Втора шанса

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Досега не сум бил изневерен - барем не сум фатил некоја од девојките на дело или не сум дознал од други дека цурата ме изневерила, но доколку тоа се случи мислам дека ќе биде крај. Зошто? Па не ме изневериле, но како и во секоја врска и во моите се наоѓало по нешто сомнително, по некоја нелогична постапка, која ме иритирала максимално. Сум се обидувал да го заборавам тоа, да поминам преку тоа и сум си викал „Ај бе не си праи филмови“, „Не можеш да обвиниш некого додека не си сигурен дека е виновен“ но „поминувањето“ не траело за долго. Кога едвај ги „простувам“ ваквите сомнителни ситуации и нелогичности, зошто би го простил неверството? Нема зошто. Колку и да ми биде тешко и да ја сакам личноста, нема да простам - барем така мислам дека ќе биде (во што сум многу сигурен) :icon_cool

ако ми значи личноста ДА. на секој може да му се случи *хормонска експлозија* - да не успее да се контролира.Ако се случило еднаш ок ке простам ама двапати итн нема шанса....

Ај па и вие одма на невера завртевте, а ако излаже, вети нема да се коцка, нема да троши на шопинг, нема да се пијанчи, а ја изневери довербата или погази збор. Што тогаш? Има ли втора шанса. Не е само невера за втора или трета или 0 шанса.

Нема шанса.. што и да направи нема да му се прости ( барем кај мене ). Ако ме сакал ко што ми викал дека ме сака, тогаш ќе си седел мирен нели? Ако јас не можам да го задоволам ( во буквална смисла на зборот ) тогаш можиме да прекиниме а не да се лажиме и сл... никако втора шанса.. Сум изневерила еднаш и секако сум признала, никогаш не сум барала втора шанса ниту пак сум молела да ми се прости едноставно не сум го заслужила тоа со самиот потег.
Некои работи не можиме да ги смениме колку и да ветуваме дека нема повторно да ги направиме..

Garfield напиша:
Ај па и вие одма на невера завртевте, а ако излаже, вети нема да се коцка, нема да троши на шопинг, нема да се пијанчи, а ја изневери довербата или погази збор. Што тогаш? Има ли втора шанса. Не е само невера за втора или трета или 0 шанса.

Па темата беше за неверство поставена и си одговаравме конкретно за тоа, не не карај одма:icon_lol: Јас па се избунав се извинувам. Се некако ме тераше паметот дека се зборува за прва шанса и затоа скокнав. Втора нема!:ne:

Втора шанса нема ако ја изневери пак довербата. Една шанса малце е? Ако памет не му/и дојде нека "се носи":icon_lol:

Anonymus1 напиша:
Секој заслужува втора шанса, но таа втора шанса мора да биде дадена само ако претходно немало некој друг (не)намерен кикс од партнерот. Не може некој да каже дека туку така ќе остане рамнодушен спрема особа со која била да речеме некој подолг период не може туку така да се истиснат чуствата и се она што се чуствува кон личноста на која треба да и се даде таа втора шанса
:dudlac:

FortunE напиша:
Сите кои рекоа дека не даваат втора шанса - лажат!
Како не бе. :ne_zboram
Никогаш не би простил неверство.

Bi prostil be, zaso da ne, posle koa kje mi se vrati kje i naplatam troduplo vo natura za toa sho napravila, ama i povekje bi ja sakal togash, zasho "imala muda" mene da me izneveri ;)

Нема да зборам општо и филозофски, но би и простил ако:

- сеуште ме сака, ја сакам и јас
- помеѓу неа и него нема љубов, имало само моментална страст.
- доколку не и прејде во навика
- доколку му дала со кондом

Најдобар пост до сега на темава!:music3:

Pa zavisi od puno raboti
kolkava bila vrskata, pod koj okolnosti taa go napravila toa
i taka natamu... ali u sekoj sucaj mozes da prostes 1-2
ali samo treba da se pazi da ne ti stave navika

Neverstvo? so ima vrska be, dvajacata se lazat eden so drug dodeka ne se zemat na kraj. licno ne prostuvam neverstva, zatoa ide ona praj so sakas i kako sakas, samo glej da ne doznaam :pos:

На сите ни се случува да згрешиме, на овој или оној начин нели?:) Ако може нас да ни се прости за некоја наша грешка тогаш зошто да не можеме и ние да простиме некому? Ако се работи за неверство не би простила, а ако е нешто друго во прашање можда би простила но само еднаш. Сите заслужуваме втора шанса :)

Neverstvo...hmmm... bi oprostila. No, da prodolzam da bidam vo vrska so licnosta?! - da bev zakacalka, ili klinec na zid mozda, ama ne si licam na toa.

FortunE напиша:
Најдобар пост до сега на темава!:music3:

Зависи за кого. Сите викате дека би простиле неверство, но ретко кој простил од вас. Не би сакал да се најдете во таква ситуација, но баш би сакал да видам дали би изреагирале како што пишувате:icon_cool

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom