LordDragonII
Dr.Strangelove
На кој датум е овој настан, за да не одам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
3. Alcnostta za slava na naj vlijatelnata grupa vo momentov, pottikna mnogu drugi, stotici grupi vo drzavava da formiraat sostavi i da se borat za mesto na ekranot.
Iskreno da ti kazam GORDI sme na vakvata sostojba,ali ne od tvojot retardiran shizofrenicharki NEGATIVEN aspekt!!Alcnost za slava NE POSTOI(vo nash sluchaj),a toa sto se pottiknuvale i drugi underground artisti i grupi da se pojavuvaat javno i da go pretstavuvaat ona sto e vistinsko e vo globala POZITIVNO samo sto ti po se izgleda deka ni na 50 godini nema da go svatish toa,zatoa ne sum ni probuval da ti go objasnam.Ali bi ti kazal edna rabota i podrazmisli si ja malce.....Ako Legijata i ostanatite hip hop artisti ne se potrudile da go proshirat toa i da pokazat deka vo Makedonija postoi i prav hip hop zvuk,neka ti tekne kakov sve "rap" bi izleguval vo javnosta i kakvo mislenje bi imal narodot za toa STO E RAP...bez razlika dali se toa polnoletni vozrasni ili pa ti sto tie najveke gi vregjash a sto se najgolem del od publikata DECATA(ne zaboravaj deka i ti nekogash si bil dete i si slusal rap i si UCEL,taka da red e na novite generacii da naucat,site ucat posebno za svojata generacija i ima koj da gi nauci,ne ocekuvaj deka od istoto koe sto si ucel ti ke ucat i denesnite deca,duri i ucebnicite vo skolite ne se isti so tie od moe vreme).
Sto mi e poentata na muabetot,da ne bilo kako sto e,ke imalo e vakvi kopuci kao tebe sto ke se izbacuvaat od vreme na vreme po internet strani forumi sto ti znam uste sto,i ke trubat izjavi od tipot na "sto vi e na vas be sto slushate vie sve e toa fejk,vie znaete li sto e rap be a,rap e underground,ulica kur se strese ova ona,vie nemate pojma vo Makedonija ima vistinski rap",a zgora na toa za zal NIKOJ NISTO NE CUL NIGDE!!!I idi ti pokazi mu na nekoj deka ima vistinski rap ovde,a mavaj se u grudi hc sum,trakite si gi cuvam doma,gi pustam po drugari i neam publika i nastapi,ama HC SUM : ))))))))
Sto se odnesuva za TEMAVA,na vakvi NEZAHVALNI luge ne bi im organiziral NISTO!Tolku da ve puka makedonskiot mentalitet da si plukate po svoite toa nesto nevozmozno i nerazbirlivo.Lugevo sto go organiziraat ova se trudat da NAPRAVAT nesto namesto samo da jadat toa sho ne treba,se trudat da izgradat edna TRADICIJA koja sto na prvite nagradi beshe zabelezana od ogromen broj na luge i mediumi vo zacuduvacki brojki i sve sto sakaat e da go zadrzat toa i da go napravat sto pogolemo i porazvieno......a vie braka mili STO....plukate po niv...ZOSTO....zosto ne bil nominiran toj sto sakate nego bil nominiram SIGI c c c oooof mori majko,alo glej si go tvojot zivot deckoooo!!
ne be brat ... si znaes ti sto mislam..
Абе се фино лепо, кој мисли дека награда за неговиот труд е да прими награда изгласана од жири или публика нека е така, кој мисли или знае дека вреди и заслужува повеќе од тоа ќе си добие на начинот на кој тој си замислувал.
Поентата е да не се прави рап за нечије признание за вложениот труд (макар и минимален).
Поентата е да не се прави рап за нечије признание за вложениот труд (макар и минимален).
Која е поентата на творењето ако го правиш сам за себе, билдање на его?
Чекај што се замараш со нив? Кој ги врти прај си рап глеаш раликата , едни сакаат славни да станат и да прават како другите сакаат , а други за душа и за како они сакаат како беше "бил еден милион или еден што ме слуша не е важно зашто рапот е од душа"brat ... bravo .. toa sto jadam gomna ljadnici recenici, ti go kaza vo edna ... jas toa saka da go kazam, muzika bez materijalni potrebi ... pod materijalni potrebi mislam na nagradi, pari, kako sekoj koncert i nastap sto se pretvora vo pari, aj da ne kazuvam iminja oti kje me napravat krajno bolen.Bravo .. toa bese poentata.
--- надополнето ---
Tocno brat .. jas pravam muzika za sebe, proizlezena od moeto srce i potrebata ot vibracija za mojata dusa.A ne kako drugite gzolizci, mamini picki, koi kje napravat sve, kje se prekrsat kako reba vo polza i ebacka poza za opstestvoto, i potoa da sozdavat produkt za obstata masa, namesto da sozdavat produkt (muzika) za sobstvena dusa.Razbiras ??? Ne sum ja pederiste koe kje pravi muzika so audiotune ili sto ti znam sto, ili kje rapuvam so trista liriki za site sranja so treba i ne treba " za da go dolovam vkusot na site i site da me sakat ( kpuvat) ".
I gledam pitas, dali go pravam za da bildam ego ???? Ne brat .. go pravam toa, oti edinstveno mojata muzika me krepi i odrzuva vo zivot, pokraj sve drugo sto stana licemerno, prodadeno za profit, demoralizirano do koska, prazno bez koncept ko gomno bez vitamini ..i nisto ne me zadovoluva od denesnite rap sranja naokolu .. zatoa go krepam svojot poteg i moite dela so svoi zborovi, oti ja znaes onaa starata .. na vukot mu e debel vratot oti sam si ja traze hranata... dodeka tuka " lecam kompleksi i buldam ego " deluvam na drugo mesto kade mojot trud e ocenuvan na drug nacin, od nogu povekje luge
.. tocno taka kako sto kaza Lord Dragon .. a tuka prosto jadam gomna za legijata i onaka si pravam reklama
.. uzivajte ... ne se boram za MACEDONIAN HIP HOP AWARDZZZ !!!