Војната во Косово

• Креатор на темата Креатор на темата праведен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да де, ела спречиме да го правам тоа! Ела! Избркај ме од "твојата" држава!

Не јади бурек бе!!!

кај ве примиле у Македонија у 1999 за време на војната... зашто избегавте од вашето родно проклето косово??? пи*ки... хахахха :-)

за вас се знае,исто тоа што вие го знаете... пушка на рамо и планина... цивилизиран разговор со вас нема... зборам за косовските албанци...

и да... биде благодарни бе копи***ња!!! имате место за живеење? ве закача некој? имате права како што и ние,Македонците немаме во својата држава... затоа ќутете.

Не јади бурек бе!!!

кај ве примиле у Македонија у 1999 за време на војната... зашто избегавте од вашето родно проклето косово??? пи*ки... хахахха :-)

за вас се знае,исто тоа што вие го знаете... пушка на рамо и планина... цивилизиран разговор со вас нема... зборам за косовските албанци...

и да... биде благодарни бе копи***ња!!! имате место за живеење? ве закача некој? имате права како што и ние,Македонците немаме во својата држава... затоа ќутете.

Јас сум тука подолго од тебе бе море, клошо. Особено ако си некаде од Егејот, хех, ти дури си помлад од многу други Албанци кои што дошле тука. И зошто не ги застанал дедоти албанците за време на 60-тите години кога мигрираа за Истанбул. Хех, торлак.

--- надополнето ---

Па и биле од 10 век па до Турците Арнаути чувале кози и овци на Србите.
Што да правиш...така било и сега се светат.

Ама овчар секогаш овчар...

Е сега се менва, рецимо сега ќе владееме, а Србски пичиња ќе дупиме, ќе им плаќаме (пошо ќе бидиме побогати од вас СРБИТЕ - џаба постираш слики од Александар Великиот, немаш веза со него), ќе владееме со еден збор. Крај! Значи во минатото слуги (иако името Срб доаѓа од името SHRB -Албански јазик- што значи оној што служи) сега ќе владејме дилбер, ќе владејме.

Еве дилбер како шо си документирам секогаш јас:

serv.jpg

http://www.argjiro.net/fjalor/index.php3

Кој служел а кој владеел, ете така. Престани да презентираш туѓи (не)вредности бре коњче.

vo momentot koga amerika ce izgubi interes za kosovo na balkanato pak ce ima vojna,masakri,etnicno cistejne sto na nikoj od nas ne mu odgovara toa , e vo ova albancite ce se najdat vo tesno bez pomos od usa. do dogas ni ostanuva da cekame i da se spremame.

Pomina vremeto na zolite, sega imame tenkovi sto im gi zemavme na vasite vo Matejce.:vozbud:

Некој заборавил да ви каже дека тие тенкови што ги спомнуваш не се ко што треба :pos: чинам за тенковите од Бучко збориш :pos: :pos: :pos:

Немате никакви текнови. Тенк не се крие в подрум или закопан в нива.

Tenk ne se krie v podrum,ama oruzje vrie kaj niv :tv:

Е сега се менва, рецимо сега ќе владееме, а Србски пичиња ќе дупиме, ќе им плаќаме (пошо ќе бидиме побогати од вас СРБИТЕ - џаба постираш слики од Александар Великиот, немаш веза со него), ќе владееме со еден збор. Крај! Значи во минатото слуги (иако името Срб доаѓа од името SHRB -Албански јазик- што значи оној што служи) сега ќе владејме дилбер, ќе владејме.

Кој служел а кој владеел, ете така. Престани да презентираш туѓи (не)вредности бре коњче.

Забега бреее, албанскиот испадна постар од латинскиот, дај не зезај сега претера. Ептен далеку ја отера :pos: :pos:

Само ме интересира една работа: Кога сте владеле вие?! Навистина не знам кога сте влдееле, а Бога ми и со што сте владееле! Факт е следново: пред да дојдат Турците сте биле Христијани. Кога дојдоа Турците на Балканов сте го примиле Исламот (милум или силум не е моја работа), за време на светските војни бевте со фашистите (да не те потсетувам како и кога е формирана Албанија си знаеш), дали победивте или изгубивте и тоа си знаеш. Го имавте Енвер Хоџа заглавивте онака, како што заглавивте. Еееееј да не го заборавам и најважниот, Дукаѓини, оној кој ви направи канони, ред за крвно како да се одмаздувате, ред и за убивање требало да се има. Тоа е накратко за Албанците, ај сега малку за Косово. Косовскиот пашалук Србиве не ви го даваат за да не им остане само Белгардскиот пашалук. Во 1999 година на Косово имаше војна, а ние бевме на некој начин на ваша страна. Направивме две многу важни работи за вас (сеедно дали не притиснале или желбата била наша да помогнеме). Прво ги отворивме границите за НАТО трупите слободно да ја нападнат Србија и најважното ги прибравме бегалците од Косово. Факт дека нас од Косово не ни дојдоа само Срби или само Албанци туку дојдоа и Турци, Роми, Бошњаци, со еден збор Косовари кои подоцна направија дар мар во Македонија. На крај најважната работа која Република Македонија го призна Косово!

Знаеш кој е проблемот во целава ситуација? Премногу сте насилни! Премногу сте агресивни. Јас разбирам дека оној кој што не се сака себе, не е способен да го сака ни другиот (крвната одмазда ја земам како доказ за омразта, за агресијата, за она дивото кое го носите во себе). Вас ќе ве биде само кога ќе научите да живеете со луѓе и како луѓе :toe:

п.с. во војна нормално е да има погинати, кај нас немаше војна во 2001 а имаше загинати. Сеедно дали нашит биле наместени или ваши загинаа повеќе, мртви се. Лошо е што не гледате вие што сте правеле, туку кажувате другите што правеле.

Некој заборавил да ви каже дека тие тенкови што ги спомнуваш не се ко што треба :pos: чинам за тенковите од Бучко збориш :pos: :pos: :pos:

Немате никакви текнови. Тенк не се крие в подрум или закопан в нива.
Epa ne znam jas sega dali kako sto se, bitno im ja zemavme na vasite.:helou:

Јас сум тука подолго од тебе бе море, клошо. Особено ако си некаде од Егејот, хех, ти дури си помлад од многу други Албанци кои што дошле тука. И зошто не ги застанал дедоти албанците за време на 60-тите години кога мигрираа за Истанбул. Хех, торлак.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Со човек кој оди со глава во ѕид неможеш муабет да правиш... ти си бил тука,на ова парче земја подолго... оф мори мајкооо... не се резили... се знае од кога сте, 1999... пре тоа можеби имало некоја илјадарка од вас,како и во сите други држави што има од сите народи... не сум од егеј,немај гајле...

Америка си има доволно свои проблеми... нема време и пари да се расправа со косово веќе/// кад тад,пак ке пукне... па да видам кај ке бегате тогаш...

vo momentot koga amerika ce izgubi interes za kosovo na balkanato pak ce ima vojna,masakri,etnicno cistejne sto na nikoj od nas ne mu odgovara toa , e vo ova albancite ce se najdat vo tesno bez pomos od usa. do dogas ni ostanuva da cekame i da se spremame.

Taka e Eddy toa e dobro kazano :)

--- надополнето ---

Pomina vremeto na zolite, sega imame tenkovi sto im gi zemavme na vasite vo Matejce.:vozbud:

hahahahahah abe smotan 1 uspeavte da zarobite i posle vojnata ARM si go zemaa i istiot go unistija bidejki T-55 se samo za vo muzej veke
momentalno iame samo 31 T-72/A a 1 e na popravka,no imam slusano deka imale namera da kupuvaat drugi po sofisticirani :)
Smo*an sipac :)

Epa ne znam jas sega dali kako sto se, bitno im ja zemavme na vasite.:helou:

Абе немате тенкови, не лажи! Со сигурност ти тврдам дека немате тенкови, ама штом не сакаш да разбереш сеедно е. Пушки вакви такви имате и куршуми и нешто друго оружје имате оти тоа може да се носи или да се влече. Тенк и да сте заплениле, ќе ви го собереа одма, оти немате каде да го чувате, се гледа, не се прави со сила сега нешто што не си! Па уште да ви го остават до сега?! Нема шанси! Се прават пописи на инвентар и опрема за твоја информација, а тенк нема шанси да го утнеш во броење. Плус абе треба гориво за тенкот, не иде на вода :pos:

Патем тенк е именка од машки род :baeh: значи треба да стои МУ ГО хах ај нема врска важно се разбравме

Тоа е лада од постарите.
Поинаку изгледа тенк... мал си не си видел уште и те лажат тие постарите другари од 5то оделение.

Патем тенк е именка од машки род :baeh: значи треба да стои МУ ГО хах ај нема врска важно се разбравме

Неможеш со неписмен народ да се разбереш... :pos2::pos2:

И да, нашите безбедносни сили,ако оставиле некој тенк, дефект е...

мислам имаше еден без гасеници оставен... ај нека го возат да видам... или мислат да го гураат??? :pos2::pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom