Втора шанса

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
OBDN напиша:
Neverstvo...hmmm... bi oprostila. No, da prodolzam da bidam vo vrska so licnosta?! - da bev zakacalka, ili klinec na zid mozda, ama ne si licam na toa.
Eпа би простила или не? Или демек би му простила (нема да го обесиш за јајца) ама ќе му раскинеш?

Мистичен напиша:
Eпа би простила или не? Или демек би му простила (нема да го обесиш за јајца) ама ќе му раскинеш?

Am de koj del ne e jasen. Ke mu prostam jas sto ke mu prostam (nema da go zlo pamtam i kolnam ili da mu vrakjam na bilo koj nacin, i duri ke mu kazam u lice deka mu prostevam i ic ne mu se ljutam) ama sto sme imale do togas e edinstvenoto neshto shto ke mu ostane u zivotno sekjavanje, nishto povekje :)

I da doobjasnam da nema zabuni. Ne velam deka e lesno, ne velam deka nema dadeni situacii koi sami posebe nema da zahtevaat da se prosti. No mislam deka generalno e pogresno da se prodolzi. zosto? Ednostavno mislam deka od toj moment pa na daljnjeg taa slucka ke visi iznad glavite na dvajcata, i vo sekoja mala raspravija, kavga, nesoglasuvanje, toj kolku i miniskulen element vo sporedba so goleminata na ljubovta, sekogash nekomu ke mu izleguva na nos.
MIslam deka nikoj ne zasluzuva da bide staven vo situacija koga ona oblaceto postojano ke mu visi iznad glava.
Zatoa jas velam: nikogas ne priznavaj ako sakash da socuvash vrska, momentot koga kre priznaes, si nacrtal oblace i kraj.

Ја у принцип увек фаќам офанзивен скок.

Али не допуштам мене да ми земат топка под мој обрач.

Е сеа.. втора шанса.. ако ја сакам! Или знае како се игра баскет!

sex1.gif

pearl напиша:
OBDN, јас сум тука збунета :icon_conf
Дали со ова сакаше да кажеш дека поддржуваш прикривање неверство, само за да се зачува врската?

Прашувам, зошто од тоа до сега што те имам читано, ова некако многу ми штрчи. Како да не се твои зборовиве.

Ne rekov prikrivanje, rekov ne priznavanje ako toa ti prai razlika, a i te kakva e. A i so toa ako seuste ti strci ke morash da mi objasnish zoshto ti strci, pa jas da uvidam dali samo pogresno se izrazuvam, pa ne se razbira ko shto sakam da se razbere ili stvarno strci :) Jas u momentot mislam deka e u sklop na se shto imam kazano.

pearl напиша:
Да, уште ми штрчи.

Не признавање јас го разбрав како:
- имал афера, и кај го укокале, него и не признава
- има афера, и на крај памет му е из чиста мира да си признае.

Јас трето не гледам, ако си сакала нешто друго да кажеш.
А ми штрчи, зошто верувам дека не си тип кој се крие у мишја рупа :wink:

Jas? Nikad ama jas ne sum ni mis i toa e razlikata. E toa moeto posledno bese sovet samo za misevite. Posto ako ne primeti, ima ovde mnogu lugje koi veruvaat vo stvari ko "greski se desaat," "ako stvarno se pokae," "sakam mene da mi se prosti pa ne velam nikogash," itn itn.
E mimo ona shto jas bi go napraila vo dadena situacija, ima edna druga istanca a toa e hipoteticko prifakjanje na pogore citiranite mislenja. Da nekoj stvarno naprail greska i mozda treba da mu se oprosti. Ako toa e slucaj, na onie gresnite treba edno da im e jasno, deka, priznavanje iskreno na sluckata (bez razlika dali bile fateni na lice mesto ili ne) e ultimaten krah. Moze da vi se oprosti i da se uveruva deka se ke bide kako shto bese, no momentot koga nekoj ke priznae, se sozdava ona oblaceto nad glava.
Taka da ako nekoj e faten, megjutoa ete hipoteticki toa bilo samo greska, bez emocii, so kondom, ne sakajki i se ostanato, nemoj nekoj da misli so toa shto ke dojde upfront i ke priznae deka ke ja spasi vrskata. Ako vrskata e za spasuvanje ona sama ke si se spasi i bez priznavanje, a priznavanjeto moze da sozdade samo edno oblace koe ke si lebdi a nekoj ke ima crven nos za zivot.
Pa po gnasni vrski od tie nema, no ete ima lugje koi se spremni i takvi da odrzuvaat(ste videle site valjda vrski u koi edniot vlece za nos a drugiot postojano kuti i meti po zemja, a nekad bil fraer --90% of time ima vrska neso ovakvo) :). E za da ne se najdat tie takvite u takva situacija jas im velam, ziv u krevet so drug da ve fati sekogas da velite: Ne sum jas ti se pricinuva :)

