Возачите ќе смеат да имаат најмногу 0,1 промил алкохол

Добро тоа нормално, ако не се гладат таблиците исто ко да ги нема....всаушност нели за тоа и служат за идентификација

Исто како да имаш брада на сликата во лична и не се гледаш убаво после коа си избричен дали си ти.

"Шефе дај влажна марамица да исчистам таблицава ми фатила прашинка"

Глупости. Порано коа имало коњи немало таблици на газ закачени. Само закони без везе. Закони кои ако ги прекршиш не значи дека ке направиш штета на другите. Без везе...

Исто како да имаш брада на сликата во лична и не се гледаш убаво после коа си избричен дали си ти.

"Шефе дај влажна марамица да исчистам таблицава ми фатила прашинка"

Глупости. Порано коа имало коњи немало таблици на газ закачени. Само закони без везе. Закони кои ако ги прекршиш не значи дека ке направиш штета на другите. Без везе...

Како и да е, нели им одговара на оние кој со калашникови и со возила без таблици играат кантер на сред Скопје, па види сега колку е лош законов, и шо има лошо да ти се чисти табличките од автомобилот....:toe:

Како и да е, нели им одговара на оние кој со калашникови и со возила без таблици играат кантер на сред Скопје, па види сега колку е лош законов, и шо има лошо да ти се чисти табличките од автомобилот....:toe:
Ако се ти чисти нема лошо,ама ако се гадни казна-тука е лошото

Уште малце лакмус и pH ќе проверуваат, ако е под или над 7,7 КАЗНААА

Факт е дека границата на овај закон нема никакво прагматично подобрување, ама за чисти таблици да имаш си е во ред законот.

Не туку се инаетете безвеза тенденциозно ко на политичка емисија да сме. Не смеј да биди нечитлива регистрацијата шо се буните ко пензионери пред кооперација. Дај пораснете ’рбет и формирајте сопствено мислење не само по дифолт против, проѕирни сте ептен.

Се дискутира за Скопје т.е. град или за Шарпланина или некое планинско место???
Ако возиш Off-road табличката ќе ти биде прљава, ама па тогаш никој не ти проверува таблички во планина!!!
А за низ Скопје треба колата да не си ја испрал 2 год. па табличката да стане нечитлива од ѓубре!!
Сигурно тамо не е нагласено табличката да биде дезинфицирана, туку да биде видлива, а низ Скопје да стане невидлива е тоа е више голема уметност!!!

За алкохолот...поддржувам!
Исто како и за оние почетниците, исто како и за недозволувањето алкотест...
Ама поголема глупост од она за казнување на сопственикот на возилото, без разлика дали тој направил или не прекршок...тоа е противуставно бе!

Zero tolerance за шофери!

Навистина, ригорозни казни нека има за пиење под дејство!

Овој закон го поддржувам!

Струмих, кај мене е: you can't have an open alcohol container in the fair state of....!
Никој да не е пијан, не смее отворена флаша, лименка или слично да се има во автомобил!

И почитувам! Нема тука противуставно ништо! Не се повредуваат граѓанските права на граѓанинот! Тој треба да е свесен дека не смее да се има алкохол во автомобилот и да не дозволи!
И нека бидат чисти таблиците, што кошта толку да фрлиш литар вода на нив пред да ја извадиш од гаража?

Навистина, ригорозни казни нека има за пиење под дејство!

Овој закон го поддржувам!

Струмих, кај мене е: you can't have an open alcohol container in the fair state of....!
Никој да не е пијан, не смее отворена флаша, лименка или слично да се има во автомобил!

И почитувам! Нема тука противуставно ништо! Не се повредуваат граѓанските права на граѓанинот! Тој треба да е свесен дека не смее да се има алкохол во автомобилот и да не дозволи!
И нека бидат чисти таблиците, што кошта толку да фрлиш литар вода на нив пред да ја извадиш од гаража?
Гарфилд, не сме се разбрале...околу противуставноста.
Не се противуставни одредбите за алкохолот, за кои и јас се залагам, туку за казнувањето на сопственикот на возилото, ако не биде најден сторителот!
Хипотетички:
Возилото е моја сопственост, по сообраќајна, која е јавна исправа за која МВР води евиденција, и секое службено лице, или суд, има увид во истата...
Со тоа мое возило, кое го користи на пр. мое дете, или сопруга, или било кој близок од семејството, е направен сообраќаен прекршок...на пр. „непрописно паркирање“, сторителот не е најден на лице место, и полицаецот пишува пријава, документирал со фотографии и сл.
И мене ми стига дома прекршочна пријава, јас одам на комисија за прекршоци во МВР (башка кадија те тужи, кадија те суди), и таму велам дека јас возилото не го возев, бев на работа (со доказ - потврда од работа) но се повикувам на благодетот и загарантираното право на несведочење против ближни...
И, комисијата сосем законски ми одредува глоба, на која се жалам и одам на суд за прекршоци...кој пак, согласно со законот, ќе ми ја досуди истата глоба...
Имаме ситуација со недокажана вина, т.е. прекршочна одговорност, да биде казнет граѓанин, што е спротивно на пресумпцијата на невиност, но и на еден од постулатите на кривичното (а и прекршочното како негов дел) право, постоењето на вина.

Еј, а колку саати и на каква перница треба да е спијан шоферот, таму куде тебе? Жена му дали треба да му дава, еднаш, два пати, три пати, пред тој да вози? Или ако ја боли глава а тој е напален, дали ќе биде казнета?

0,1 промил. Пеки бе. Јас не возам ко ќе пијам. Навечер кога излегувам по секоја цена одам со такси. Ама зиро толеранс и 0,5% во смисол на драстично намалување на сообраќајките предизвикани од алкохол - не прават поголема разлика од процентот кој го предизвикува семафорот на партизанска кај симпо кој чат пат се расипува па човек не знае дали на зелено да кочи или да вози.

Со други зборови, ако после работа седнеш на едно пиво (а има земји каде ова е култура, Гаро, ти знаеш), и возиш према дома, ниту си поопасен за средината ниту си по-нерефлексен... ама си одличен потенцијал за полнење на буџетот, кој ионака го полниш редовно, со крв ако немаш пари.

Што би рекол Ѓ. Балашевиќ: „И, прекрдашило...“.

Strumix- пеки за тоа да, но тогај нека воведат и камери насекаде или нека не смее да го управува возилото кој стигне т.е место регистрацијата да е изгор и осигурувањето генеричко, нека биде personal insurance and libaility каде само тој кој е fuckin' носител на осигурувањето смее да управува со тоа возило, по што ќе се знае, крив е тој кој е на осигурувањето или затоа што е виновен или е виновен затоа што го дал возилото на управување од неосигурено лице (неосигурено за тоа возило).

Сеприко - пиво после работа јок кола возење.
Сеа, да не се заебаваме со перниците, ама професионалните шофери имаат задача да не возат повеќе од незнамколку миљи или саата во потег, не говорам за приватни лица, но, ниту тие смеат да дозволат луксуз на пиво+возење!

И сакаш пиво, јко кола, сакаш кола, јок пиво ами такси, бус или воз!

Сеприко - пиво после работа јок кола возење.
Сеа, да не се заебаваме со перниците, ама професионалните шофери имаат задача да не возат повеќе од незнамколку миљи или саата во потег, не говорам за приватни лица, но, ниту тие смеат да дозволат луксуз на пиво+возење!

И сакаш пиво, јко кола, сакаш кола, јок пиво ами такси, бус или воз!

А дали е можно да се воведе и брз психијатриски тест и пар анализи, за оние шофери кои под дејство на кофеин на пример се многу понервозни, да им се провери количина на испиено кафе?

Баналноста и сарказмот го употребувам затоа што сме вонаби покондирени тикви, другарче мое. Како држава. И тоа вонабиевци сме, што е пострашно...

Голема разлика, 0,1 до 0,5.

Ацид како шо напиша, извештаи од пулмо наскоро ќе се уважуваат, се сроку службе и збирање кешанац, да има за цвеќиња во салите за состаноци :)

Се надевам со новите благодети ќе имате можност да прошетате низ поразвиените земји во европа (мислам на укинувањето на визите)....да видите како се вози низ европа и какви закони и казни имате таму....тука сите сте навикнати а се донесе некој закон и одма па тоа нечини, па вака не е во европа, па ова па она.....оди паркирај во европа каде ќе ти прдне, вози во спротивна насока, вози под дејство на алкохол и дрога и да видиш што ќе те снајде.....бидете среќни што уште не е донесен закон со кој се запленува возило па тек тогаш ќе видам што ќе правите.....само за пример....во британија ако ве фатат дека возите под дејство на алкохол може полицаецот да ви ја одземе возачката дозвола на 3 месеци, да ви пише казна доста голема и да ви ја заплени колата на одреден временски период....е кај нас кога ќе почнат да се запленуваат колите тогаш ќе се воведе некој ред...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom