Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат, а кој е крив?Еве татко ми е камионџија.Моментално вози низ Македонијава, а му нудеа поголеми пари за да оди Грција..Татко ми вели „Канализација ќе копам со мотика, и ќе ја ранам фамилијата, ама Грција не одам..“..Достоинството е поголемо...Подобро би јадел корења него ли да одам да му црнчам на некој што не ме гледа како човек...Ама сепак, Кико брат мора да разбериме дека има луѓе кои што лебот го јадат оттаму, еве делумно јас а конкретно познавам многу фамилии од тука конкретно ако не работи мажот од куќата таму нема да имаат ни за водата да си ја платат дома, значи не мора одма да посочуваш дека ние сме криви што сме пошле, туку убо кажи си дека владава е крива шо се сери секогаш ко че се случи вакво нешто GOD DAMN IT.
Грците са наи гнасниот народ.
Брат, а кој е крив?Еве татко ми е камионџија.Моментално вози низ Македонијава, а му нудеа поголеми пари за да оди Грција..Татко ми вели „Канализација ќе копам со мотика, и ќе ја ранам фамилијата, ама Грција не одам..“..Достоинството е поголемо...Подобро би јадел корења него ли да одам да му црнчам на некој што не ме гледа како човек...
Баш така.Македонските камионџии не им црнчат на Грците,туку на сопствените Македонски газди кој ги гледаат како телиња и ги испраќаат само да транзитираат низ таа земја.
Епа ќе си седам дома..И верувам дека и татко ми би седел дома..Татко ми вози со сопствен камион, и би бил далеку поплатен ако возеше за грција(од Македонец му беше понудено да вози)..Ама тој не сака да вози таму..Вика, поарно ќе седам дома ќе копам канализација, а не да одам во грција да возам..Баш така.
Кико ако татко ти е камионџија, можеби ете нашол разбирање со газдата да не вози во Грција, ама има газди кои си бркаат бизниси и во Грција и ако газдата ти речи оди, или одиш или ќе си седиш дома. Заебано е то шо самите се колиме, ништо друго.
МОРА само да се умре..До кога нашата ниска економска состојба ќе ја користиме за изговори..МОРАВ?Нема зошто да мораш...Здрав, прав..Ќе те избркаат од работа, ама ЌЕ СИ ИМАШ ДОСТОИНСТВО..Дал Господ раменици, ќе најдеш друга работа..Можел некој леб и сол да јади во 1903 година, да биде измачуван,и да не потклекне, а ние со тоа морањето.Далеку понапред сме од тоа во 1903 што сме биле,и должност кон тие што не потклекнале тогаш, ни е и нас да не потклекниме..И ние треба да речиме не..Напишав погоре..Татко ми, возач на сопствен камион, му беше нудено дупло повеќе профит да вози во грција, а сега вози за дупло помалку пари во Македонија..Негова изјава „Канализација ќе копам со мотика, ќе вадам леб за фамилијата, но на грчко копно моја нога не стапнува“човекот е камионџија не отишол тој од ќејф кај гејците..морал.
Дали мораа?:jaj:Атина – Во Грција не се малтретираат македонски државјани
Скопје /24/07/ 21:21
Случај на малтретирање македонски државјанин во Грција немало и Скопје треба да престане да ја искривува вистината, соопшти вечерва официјална Атина.
Оваа реакција на грчката Влада што до медиумите ја испрати Канцеларијата за врски во Скопје, уследи по барањето на македонската Влада до властите и надлежните институции во Атина да го осудат најновиот случај на малтретирање македонски државјанин и да ги откријат и санкционираат сторителите.
Македонски државјанин, возач на камион, во средата во околината на Солун бил запрен и нападнат со ножеви од тројца Грци..
Според соопштението на официјална Атина, „грчките власти не примиле каков и да извештај за таков инцидент, ниту пак постојат какви и да е индикации дека таков инцидент се случил“.
„Од тие причини, нема ништо што Владата на Грција би го осудила. Крајно време е искривување на вистината да престане“, се наведува во реакцијата на грчката влада.
Според податоците на македонското Министерство за внатрешни работи, од почетокот на оваа година во Грција имало седум инциденти во кои биле малтретирани македонски државјани, главно возачи на камиони.
Еј брат немаш поима само колку се сложувам со тебе...само проблемот е што не секој размислува вака.Јас само мислев на тоа дека не треба да ги поистоветуваме мороните кои идат у Гејска на одмор и камионџиите..сепак возачите не се до толку без достоинство као овие првите.МОРА само да се умре..До кога нашата ниска економска состојба ќе ја користиме за изговори..МОРАВ?Нема зошто да мораш...Здрав, прав..Ќе те избркаат од работа, ама ЌЕ СИ ИМАШ ДОСТОИНСТВО..Дал Господ раменици, ќе најдеш друга работа..Можел некој леб и сол да јади во 1903 година, да биде измачуван,и да не потклекне, а ние со тоа морањето.Далеку понапред сме од тоа во 1903 што сме биле,и должност кон тие што не потклекнале тогаш, ни е и нас да не потклекниме..И ние треба да речиме не..Напишав погоре..Татко ми, возач на сопствен камион, му беше нудено дупло повеќе профит да вози во грција, а сега вози за дупло помалку пари во Македонија..Негова изјава „Канализација ќе копам со мотика, ќе вадам леб за фамилијата, но на грчко копно моја нога не стапнува“