Впечатоци од старата и очекувања од новата година

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Почетокот на 2015 беше тапа се една права линија...после некако почна да дрма,идеш по посети,болници,лечење,стерсови и у пм све отиде..сега е топ.Вака гледано од крај кон почеток си викам топ е можело у полошо да биде во некои ситуации.Е сега последниве 2-3 месеци ми се врв,баш кога изгубив надеж дека ќе има нешто забавно и добро за годинава.Почнав со дебатерство што е многу кул работа.Гледаш млади,позитивни пред се паметни луѓе и се некако гледаш секој ден да научиш нешто плус за себе,одиш на натпревари...
Ова ќе продолжи и во 2016,инаку редно ќе да е да дојде и некој дечко со новава година,малку повеќе среќа на љубовен план..очекувам дека добро ќе помине матурата и сите тие процедури за да си се запишам на добар факултет за кој уште се мислам...ете тие ми се поголеми очекувања и да ќе заборавев почнувам да полагам за кола и тоа да ми успее.Тоа се така поголемите работи кои сакам успешно да ги завршам во оваа година....има многу време се надевам нема да оди против мене туку ќе се покаже подобра пријателка од 2015..
Loading 2016...

Да тргнам со очекувања од постарата 2014... It's just same old me... Different, but same.
во 2015:
Got a proper job- check
Fixed a lot issues- check
less stress- check
quit drugs- check (:icon_mrgr:)
Ги завршив сите почнати работи: уствари тикви, само си направив нови. I never finish anythi...
Очекувања се нема, сивилото си останува сивило, може нов компјутер да се земе. And whatever else comes, I'm ready for it.

Оваа година помина пребрзо и и беше една од најдобрите досега ,имаше преубави моменти но и еден период кога едноставно не ми се живееше и ми беше премногу досадно..Научив многу работи,сменив многу лоши навики и научив да го ценам тоа што го имам.Љубов солидно,Здравје супер(се заеба малку со сипанициве шо ги фатив сега),работа слабо, Вардар гази во сите спортови,Пари доволно,бев на одмор,идев у теретана и постигнав добри резултати,стекнав многу пријателства и запознав луѓе со кои ќе се дружам секогаш,завршив средно,бев во многу градови низ Европа и многу други работи ми се десија а не ги очекував така да се надевам дека 2016 ќе биде уште подобра од оваа со уште поубави моменти.:D

2015та за мене беше пресвртна година во многу погледи. Во глобала, не се случи ништо посебно по што би ја памтела, ама сепак, почнав да поставувам темели и да зацртувам планови за годината што следува, а hopefully и за тие после неа.

Морам, морам, морам да се самоцитирам...
На самиот крај од годината, ама сепак се смета. Не можев ни да сонувам за поубав крај на 2015та. :vozbud:

Хммм добра година со не толку добар крај.
Во глобала она што беше во план за годинава се оствари.
Го средивме станчето и се преселивме во него. Убаво е повторно да се чувствуваш како дома.
Бевме на втор меден месец на Тенерифе. Долго посакувана, и конечно симната од листата, дестинација.
Купивме кола, ни фали гаража сега ;)
Љубовта е супер. Убаво е да знаеш дека имаш некој што те сака и почитува и повеќе отколку ти самата. На кого можеш да се потпреш и кој ќе те поддржи без разлика на се.
Здравјето е солидно годинава, иако јас со сила си барав болести и нервози. Ги добив на крај. Стресот си го зема данокот, преголем би рекла. Треба да се научам дека не оди секогаш се по планот, особено оние работи кои се во Божји раце. Несакам да дозволам еден немил настан да ми ја одбележи цела година иако нажалост мислам дека само по тоа ќе ја паметам.
Се надевам ќе биде се како што треба во новата 2016, посакувам само здравје, се друго ќе си дојде на свое место.

Во глобала не беше лошо, но тенка од суштински агол година. Здравјето океј, лова никад доста, убави и даунер моменти, пар прави потези, прав грешни, пар уопште непревземени, желбички желбики куп .. Стандард прича. Но моментот е шо годинава ја осеќам неисполнета, неиздиференцирана. Во 2014-та на сите им велев дека во 2015-та ќе скокнам и или ќе летнам, или ќе потонам. Трето нема. Ќе се стави црта на некои ствари и ќе се фати колосек. А еве, годината си помина, јас уште стојам на работ на клифот и гледам во хоризонтот. Мислиш он мене ќе ми дојде. Хеееј мали мали.