StenmarC напиша:
Зависи за кого. Сите викате дека би простиле неверство, но ретко кој простил од вас. Не би сакал да се најдете во таква ситуација, но баш би сакал да видам дали би изреагирале како што пишувате:icon_cool
Кога веќе мене ме цитираш, ќе сфатам дека бараш од мене мислење иако си изразил множина. Јас сум простила еднаш неверство (иако во моментот кога го открив не размислив подлабоко што да правам, самото ми дојде така да постапам) затоа што го сакав човекот премногу и се надевав дека ќе се средат работите (иако можеби длабоко во себе знаев дека нема да е така). После тоа милион пати се покајав што преминав преку тоа, само ете глупаво постапив.
Сега не знам што да направи, втора шанса не добива.

Потоа врската може да е во ред, но само кратко време. Таквата врска е осудена на крај, бидејќи постојано ќе имаш сомнеж дека истото ќе се случи, довербата се намалува. Јас ја изгубив целосно довербата во него, а врска без доверба не оди далеку.

FortunE напиша:
Кога веќе мене ме цитираш, ќе сфатам дека бараш од мене мислење иако си изразил множина. Јас сум простила еднаш неверство (иако во моментот кога го открив не размислив подлабоко што да правам, самото ми дојде така да постапам) затоа што го сакав човекот премногу и се надевав дека ќе се средат работите (иако можеби длабоко во себе знаев дека нема да е така). После тоа милион пати се покајав што преминав преку тоа, само ете глупаво постапив.
Сега не знам што да направи, втора шанса не добива.

Потоа врската може да е во ред, но само кратко време. Таквата врска е осудена на крај, бидејќи постојано ќе имаш сомнеж дека истото ќе се случи, довербата се намалува. Јас ја изгубив целосно довербата во него, а врска без доверба не оди далеку.

Епа токму затоа се противев на постовите во кои викате дека треба да се прости, дека секој заслужува втора шанса. Кога е неверство во прашање - НЕ! Како што кажа, после некое време врската ќе пропадне:icon_cool

Моја цура , или на било кого цура да се ишалта со некој здраво ?:icon_lol:
И да и простам ?:)
Штави је бре ? :lud:

Аааа нееее после е*ење нема каење, нема пу пу не важи, никакви причини не би го оправдале. :)

Не би простила неверство, и нема поправен, никаква втора шанса.

pearl напиша:
Разбрано :wink:

Молам? МОЛАМ?!?!?!?!?!?

Бисеро... ОБДН... се читате ли?

Прво ОБДН си го кажува својот став... поштувам тоа...

Ентер Бисера... и ја прави парче, затоа што си има замислено дека е многу слична со ОБДН, и сега се наоѓа погодена (риалити чек - единствената сличност ви е високата интелигенција, И НИШТО ПОВЕЌЕ!!!)...

Сеа ОБДН сваќа дека ќе испадне мивка во очите на Бисера... и у рок од 2 поста радикално го менува својот став! (Заборавајќи дека и на Бисера и се десила Шаги - Ит уасн`т ме ситуација, ама она тоа го прекрива со зборовите една 1/2 шанса и СТАБИЛЕН човек)...

Бисера тука воопшто неалитично се однесува, туку вика ”Разбрано”, бидејќи сега и е многу полесно што ”на неа сличната ОБДН” сепак е крута по ова прашање...

Имам ја и уште да зборувам по ова прашање, ама сега или немам време нешо, или ме фати мрзата...

Vtora sansa ne postoi ako ednas ti se sluci ke ti se sluci i uste ednas i uste ednas i se taka do beskraj zatoa se st pravite pravite so um zosto posle nema kaenje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom