- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Луѓе се и тие што помагаат и тие што примат помош.Луѓето се неблагодарни овци ....
„ Неблагодарноста “, на помогнатите е, веројатно само еден одбранбен механизам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Луѓе се и тие што помагаат и тие што примат помош.Луѓето се неблагодарни овци ....
Може и да е така иако и јас дадов една груба генерализација, сепак мнозинството од луѓето размислуваат многу ограничено односно услуга за услуга поттикнато уште повеќе од капиталистичкиот систем. Ретки се оние кои навистина заслужуваат да им се помогне зашто денес дури и глуп ќе те направат ако помогнеш некому а не добиеш ништо за возврат, ете така стојат работите за жал.Луѓе се и тие што помагаат и тие што примат помош.
„ Неблагодарноста “, на помогнатите е, веројатно само еден одбранбен механизам.
Jas pa si imam edna goooooooolema maaaaaaaaaana, obozavam da pomagam na zenski !!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
na tvojot komentar da raskazam sto mi se sluci pred nekoj den, sedam na kafence i si brojam paricinja (znaci svorc)i doagja detence mi bara pari mu davam nekoi 10 den , posle nekoe vreme vozam so kolata nakaj doma i mi zastanuva na sred raskrsnica, se raspipa ne trga, gi vikanav moite da mi pomognat se zamrznav i cekav(nemozev da se kacam vo bus mi falea 10 denШто ќе кажете за следново:
Постојат наши сограѓани кои просат, односно молат за помош.
Во услови на криза не само што има повеќе кои просат, туку и тие што даваат, даваат повеќе и се помногубројни.
Затоа што не сме во криза за 20-30ден....На тој што проси може и ќе му направат разлика (ќе купи еден леб барем) ама тебе ти е дојдено преку глава од се и си викаш немаш што многу да изгубиш и така....Колку поише пари имаш, ќе сакаш уште толку да имаш, ќе се лакомиш и ќе бидеш скржав и за 20-30ден....Што ќе кажете за следново:
Постојат наши сограѓани кои просат, односно молат за помош.
Во услови на криза не само што има повеќе кои просат, туку и тие што даваат, даваат повеќе и се помногубројни.