Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Mи стигна казна дека сум возел 56 во Холандија, на 50 ограничување. Наводно, до 3km/h имало толеранција, па за уште 3 ке мора да платам. Со слика од мене, со се.
Од 2ца имам слушнато различна приказна за толеранцијата тука, едниот тврдеше дека била од 2 до 4, другиот дека е фиксно 3км.
Кај мене на колата имам забележано дека фабрично покажува побавно од тоа на камерите (2-3км), можеби и намерно да е направено на тој начин.
Тука се зезнати училишните зони, иако нормално брзината е 60км на час, за време на часовите е 40км, некогаш ако не си сконцентриран може по навика да им влеташ со 60 и да го изедеш квалитетно, а имаат ставено камери внатре во знаците (дигитални им се затоа што покажуваат варијабилна брзина).
На автопатите ги преместуваат, ставени се камерите на приколки, денес е на едно место, утре на друго, некогаш се случува сабајлето да ја видам на една локација, а ако ја возам истата рута попладнето да е преместена на друга.

Последно уредено:
Во ред, може да биде и грешка од ваков тип. Не реков да го ослободат, туку дека 18 години се премногу според мене. Тоа ми е целиот муабет.
Детето што згази девојче на пешачки доби 5 години мислам. Кога ќе ги споредиш делата, овој има прекшено се што може да се прекрши и веќе може да се смета за убиство со умисла.

Да бидеме реални 18 години е премногу, иако грешкава е фатална.
Али веќе кога планираат да намалат, нека му дадат од старт 10, па 8... да нема тензии.
Со оглед на тоа дека максималната казна за вакво дело е 20 години,не гледам зошто 18 би биле премногу.
Не само што го убива девојчето,туку и на мајката и нанесува тешки телесни повреди.Плус пијан,имал забрана за управување со возило и бега од местото на злосторот.Претходно бил 2 пати осудуван за сообраќаен прекршок при што му биле изрекувани забрани за управување со возило.
За овоа брат ако не заслужува 18 години,тогаш при какви околности треба некој да лапне ваква казна?

Со оглед на тоа дека максималната казна за вакво дело е 20 години,не гледам зошто 18 би биле премногу.
Не само што го убива девојчето,туку и на мајката и нанесува тешки телесни повреди.Плус пијан,имал забрана за управување со возило и бега од местото на злосторот.Претходно бил 2 пати осудуван за сообраќаен прекршок при што му биле изрекувани забрани за управување со возило.
За овоа брат ако не заслужува 18 години,тогаш при какви околности треба некој да лапне ваква казна?

Па овој треба на бесилка со толку претходни прекршоци плус пијан.

Па овој треба на бесилка со толку претходни прекршоци плус пијан.
Само да го запознаеш барем на некојси 5 минути веднаш ќе сфатиш за каков сељак се работи.
Самото негово постоење на светов треба да биде кривично дело.

Ама џабе си лаеме ние на форумов.Вакви дебили отсекогаш ги имало и ќе ги има.Да не накапе човека на некој ваков,се е џабе потоа.

Само да го запознаеш барем на некојси 5 минути веднаш ќе сфатиш за каков сељак се работи.
Самото негово постоење на светов треба да биде кривично дело.

Ама џабе си лаеме ние на форумов.Вакви дебили отсекогаш ги имало и ќе ги има.Да не накапе човека на некој ваков,се е џабе потоа.
Apsolutno se slagam so ova, a na vakva tragedija mu se dava sansa da izleze za nekojsi 3-4 godini jer dobro odnesuvanje, da se razmnozuva i kreira novi generacii nalik na nego.
Vidi kakva pravda se desi :)

Vo nekoja idilicna idnina ne na negovi deca, i krvni odmazdi i slicno, ali nego licno i personalno ke mu presudi tatkoto, i ajt u picku mater. Ja bez razmisluvanje bi go napravil toa, cel zivot bi si go posvetil od toj moment pa nagore na istoto, da mu presudam, celiot eban mindset bi si go nasocil kon toa i pricinata za moeto postoenje od momentot koga bi zagubil dete, bi bila taa. Druga opcija ne postoi vo slucajov, mada i 18 godini da lezi, pak, denta koga ke izleze aaaajt, pakuvaj go 2 metri pod zemja i nego. Ej, pred negovi oci ja pregazil, i nea i majkata koja isto malce falese da umre i bogznae kakvi posledici ima vrz zdravjeto sea, a trgame na strana psihickata bolka i rana sto ke ja imaat zasekogas kako roditeli.

Јас само шо прочитав дека му ја намалиле казната ми помина низ глава Law abiding citizen сценарио, а камоли да ми е ќерка жртвата. На CNN ќе прераскажуват за случајот.

Една од најголемата енигма ми е тоа што до сега сме немале ваков случај, на толку неправда во државата.

Јас само шо прочитав дека му ја намалиле казната ми помина низ глава Law abiding citizen сценарио, а камоли да ми е ќерка жртвата. На CNN ќе прераскажуват за случајот.

Една од најголемата енигма ми е тоа што до сега сме немале ваков случај, на толку неправда во државата.

Па за таткото веднаш би имало апсење и поголема казна. Ете, такво општество сме.

Па за таткото веднаш би имало апсење и поголема казна. Ете, такво општество сме.
Dosta verojatno zatoa sto se osudil da ja zemem pravdata vo svoi race, a toa vo ocite na sudiite e najgolem grev, kako smee nekoj tezgata da im ja zeme. Kako vo djebot da im brcnal :toe:

Грешка е ако јас трезен, возејки по ограничување, удрам и усмртам некого, без притоа да го напуштам местото и 2 дена да се кријам. Тука не треба да има никакви олеснувања, особено не од 8 години. Овој напраил еден куп грешки пред да го усмрти девојчето.
Во ред де, јас не велам дека било несреќен случај и сплет на околности. Така и 10 ќе беа мн, не па 18.
Не знам, уште стојам на тоа дека 18 години се многу, за ваков вид на дело. Значи да појдеш и да му здрвиш куршум вчело на некој, за под 10 ќе излезеш. А за ова 18, и те како е многу. Можеби по законик се во ред 18, тогаш го хејтам законот.

Од правен аспект може ли фамилијата да се жали на пресудата, или тоа е одлука на јавниот обвинител?

• Одлуката ја донеле Лирие Елези Ајрулау, Лидија Зимбовска, Енвер Беџети и Енвер Амзаи, членови на апелацискиот совет кој одлучувал по жалбата на адвокатите на Николов.

• Одлуката ја донеле Лирие Елези Ајрулау, Лидија Зимбовска, Енвер Беџети и Енвер Амзаи, членови на апелацискиот совет кој одлучувал по жалбата на адвокатите на Николов.
Викам јас, само крвна освета по најмилото и на тој што ја предизвика сообраќајката и на судиите. Толку.

0 емпатија
0 сочувство кон невини детски животи
0 човечност

Треба ресет малку во светот, кај нас особено, а ниту една промена не иди со симнување ѕвезди.

Знам Берик,вчера ги прочитав имињата на членовиве од советот.

Овоа што треба да значи?Демек тројца од четворица во советов биле Албанци па затоа ваква бизарна одлука?
Нашиве што се по судевиве ептен чесни и праведни се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom