Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109
heh pa normalno deka e podobro na 17 god togas e vreme da se pocni hehe

hahah nema poenta da se zamaras na 14 god so sex a i plus tie so se fukaat na 14 god se pretezno zenski i toa teski drojli koi so mislat deka se neso posebno ako imaaat sex ali .... ipak si ostanuvaat drojli =]

a inace nemoze da se kaze deka ima tocna granica za toa koga i kako ednostavno koga treba da ti se desi ke ti se desi =]

of lele...jas imam 14 god i vejce imam polov odnos..pred 2 dena:D:D:D kef bese ama partnerkata mn ja bolese:S:S

Морее на 16 годишен која 18 годишна ќе му даде ? :)

ti kako misles ?????? "davanje" definiraj !!!! moment na "inspiracija" , moment na "vzaemen zar" ...... da ti brojam koja situacija za kako da mu dadat ????
cccccccccccccc ....:smir:

има и такви случаеви
знам едно 18 годишно девојче што му даде на 15 годишен
денес се и сешто постои..за ништо да не се чудиш:toe:

vide :helou:

pozZ

Зависи од зрелоста на двајцата, иако некогаш и од тоа не зависи.Јас на 17 ипол, иако ми фуфкаше дека сум малолетна, не знам зошто толку се паничев, иако мислам дека е ок да се има односи барем со 18 год, иако нема правила...читав во еден весник пред некоја година како осмооделенец од Романија забременил седмооделенка, и да, и тоа го има, но тоа е нездраво и произлегува од сосема други фактори кои (не)влијале врз тие деца...

Кога би размислиле убаво најпаметно за прв пат да се има сексуални односи е и двајцата да го сакаат тоа.Да се чуствуваат спремни и да се сакаат.Па не би била тогаш толку важна возраста.

Кога би размислиле убаво најпаметно за прв пат да се има сексуални односи е и двајцата да го сакаат тоа.Да се чуствуваат спремни и да се сакаат.Па не би била тогаш толку важна возраста.

Има деца на 14 години, одат некое време, залетани еден во друг, демек еве се сакаат и се впуштаат во сексуални односи, мислејќи дека се доволно зрели и спремни...после кога ќе направат 17 18 години, ќе сфатат дека биле деца и дека избрзале, али касно е!
Игра голема улога возраста, искуството во животот...дете на 14 години не може да размисли за последици, а на 18 сепак е поинаку, поинформиран е!

Не постои соодветна возраст за тој чин ,кога ги гледаш работите од агол на минатото.Колку и да сме сигурни дека моментот кој го имаме избрано е добар и вистински,во голем број на случаеви се покажува дека не е така,сепак сме можеле сеуште да ја анализираме целата врска,однос.

Но не сите работи во животот се случуваат во погоден момент,па колку и да ние пред тоа изготвуваме стратегии.Спонтаноста секогаш би донела поубав исход одколку сите сценарија изготвени пред тоа.
Но не зборувам за спонтаност која би се случила во момент кога ни карлицата не е развиена,не зборувам за сексуален чин кој би се случил пред да си го осознаеме сопственото тело.

Значи соодветна возраст за прв вид на вакво искуство не познава граница пропишана од општеството ниту пак од искуството на другите,познава спознавање на сопственото тело и неговата подготвеност ,со додаток на психичката сосојба и вљубеноста во таа личност.

Практичен пример како тоа не треба:
gorgieski_pp напиша:
mozete da mi kazete kako da postapam pri prviot sex...sto treba da pravam i kako pls toa mi treba..i taja e devica i jas sum devica imame 14 god:Di sakame da probame epa ako moze kazetemi se so red kako i sto treba da se pravi:)
И еве го советот кој нашиот 14 годишен ебач не го дочека:
Mandy напиша:
Епа вака, ПОРАСНЕТЕ па само ќе си дое постапувањето при првиот секс:helou:
Па може и ќе споделите некој корисен совет за орал почетници.
И денес пак ни се обрати.... ама за помош:
ima nekoe devojce/zena da mi kaze kako se custvuvala posle prviot polov odnos(sex) idali ja bolela vaginata pri mokrejne ja przelo ????odgovoretemi sto pobrzo ve molam
Сами извлечете заклучок.

Најдобро е младиве наши да се стрпат бар до полнолетство и ако не заради друго нека го сторат тоа заради самите себе и сопственото здравје, прво едукација за сексуални болести и сите ризици на кои се изложуваат па после сите соодветни вакцини па тек после у предвид иде сексот...

Слушајте ваму. Деца од 14 години треба да привршуваат со играње џамлии на ќар, жмурка у маало, (ова за машките), а женските со играње џамија, народна, ластик и.т.н. Тоа беше во мое време кое беше супер, а сега ми иде да им лупнам по 2-3 заушки на денешниве копиљаци што форсираат да пораснат. Па дај бе за се си има свое време, ќе дојде време ќе го искусат и тој момент, нека не се секираат.
П.С - И дај зимајте тоа џамлиите у рука и играјте на сликици, таман иде европско првенство.:pos2:

[/b]Има деца на 14 години, одат некое време, залетани еден во друг, демек еве се сакаат и се впуштаат во сексуални односи, мислејќи дека се доволно зрели и спремни...после кога ќе направат 17 18 години, ќе сфатат дека биле деца и дека избрзале, али касно е!
Игра голема улога возраста, искуството во животот...дете на 14 години не може да размисли за последици, а на 18 сепак е поинаку, поинформиран е!
A ima i deca sto od 14 godini se zaedno , se sakaat, imaat odnosi se zimaat i top im e. Ima sekakvi. Vozrasta ne igra uloga. Zrelosta ne doaga so vozrasta, tuku so iskustvata.. Iskustvata doagaat od okolinata. A okolinata moze da te zigosa ili da te napravi sreken na bilo koja vozrast.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom