Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sto se raduete djabe
Ke izgradi toj crkva Srpska najgolema u sred Skopje i toa finansirana direktno od Grcite ... kaj ima sila i para nema pravdina
Ako ne bide taka da me pljukate za 2 -3 godini
Нека изгради де, нека биде тоа тест за националното чувство на Македонците, кои ако се прави македонци ќе си останат при МПЦ а неговата црква нека зјае празна како доказ за негирањето на постоењето на македонски народ од страна на Српската црква и Грчката држава и црква.
Ke izgradi toj crkva Srpska najgolema u sred Skopje i toa finansirana direktno od Grcite ... kaj ima sila i para nema pravdina
Ako ne bide taka da me pljukate za 2 -3 godini
I normalno povtorno bezrbetnicki komentari.
Нека изгради де, нека биде тоа тест за националното чувство на Македонците, кои ако се прави македонци ќе си останат при МПЦ а неговата црква нека зјае празна како доказ за негирањето на постоењето на македонски народ од страна на Српската црква и Грчката држава и црква.
I normalno povtorno bezrbetnicki komentari.
P.S Trnce imam gosti sega, ke procepkam po evropskive regulativi i zakoni pa ke postiram nesto konkretno za tvoeto prasanje iako mislam deka istite se zastapeni taka da bi trebao da ima osnova za gradenje na crkva na MPC vo Grcija.
za rbet so coek koj se ulizuva na moderator vikajki go Trnche a ne Trn muski e vonpredmetno da diskutiram ... ideme dalje
Dali ova ne e direktno za temata dali RM ke opstoi od stranskite propagandi??
Koe ova dali ke opstoi ili ne ? Ako dozvolis crkva tudja na svoja teritorija ko sto e segde na Zapad ke ti se raspadne drzavata ama daj molim te ... ti ako si narod i dobar vernik 2000 crkvi tudji da ti izgradat ... a ti da imas samo edna bedna pak samo u nejze ke idesh zatoa ne svircaj kurcu bez vrska
Dali dva nasi sosedi ne se mesaat direktno vo nasite drzavni interesi gradejki nesto sto bi trebalo da bide stolb na na necija druga drzava i nacija vo centarot na nasata metropola?
Sto se meshaat be ? Zasto Srbite da nemaat svoja crkva a Albancite da imaat svoi djamii ? Koj e tuka drzavniot interes ? Kako se meshaat ? Imash pravo na izbor ako si slab karakter idi u nivna crkva kaj ne ti e mesto . Svetec ne e onoj koj zivee bez iskusenija pa ne gresi nego onoj koj ima kup iskusenija i moznosti da zgresi pa ne greshi.
Stolb na edna nacija ako e crkvata toas ti bate ziveesh u sreden vek ili u Teheran sto da ti kazam ponataka neam odgovor
Dali nasiot makedonski identitet ne e zagrozen so taa postapka?
Ne e ! zasto oti pokazue demokratija i go sproveduva Ustavot , koj moze be tebe da ti unisti potkopa integritet ako izgradi crkva ako ti znaesh sto si ? Sea prashanje e dal znaesh ... pa se plashish
Dali imame pricina nie da reagirame?
Nema pricina , se sto e po UStav i zakon, i ustavnite opredelbi kon EU ako ne si cital procitaj Ustavot pa ke vidis sto e povazno dal crkvi ili Evropa.
Dali imame moznosti da reagirame?
Imas moznost , referendum , preku pratenici , idi strajkuvaj pred Vlada, pokreni gradjanska inicijativa ! Napraj be nesto cim ti smeta crkva tudja , educiraj se vidi kako e legalniot demokratski nacin da vlijaes pa deluvaj. Samo nema da najdes dovolno potpisnici a ti probaj
Koja e celta vprocem na izgradbata na toa zdanie na edni dusmani finansirano od drugi dusmani?
Koi be dushmani pak dushmani. Se e para se e politika. Ja ke ti kazam Grkot saka politicki da te ebe kako stigne , na Srbinot mu e popotreben Grkot nego ti pa zatoa se pajtashat i ke izgradat crkva bidejki im se moze i e LEGALNO , zakonite na RM go ovozmozuvaat toa. Ova e edna varijanta koja ti sakas da ja cuesh . Druga varijanta e deka ima i Srbi koi sakaat da idat u nivna crkva ko sto imaat u sekoja normalna zemja u EU svoja crkva sakaat da imaat i vo Makedonija i ke imaat. KOa mozat Albanci da gradat pershing dva raketi kolku sakaat moze i Srpska crkva.
Dali takov akt treba da go tretirame kako akt na neprijatelstvo, ili kako akt na zadni nameri ili?
Tretiraj ti kako sakas ako si siguren u sebe sto ima ti smeta crkva tudja vo RM. Drugo boli sto Makedonskata crkva ne e priznata od drugite slavjanski crkvi kako avtokefalna znam jas toa , i sea ke vodime inaet . Ne moze so kleti Grcho inaet , pokleti i inaetchii od niv nema na svet a nie pak so glava u zid e pa do koga samo se prasuvam
Dali treba da se potsetuvame na diskusiite za vlijanieto na egzarhijata i patrijarsijata i zabunite sto gi ima denes vo naucniot svet poradi istite??
Ova ne znam sto sakas da kazes ne me ni interesira iskreno pak popovi kurac palac nisto prakticno
Dali Swe ima potreba od uste pokonkretni prasanja za da konecno samiot toj zakluci deka nema sto da barame prijateli najmalku tradicionalni kaj Srbite i Grcite?
Koj ti rekol deka Grcite ti se prijateli ? Jas ne
Jas samo kazav deka Srbite ne ti se neprijateli , a prijatelstvoto umre odamna koga gi muzevme koa bea pod sankcii finansiski i kapak na toa uste nato bombardiranja pa dozvolivme preku nas da se leta i bombardira. Zatoa ne se prijateli iako poradi Yugo nostalgija se uste ne gledaat so simpatija , ama ako treba da se bira poveke ke tegnat kon Grcija sto e logicno . I ne mesaj drug pat
GRcite , Srbite ke kazes Grckite politicari , srpskata politika itn
Ja ke ti kazam sto e problem tvojot muabet e Bugarashki , 200000 pasosi bugarski ne se problem i bugarite ni se kako demek prijateli , a ne te priznava kako narod i sea zaradi edna crkva gi napravi Srbite nato zlikovci ... toa proaga samo kaj nepismeni koi nemaat vrska so realnosta .
Srbite sve ti priznavaat duri i crkva da izgradis u Srbija ako sakas ... proveri trgni gradi ... ama tamu backo nikoj nema da ti ide posto nema Makedonci a ako sakas ti gradi od inat neka finansira Asparuhov .
ete taka pozdrav od SWEDEN UDBASHOT
oki neka bide taka, blame the germans,
vo eden post procitav deka ste sakale da se vratite nazad, koga ke bilo podobro ... na gotovo otkako nekoj drug ke gi iscisti prljavite raboti. I toa e Vasiot izbor, Vasata izbrana opcija, i drugi imale slicni opcii no resija da ostanat i da se boat za progres, nekoi duri i se vratija vednas za da pomognat vo borbata. Nasite oci ne se aristokratski, i ke bidat siroko otvoreni da go vidat razvojot i podobroto utre dokolku rascistime so stereotipite. Se nadevam deka utreto ke bide dovolno brzo nasite oci da Ve vidat povtorno nazad vo tatkovinata doktore.