Вооружени Грци нападнале Македонец!

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Грците са наи гнасниот народ.

Човек не знае како да реагира на вакви работи.Прва мисла ми беше од сега мамата на секој грк шо ке го видамама знам дека такво нешто ко бумеранг ке ни се врати и повише штета ке направи него добро.
Имаше една случка,човек моча пред полициска станица тука у Скопје,му доаѓа полицаец,го предупредува и му бара документи.Овој галами нешто на англиски и му се заканува на полицаецот дека демек лом ке направел ако не му се тргнел од пред него.Полицаецот фино лепо го фаќа за гуша и на клоци го носи у станица т.е го приведува.За пола саат му доаѓа адвокат на проблематичниов,покушаваат да ја оправат работава пошто малиов у меѓувреме се отрезнува,но нашиве не попуштаат(ова се случува околу 4 саат сабајле),утрото го носат на суд каде по брза постапка е осуден да плати парична казна,2-3000 евра,незнам сигурно колку.Се испоставува дека тој што мочал пред полициска станица,се спротиставувал на полицаец и го вреѓал е тогашниот директорот на Жито Лукс,грк,кој избркал од работа еден куп луѓе и се понашал ко со стока со вработените а поминал само со некоја мочана парична казна.
Замислете што би му се десило на некој од нас исто така да се понаша пред грчка полициска станица.

Ама сепак, Кико брат мора да разбериме дека има луѓе кои што лебот го јадат оттаму, еве делумно јас а конкретно познавам многу фамилии од тука конкретно ако не работи мажот од куќата таму нема да имаат ни за водата да си ја платат дома, значи не мора одма да посочуваш дека ние сме криви што сме пошле, туку убо кажи си дека владава е крива шо се сери секогаш ко че се случи вакво нешто GOD DAMN IT.
Брат, а кој е крив?Еве татко ми е камионџија.Моментално вози низ Македонијава, а му нудеа поголеми пари за да оди Грција..Татко ми вели „Канализација ќе копам со мотика, и ќе ја ранам фамилијата, ама Грција не одам..“..Достоинството е поголемо...Подобро би јадел корења него ли да одам да му црнчам на некој што не ме гледа како човек...
Грците са наи гнасниот народ.

Во таа работа се сложувам со тебе...

Брат, а кој е крив?Еве татко ми е камионџија.Моментално вози низ Македонијава, а му нудеа поголеми пари за да оди Грција..Татко ми вели „Канализација ќе копам со мотика, и ќе ја ранам фамилијата, ама Грција не одам..“..Достоинството е поголемо...Подобро би јадел корења него ли да одам да му црнчам на некој што не ме гледа како човек...

Македонските камионџии не им црнчат на Грците,туку на сопствените Македонски газди кој ги гледаат како телиња и ги испраќаат само да транзитираат низ таа земја.

бил принуден да сопре... :tapp: како не ги собра под тркала мамицата впи.ка

Македонските камионџии не им црнчат на Грците,туку на сопствените Македонски газди кој ги гледаат како телиња и ги испраќаат само да транзитираат низ таа земја.
Баш така.
Кико ако татко ти е камионџија, можеби ете нашол разбирање со газдата да не вози во Грција, ама има газди кои си бркаат бизниси и во Грција и ако газдата ти речи оди, или одиш или ќе си седиш дома. Заебано е то шо самите се колиме, ништо друго.

99% од Македонскиот увоз се остварува преку Солунското пристаниште единствено преку таму имаме добра патна и железничка инфраструктура преку Црна Гора и Албанија не може нема никаква инфраструктура
Затоа не зоборете за патриотизам кога некој си ја врши работата.
Или треба ние ембарго да и дадеме на Грција да одиме со нивниот мозок и да се блокира Македонија се сеќавате ли на километарските колони пред бензинските.Ако се прекинат врските со Грција тоа е крах на економијата бидејки цел увоз и извоз е преку Солунското пристаниште.Да не одиме со глава во ѕид.

Баш така.
Кико ако татко ти е камионџија, можеби ете нашол разбирање со газдата да не вози во Грција, ама има газди кои си бркаат бизниси и во Грција и ако газдата ти речи оди, или одиш или ќе си седиш дома. Заебано е то шо самите се колиме, ништо друго.
Епа ќе си седам дома..И верувам дека и татко ми би седел дома..Татко ми вози со сопствен камион, и би бил далеку поплатен ако возеше за грција(од Македонец му беше понудено да вози)..Ама тој не сака да вози таму..Вика, поарно ќе седам дома ќе копам канализација, а не да одам во грција да возам..

Луѓе ај идеме на автопат и чекаме грчки камиони.

Абе само забегуваме во крајности и глупости...човекот е камионџија не отишол тој од ќејф кај гејците..морал.

ПЕДЕРИ СИ СЕ ПЕДЕРИ... Се исплашиле да му појде еден па се здружиле....... Педерчиња ..... Му се собрале неколку на еден ....... Ај нека му појде еден сам има да го реши со еден поглед .... Пусти страв морале повеќе да го пресретнат ама и нашиов курназ не им се дал ПРАВ МАЖ СЕГА НЕКА УЧАТ еј од педери ништо поглупо само се подместуваат :pusk:

човекот е камионџија не отишол тој од ќејф кај гејците..морал.
МОРА само да се умре..До кога нашата ниска економска состојба ќе ја користиме за изговори..МОРАВ?Нема зошто да мораш...Здрав, прав..Ќе те избркаат од работа, ама ЌЕ СИ ИМАШ ДОСТОИНСТВО..Дал Господ раменици, ќе најдеш друга работа..Можел некој леб и сол да јади во 1903 година, да биде измачуван,и да не потклекне, а ние со тоа морањето.Далеку понапред сме од тоа во 1903 што сме биле,и должност кон тие што не потклекнале тогаш, ни е и нас да не потклекниме..И ние треба да речиме не..Напишав погоре..Татко ми, возач на сопствен камион, му беше нудено дупло повеќе профит да вози во грција, а сега вози за дупло помалку пари во Македонија..Негова изјава „Канализација ќе копам со мотика, ќе вадам леб за фамилијата, но на грчко копно моја нога не стапнува“

Последна вест ...грците негираат дека се малтретирани Македонци на грчка територија..Подло си играат со меѓународната јавност, која при очи се прави слепа..Од глава ќе им се удри тоа...

Атина – Во Грција не се малтретираат македонски државјани
Скопје /24/07/ 21:21
Случај на малтретирање македонски државјанин во Грција немало и Скопје треба да престане да ја искривува вистината, соопшти вечерва официјална Атина.

Оваа реакција на грчката Влада што до медиумите ја испрати Канцеларијата за врски во Скопје, уследи по барањето на македонската Влада до властите и надлежните институции во Атина да го осудат најновиот случај на малтретирање македонски државјанин и да ги откријат и санкционираат сторителите.

Македонски државјанин, возач на камион, во средата во околината на Солун бил запрен и нападнат со ножеви од тројца Грци..

Според соопштението на официјална Атина, „грчките власти не примиле каков и да извештај за таков инцидент, ниту пак постојат какви и да е индикации дека таков инцидент се случил“.

„Од тие причини, нема ништо што Владата на Грција би го осудила. Крајно време е искривување на вистината да престане“, се наведува во реакцијата на грчката влада.

Според податоците на македонското Министерство за внатрешни работи, од почетокот на оваа година во Грција имало седум инциденти во кои биле малтретирани македонски државјани, главно возачи на камиони.
Дали мораа?:jaj:

МОРА само да се умре..До кога нашата ниска економска состојба ќе ја користиме за изговори..МОРАВ?Нема зошто да мораш...Здрав, прав..Ќе те избркаат од работа, ама ЌЕ СИ ИМАШ ДОСТОИНСТВО..Дал Господ раменици, ќе најдеш друга работа..Можел некој леб и сол да јади во 1903 година, да биде измачуван,и да не потклекне, а ние со тоа морањето.Далеку понапред сме од тоа во 1903 што сме биле,и должност кон тие што не потклекнале тогаш, ни е и нас да не потклекниме..И ние треба да речиме не..Напишав погоре..Татко ми, возач на сопствен камион, му беше нудено дупло повеќе профит да вози во грција, а сега вози за дупло помалку пари во Македонија..Негова изјава „Канализација ќе копам со мотика, ќе вадам леб за фамилијата, но на грчко копно моја нога не стапнува“
Еј брат немаш поима само колку се сложувам со тебе...само проблемот е што не секој размислува вака.Јас само мислев на тоа дека не треба да ги поистоветуваме мороните кои идат у Гејска на одмор и камионџиите..сепак возачите не се до толку без достоинство као овие првите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom