Возачите ќе смеат да имаат најмногу 0,1 промил алкохол

Идејата веќе е видена во Србија... 100% сум сигурен дека казна за возење немиено возило е 600 динари. Но, дали сеуште се спроведува тој закон или не е прашање.

Башка малку глупо доаѓа, бидејќи да тргнеш од Битола до Скопје по дождливо време и чистите патишта возилото ќе се направи лом. И што треба, наместо на саканата дестинација да одам, прво да одам на перална да ја чистам колата? А во најголем дел од случаите кога сум на релација Битола-Скопје, истиот ден и се враќам назад. Така ми доаѓа 3 пати да ја мијам колата. Еднаш пред тргнување, еднаш во Скопје и еднаш кога ќе се вратам.

Казната е ако ти се прљави таблиците, зашто се случува колите да бидат толку неизмиени што воопшто не им се гледа регистрацијата. Не казнуваат ако ти е цела кола неизмиена, туку само ако не ти се чисти таблиците.
За законов значи не само што не може да помирисаш алкохол, туку не смее ни да пиеш на пример некој сируп против кашлица, да користиш водичка за уста со алкохол (повеќето имаат алкохол и на дување ги фаќа мерачот). Ако со едно пиво од пола литар се исчитуваат 0.5 промили, значи може да се испие до еден децилитар пиво, што е смешно. А да не збориме ако не им се добри мерачите (што веројатно и е така) па да лепат казни на кого стигнат.

Како тргнаа со закониве да излезеш од дома ќе ти земат 200 евра да не стаат и забрането седење пред влез така да седете си дома

Казната е ако ти се прљави таблиците, зашто се случува колите да бидат толку неизмиени што воопшто не им се гледа регистрацијата. Не казнуваат ако ти е цела кола неизмиена, туку само ако не ти се чисти таблиците.

Ова озбилно?

Добро тоа нормално, ако не се гладат таблиците исто ко да ги нема....всаушност нели за тоа и служат за идентификација

Добро тоа нормално, ако не се гладат таблиците исто ко да ги нема....всаушност нели за тоа и служат за идентификација

Чим е нормално нека си ги средат улиците,канализациите и тротоарите за кој даваме пари,а не да возиме низ автопати со дупки,кал па потоа нека казнуваат.Не се нормални,дефинитивно не се.

Во право си за улиците дека не се средени и дека се најголема причина за испласкани возила, но таблиците мора да се видливи, исто како и со личните карти, да ја исперам со солна киселина и да му дадам бел тефтер на лицето од МВР шо ке ми ја побара.

Епа да донесат закон со кој ќе се задолжува лице со крпче на кров да седи,закачено со ланци за брза интервенција:)
Ќе си ја испереш колата,ама прво да стасаш на местото на кое си тргнал или за такви има попуст?:))

Во право си за улиците дека не се средени и дека се најголема причина за испласкани возила, но таблиците мора да се видливи, исто како и со личните карти, да ја исперам со солна киселина и да му дадам бел тефтер на лицето од МВР шо ке ми ја побара.

А ти си возач?

car_crash_0164.jpg

А сликава треба да значи...? Дека од едно чавче пиво се случуваат вакви работи или? :)

Нема возење коли сеа готово, само на точаци и тоа пони за да има место кај да си ја качите женската и тоа од позади ке биде ке мрда со нозете:pos2:

Нема возење коли сеа готово, само на точаци и тоа пони за да има место кај да си ја качите женската и тоа од позади ке биде ке мрда со нозете:pos2:
летно време само зима е ладно хаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom