Nemorosus
Маршал Изет Фазлиновић
Оти така да ми те кажат комунистите бабе ?
Хаха, како мислиш?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оти така да ми те кажат комунистите бабе ?
Да, се знаеше дека малку фалеше Советите да изгубат...
Но лошите одлуки на Хитлер....негова најлоша одлука е што го нападна СССР...а и да ја освоеше Москва и Кавказот, тоа ќе беше многу тешко да ги задржи...
А зимата....па не му студеше само на нацистите
Него планот на Хитлер бил да се победи СССР пред зимата, ама...
kako?? koga toa?? na sveti nikogas ili na sveti padapija?????dali mislis "da zagubat vo toj i samo vo toj moment" ?? vidi ja mapava, kolkava e rusija, nemcite odvaj granicata ja cepnaa, koga ke stasaa tie do desniot kraj, to est, do amerika????mozebi vo 2999 godina????..Да, се знаеше дека малку фалеше Советите да изгубат...
не беше во агендата на Јапонија да нападнат заедно со Германија на СССР....таа територија можеби ќе беше преименувана денесПрегледај го приврзокот 28540
kako?? koga toa?? na sveti nikogas ili na sveti padapija?????dali mislis "da zagubat vo toj i samo vo toj moment" ?? vidi ja mapava, kolkava e rusija, nemcite odvaj granicata ja cepnaa, koga ke stasaa tie do desniot kraj, to est, do amerika????mozebi vo 2999 godina????
Прегледај го приврзокот 28540
kako?? koga toa?? na sveti nikogas ili na sveti padapija?????dali mislis "da zagubat vo toj i samo vo toj moment" ?? vidi ja mapava, kolkava e rusija, nemcite odvaj granicata ja cepnaa, koga ke stasaa tie do desniot kraj, to est, do amerika????mozebi vo 2999 godina????
Како шо пишав погоре, најголемиот дел од воената индустрија на СССР била позади Урал. Без разлика дали ќе ја освоеа Москва, со тоа само би си ја пролонгирале пропаста...Политичко административните центри на Русија и срцевината на целата империја, т.е. Сталинград, Ленинград и Москва, како и линијата АА (Архангелск-Астрахан) е предложената источна граница од Хитлер. Хитлер верувал дека овие два града треба да го обележат фронтот(границата) меѓу проширениот Германски Рајх и ослабениот Советски Сојуз. Териториите источно од Урал биле непосакувани за нацистите.
Ако Хитлер солидно го изработел овој замислен план и ги натрупал германските војски во овие 5 клучни града, Втората светска војна ќе имала друг тек и друга разврска, која секако не би била во полза на Русите и нивните сојузници.
Како шо пишав погоре, најголемиот дел од воената индустрија на СССР била позади Урал. Без разлика дали ќе ја освоеа Москва, со тоа само би си ја пролонгирале пропаста...
Првата и единствена грешка на Сталин е нападот врз СССР...
Види, АКО, ама АКО не го нападнеа СССР можеа да ја владеат Европа далеку повеќе од 5-10 години. Едноставно Германската стратегија и тактика беа одлично замислени.....За секој изгубен војник убиваа 10 заробени...Не го негирам фактот дека таквата вештачки створена големогерманска држава немало да опстои повеќе од 5-10 години, поради секојдневните буни, востанија и национални револуции. Меѓутоа, секако дека барем одреден период Германците би биле врховни владетели на Европа.
Види, АКО, ама АКО не го нападнеа СССР можеа да ја владеат Европа далеку повеќе од 5-10 години. Едноставно Германската стратегија и тактика беа одлично замислени.....За секој изгубен војник убиваа 10 заробени...
Сега ако шпекулираме, сите знаеме дека и Сталин беше фанатик кој сакаше да го владее светот, така да мислам дека Сталин со сигурност би го нападнал Хитлер првата шанса штом би ја добил...
Никако, таа вештачка творба веднаш би се распаднала поради секојдневните буни и востанија на стотиците потчинети народи. Никој не може да држи цел контитент под окупација подолго време (10, 20, 30 години).
Хитлер направил грешка што ја започнал војната, од оваа причина: неговото залагање за животен простор (lebensraum) на Германците, во 1939 година било речиси исполнето: Германија ги вратила Рур и Сар (од Франција), ја анексирала Австрија (во 1938), Судетскиот регион и Чехословачка. Со овие територии Германија имала безмалку 700,000 км2 и тогашно население од 90 милиони жители. Поради алчноста на тогашните раководители и преголемите амбиции на Хитлер и дружината, денешна Германија има 357,021 km2 (и 81 милион жител).
Дури и со започната војна, можеле слободно да ја имаат Полска, Франција, Белгија, Холандија, Унгарија и Романија. Значи, грешката на Хитлер е во преголемите и нереални амбиции. Човекот едноставно, не можел да се задоволи со овие територии па атакувал кон СССР, "лулката на болшевизмот". И покрај предупредувањата од генералите и соработниците, историските поуки и мистериозноста на руската земја и рускиот народ, Хитлер повлекол потег за напад. Остатокот го знаеме.
Мислам дека горе-долу се сложуваме:
pretpostavka..ako..AKO, hitler gi "kutnel" Stalingrad, Leningrad i Moskva..i ako ne go interesiralo nisto istocno od Ural..Rusite odnosno togasnite Soveti ke si imale ogromna slobodna teritorija od kade za premnogu brzo vreme ke se preorganizirale i ke vozvratele i duri togas od Germancite nemalo da ostane nitu G..ednostavno kazano, Hitler ja zaebal premnogu rabotata vo onoj moment koga resil da go napadne SSSR.....
pretpostavka..ako..AKO, hitler gi "kutnel" Stalingrad, Leningrad i Moskva..i ako ne go interesiralo nisto istocno od Ural..Rusite odnosno togasnite Soveti ke si imale ogromna slobodna teritorija od kade za premnogu brzo vreme ke se preorganizirale i ke vozvratele i duri togas od Germancite nemalo da ostane nitu G..ednostavno kazano, Hitler ja zaebal premnogu rabotata vo onoj moment koga resil da go napadne SSSR.....
Со 20 милиони население во Сибир ќе се прегрупираш?