJ Гоце (САФ)
2. Таззак Акабатов
3. Марко (СВП)
4. Snoopy MC
5. Скит
6. Мац А.Д.
7. Master Yo

Песна на годината:

1. Мега feat. Нож и Скипи – Одиме
2. Tonyo San – Green Out Bandit
3. Сиги ft. Кацар – Пушти глас
4. Легијата – Иди у курац

Албум на годината:

1. Деки о2 и Страчка – Во секој поглед
2. Скит – Скит го има она... маафака
3. Tonyo San – Друштво на мртвите поети
4. Сиги – Скрипти на еден писател
5. Freestyler и CBH – Од секој аспект

MVP:

1. Легијата
2. Токсикологија

Организатор на настанот е интернет порталот www.hiphopmacedonia.com, во соработка со www.hiphop.mk.

Мислам дека имаш грешка , ДНС нигде ги нема
http://www.hiphopmacedonia.com/vesti_mk.php?id=533
http://hiphop.mk/index.php?option=c...tid=23:2008-11-23-03-06-04&Itemid=12#comments
Се зачудив колку не ги почитуваат ДНС продукција/екипа , ама што и да сакаат да им праат сите знаат кој е рапот у Македонија и без кој неможе рапот ДНС , Аго , САФ( иако не ги сакам тоа е вистината неможам да идам против факти:) ), Пики сипи. Види у листата и се ке ти стане јасно најјаки рапери излегоа Токсикологија (:pos:). Нерално е ова што го прават ама тоа е тоа .

:pos2::pos2::pos2::pos2:

За настан на годината ги номинирале Легија @ Кадмо (300 луѓе), и DJ Premier @ Colosseum (журка што везе си немаше, Премиер поише урлаше отколку што праеше било што друго...), а ги нема концертите на Слаткар @ Метрополис (7.000 луѓе) и на Тони Зен @ Антички (2.500 луѓе)...

Аххх пусти "рапери" у Македонија...

За настан на годината ги номинирале Легија @ Кадмо (300 луѓе), и DJ Premier @ Colosseum (журка што везе си немаше, Премиер поише урлаше отколку што праеше било што друго...), а ги нема концертите на Слаткар @ Метрополис (7.000 луѓе) и на Тони Зен @ Антички (2.500 луѓе)...

Сеа да не се лажеме види таму минута и 10 секунди на фул клип што се дешава :)

Според тебе настан на годината е кој повеќе ќе се искомерцијализира и повеќе публика ќе собере?

Сеа да не се лажеме види таму минута и 10 секунди на фул клип што се дешава :)
Да не се лажеме, ама било кој подобар дџ од Македонија (еве Струја ќе го земам за пример) можеше да направи боље журка од Премиер. Зошто? Има одличен избор на траки, умее да скречува (и тоа pretty damn well), знае да прави прелази, има контакт со публика итн итн...
Работата е што сите беа под имресија дека најдобриот светски диџеј дошол во Скопје да пушта музика. It's like: "OMG, DJ PREMIER PRESSED THE PLAY BUTTON!!!" :vozbud:
Слична ситуација како и со Дејвид Гета и Тиесто. Сите под импресија дека они 2ца пуштаат музика и урлаат ко луди...
Не хејтам, ама тоа е тоа..

Според тебе настан на годината е кој повеќе ќе се искомерцијализира и повеќе публика ќе собере?
Настан на годината е некој што привлекува внимание и ќе се збори долго време. Таков настан СИГУРНО не е журката на Легија @ Кадмо. Ниту пак Штип-хоп фест. Од друга страна: 50 Cent, Onyx, па еве и DJ Premier - се такви. Ама и концертите на Слаткар и Тони Зен исто така се.

Мислам дека имаш грешка , ДНС нигде ги нема
http://www.hiphopmacedonia.com/vesti_mk.php?id=533
http://hiphop.mk/index.php?option=c...tid=23:2008-11-23-03-06-04&Itemid=12#comments
Се зачудив колку не ги почитуваат ДНС продукција/екипа , ама што и да сакаат да им праат сите знаат кој е рапот у Македонија и без кој неможе рапот ДНС , Аго , САФ( иако не ги сакам тоа е вистината неможам да идам против факти:) ), Пики сипи. Види у листата и се ке ти стане јасно најјаки рапери излегоа Токсикологија (:pos:). Нерално е ова што го прават ама тоа е тоа .

Аго лично побара да биди остранет од номинациите..:smir:

Така царе!
Кога некој, ќе спореди Слаткар и ТОНИ ЗЕН со Dj Premier и уште каже подобро било... е тогаш тој е вистински рапер!
Ова што го прочитав, се чита сега и никогаш повторно мислам дека...
Луѓе сватете дека тоа што го пеат ... не е рап!
Жалам, но вистината е... Тони Зен ако го слушате, не слушате рап.
Тоа е некој нов вид на -Музика- Hip Hop именувана , што за нас , што слушаме рап , означува само начин на живот и стил ! поглед.

--- надополнето ---

Знаев дека нешто такво се случило!
Лани воопшто не се појави, сега побарал да го тргнат... јасно ми е !
Сигурен сум дека за најдобар продуцент , како личност, токму тој ќе освоеше.

--- надополнето ---

Знаев дека нешто такво се случило!
Лани воопшто не се појави, сега побарал да го тргнат... јасно ми е !
Сигурен сум дека за најдобар продуцент , како личност, токму тој ќе освоеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom