Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За големината на вселената подобро и да не се замислуваме....тоа се колосални димензии. А веројатноста дека има живот некаде out there е голема...
Кое? Тоа со сончевите бури? Таа плавата слика?
Абе јас ќе ги погледнам ако треба, некои мислам дека ги имам гледано. Но не ми е доволен доказ тоа мене, не може да ме убеди. Од каде да знам дали ја зборат вистината!? Емисијата Na rubu znanosti ако нема такви гости кои ќе тврдат дека виделе вонземјани и ангели, нема да постои. Од каде да знам дека не е се' испланирано, за да има гледаност емисијата!?
Никој не го порекнува тоа, но ние овде на змејата сме во карантин и затоа не може да има посети од други светови и цивилизации.
Ако се водиш според теориите на заговор, карантинот не е за нив, туку за нас. Лошо си разбрал нешто.
Вселената е толку многу голема за целата да биде наша.100% СУМ сигурен дека таму некаде постои цивилизација. Човечката раса не е толку многу сеуште развиена во светот на технологијата.
Од сите соѕвездија, кои на целиот небесен свод ги има 89,
Вселената е толку многу голема за целата да биде наша.100% СУМ сигурен дека таму некаде постои цивилизација. Човечката раса не е толку многу сеуште развиена во светот на технологијата.
Eдно од објаснувањата е дека немаме технологија за снимање која точно може да ги сними односно распореди пикселите ради радијацијата што ја испушта самото летало, имаше еден пример кај што во темна соба се снима радијација од рентген снимка на која што резултат е сличен (пикселите се прикажуваат во различни области и ја дисторзираат сликата), друго објаснување е дека леќата не го фаќа добро објектот ради форс шилдот. Башка треба да се земе фактот дека и самиве телефони колку и да имаат добра камера при појак зум сликата не е чиста освен ако објектот не е во близина а сите знаеме дека повеќето од документираните случаеви се високо на небото.Добро да, не викам не, но секој втор има мобилен со 10 - 15 MP камера со оптичка стабилизација. Барем на 5% од сликите и видеата ќе се видеше нешто поконкретно. Едноставно нема логика.
Проблемот со Ферми е што е застарен концепт кој не може сериозно да се примени во пронаоѓање одговори на таа тема затоа што истите мораат да бидат произволни и се премногу субјективни. А науката мора да биде, нели, објективна? Слична приказна и со Дрејковава равенка, не знам зошто многумина се уште ја користат во обид да докажат нешто кога истата е пак само одраз на веќе оформени мислења и ставови пренесени низ призма на умствена вежба како алатка.