Тури му пепел, убаво е периодов и не ми е до патетики у очи Нове Године. Резолуции и желби за догодина не пишувам, ме мрзи и јас самиот најубаво си знам. Затоа алфабетски ќе ви искуцам шо ми ја одбележа 2015-та и по што најмногу ќе ја паметам. Интересно ми се виде така од А до Ш :P ..

-Андрија и Анџелка

-Блуд и Базфиид

-Влогерс

-Гумени бонбони (гами берс) тацните десно од мене. Ќе ми никнат во стомакот уште малце.

-Двојки

-Ѓупски работи

-Ентмен

-Жестина (шатс шатс шатс шатс!!)

-Заболекари

-Ѕвезде Гранда

-Илузии .. Тешки.

-Јутубери + Јасминка, Џесмин, Џеси, Џес и т.д.

-Књаз Милош киселата вода и Калинка фрешот

- #Лабавко хештагот :facepalm: (црнци да го ебат тој шо го почна)

-Љубов

-Магистратура, Малборо кутијата и Мање вина мање вина, шта је с’тобом Ивана. Очито М ми е била голема буква оваа година. #WOW

-Навики

-Њ ... Ништо не почнува бе на Њ, ти е*ам буквата селска си ја кршам главата тука пола саат.

-Оставката

-Просечни кладионичар темата тука кај тебе Кајги. Ми го продолживте животот за сто години тој велигденски викенд. Капа доле.

-Рибјата чорба во Пиликатник

-Стрипови, Suicide Squad, Star Wars … Супер херои ин џенерал. Big year for them. Much much superheroes ..

-Тика така, тика так

-Ќорави потези, на здрави очи

-Успони-падови како на ролер костер

-Фудбалот ТАПА. Со камења да ги маваш, хошталери сакати, преплатени, необразовани. Затоа само ракомет и скијање гледам само од спорт. И Фредо макијато исто на Ф.

-Харли Куин играчката, Хармоники и Honest trailers

-Ццццц-кања во многу наврати

-Чајче и мед

-Џурасик Парк рибутот <3

-Шабанарии & Шток

- *Бонус буква W (оти ја нема кај нас) – Water under the bridge од Адел, КРИСМАС ФЕЈВРИТ!! :cuc:

Последно уредено:
Замина најдобрата година од мојот живот од професионален аспект, не можев да помислам во моите најлуди фантазии дека ќе добијам ваква фер прилика да се покажам и докажам, исполнет сум до немајкаде. Најубавиот дел од сето ова е што очекувам најдоброто допрва да почнува... Во новата нека има малку повеќе љубов. Онаква шо ми го губи апетитот и ми прај серка кога треба да одлучам каква кошула да облечам пред гледање.

2015та беше моја година. Уште кога на Божиќ после многу години ми се падна паричката (не памтам кога последен пат била кај мене) знаев дека оваа година ќе биде моја.
Во семејството добивме тазе пензионер:motorce: додуша во него уште го има оној младешки дух.Летово го имав првото работно искуство, трајало је кратко али било је слатко. :Кезец: :pos: На факс успеав да ги исчистам првите две години.. а во септември станав апсолвент.. како само годините брзоо минуваат.
Имав најчуден и најневообичаен роденден до сега. Кога оставаш нешто да се случува непланирано и спонтано, излегува најдобро што може. ;) Шлаг на оваа година беше раѓањето на внук ми..немаш појма колку бев среќна.:brlav: :pipi: Многу моменти вредни за сеќавање.. :love: Многу нови пријателства:masa: Видов роднини со кои 100 години се немаме видено.
Неколку настани ме подзамислија за тоа што вреди а што не во животот. :mad:
Оваа година најмногу научив за себе, од грешките, од солзите во минатото, од искуството. Се променив не сум повеќе онаа старата Џоли која верува на секого и ги прави истите грешки по 100ти пат. :cool:
За прв пат во животот почувствував како им е на оние во Ирак, Авганистан... Местото во кое си го поминал најубавото детство,оддеднаш станува место налик на Багдад и Пакистан. Тоа се денови кои би ги заборавила од 2015та. :facepalm:
Недоставуваа делови за сложувалката да биде целосна.:confused: Некои желби ми останаа неисполнети ама па немаше да има цели кон кои ќе се стремам во 2016.
Во новава здравјето да ме служи повеќе, ее љубов и среќа ми фалеше годинава, луѓето што се покрај мене да ми се живи и здрави и уште да ме смеат како што само они знаат. Многу повеќе патувања и посетени места (не дека и годинава ги немаше).
Во 2016та љубов, среќа и здравје другото ќе си дојде само.:pijanco::ајнапиво:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom