И како ќе утврдат дека е издрогиран? На секоја сообраќајка мокрача ќе земаат?
све пишува во новите закони за сообраќај. Сигурно нема на памет да го изведуваат тоа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И како ќе утврдат дека е издрогиран? На секоја сообраќајка мокрача ќе земаат?
е како де?све пишува во новите закони за сообраќај. Сигурно нема на памет да го изведуваат тоа.
Во станица да го тестираат? Мхм, ок, добар виц со полицијава. Надроби уште троа, интересно е. Ова и досега било, но со ригорозниве казни се доведува во прашање функционалноста и правичноста. Доста ти цртав.Значи раширени зеници и крвави очи се индиција дека некој не е трезен.
Потоа го замолува да излезе од кола и му прави моторни тестови. Потоа го замолува во станица да го тестираат.
Сега разбираш вака или повеќе треба да ти се дроби?
ако имаат вакво нешто, ок. Само кога нешто потенцираат со закон, дали имааат е прашање. Нека зимаат тендери. И така кој дојде маме е**ава на буџетите.
Да, тоа е добро сега со одредена толеранција. Мене споро возење не ми смета толку колку што ми смета стално гледање во бројчаникот и пак да повторам црвен/зелен бран. Партизанска е на секои 500м до 1 км со семафори па помалите градови се среќни што имаат 2-3 семафори преку сила.Гледаш дека поспоро се вози сега низ градот иако сеуште се предупредувања?
Да ги намалат дебилите кои се “тркаат“ би бил исто голем успех.
Некаде мора да се почне, веројатно ќе треба период да се прилагодат но да се намали
Ok boomerВо станица да го тестираат? Мхм, ок, добар виц со полицијава. Надроби уште троа, интересно е. Ова и досега било, но со ригорозниве казни се доведува во прашање функционалноста и правичноста. Доста ти цртав.
Ок ДафинкеOk boomer
Типична македонска мизерија...објавува на ФБ, го удрило возило и си отишло, го прател и сликал таблица...полиција НЕ постапува, немало Записник, т.е. требало да остане на местото и чека да дојде полиција...но интересно е што возилото кое го сликал од позади вози со вградена долга кука, што не смее да помине на технички, АМА ПОМИНУВА !!!!!ете, зошто полиција на постапи, најди го возилото со вградена кука и казни го, а и станицата за технички преглед !!!!!Да, тоа е добро сега со одредена толеранција. Мене споро возење не ми смета толку колку што ми смета стално гледање во бројчаникот и пак да повторам црвен/зелен бран. Партизанска е на секои 500м до 1 км со семафори па помалите градови се среќни што имаат 2-3 семафори преку сила.
и во досегашните закони ова го има. Има(ше) и дел каде вели дека може да те прати на технички. И двата члена ми одговараат, не е тоа проблем, на хартија добро звучи. Ама не се применувале. Проблем е, не што пак ќе стои истото него што сега "законски" ќе ти земат возачка или кола. Со вака корумпирани институции на ниво на Мексико иди докажи се. Имаат луѓе искуство со местени записници. Скептик сум со оглед на тоа на кој степен сме како држава.
Не е пооблем ако на булевар се крене 55, па и 60км/ч, посебно за да се помине на зелено...Но има многу полоша работа, возила кој се уфрлуваат во колона, т.е. не сакаат да чекаат ред и претекнува колона со уфрлување!!! Уште поопасно е ако се вози 45км/ч, размакот меѓу возила е ПОМАЛ !!!Некаде мора да се почне, веројатно ќе треба период да се прилагодат но да се намали и за 1/3 бројот на дрогирани возачи само од страв од можна контрола е успех.
Гледаш дека поспоро се вози сега низ градот иако сеуште се предупредувања?
Да ги намалат дебилите кои се “тркаат“ би бил исто голем успех.
Мислам дека мислат на тоа ако не убиеш некој. Ако убиеш ќе си имаш дополнително судење за друго дело.Сериозно ова?
Прегледај го приврзокот 464143
Значи моеш да се направиш тиква, да се преиздрогираш и да возиш, да возиш у спротивна, сите три гоолеми шанси да утепаш некој, и казна од 3 месеци до 3 ГОДИНИ?
Па браво бе.
Камерите ви се значи стаени за пунење џебови. Со вакви глупи закони, не средувате сообраќај.
Глупаци
Сериозно ова?
Прегледај го приврзокот 464143
Значи моеш да се направиш тиква, да се преиздрогираш и да возиш, да возиш у спротивна, сите три гоолеми шанси да утепаш некој, и казна од 3 месеци до 3 ГОДИНИ?
Па браво бе.
Камерите ви се значи стаени за пунење џебови. Со вакви глупи закони, не средувате сообраќај.
Глупаци
Da drugi dela se ama toa e malo vratnice za "nekogo" da go spasat od dolgotrajno zatvor lezhenjeМислам дека мислат на тоа ако не убиеш некој. Ако убиеш ќе си имаш дополнително судење за друго дело.
Па законите треба уствари да спречат некој да биде убиен, а се спречува преку строго санкционирање на такви ретардирани постапки. Посебно тоа возење во спротивна насока? Јас обавезно би додал одземање возачка дозвола, на барем 10 години. Потоа 10 години по еден месец општествено полезна работа, и после 10 години - ако се има желба за возење и понатаму - полагање идиотен тест по германски стандарди.Мислам дека мислат на тоа ако не убиеш некој. Ако убиеш ќе си имаш дополнително судење за друго дело.
Типична македонска мизерија...објавува на ФБ, го удрило возило и си отишло, го прател и сликал таблица...полиција НЕ постапува, немало Записник, т.е. требало да остане на местото и чека да дојде полиција...но интересно е што возилото кое го сликал од позади вози со вградена долга кука, што не смее да помине на технички, АМА ПОМИНУВА !!!!!ете, зошто полиција на постапи, најди го возилото со вградена кука и казни го, а и станицата за технички преглед !!!!!
А патем осигурителните компании НЕ признаваат штета од кука, треба приватно да го тужиш, дури и рикверц да возел и да те удрил со кука !!!!!

Јас како лаик, мислам дека десет години одземање возачка дозвола за таков прекршок е екстремна мерка. Можеби комбинација од посразмерна забрана, казна и задолжителна едукација би била поразумна, а сепак превентивна.Па законите треба уствари да спречат некој да биде убиен, а се спречува преку строго санкционирање на такви ретардирани постапки. Посебно тоа возење во спротивна насока? Јас обавезно би додал одземање возачка дозвола, на барем 10 години. Потоа 10 години по еден месец општествено полезна работа, и после 10 години - ако се има желба за возење и понатаму - полагање идиотен тест по германски стандарди.
Десет години одземање возачка не е соодветно за возење во спротивна насока по автопат?Јас како лаик, мислам дека десет години одземање возачка дозвола за таков прекршок е екстремна мерка. Можеби комбинација од посразмерна забрана, казна и задолжителна едукација би била поразумна, а сепак превентивна.

prvaskopska.mk