Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
@Bonnie and Clyde ти реков дека и кај двајцата ке има вина, особено што ова е сообраќајка каде имало смртни последици.
Моментално ништо нема чисто мерки на претпазливост бла бла може ради притисок од јавност да добие некоја условна
Автоматски споено мислење:

Нема да е пола пола, ама ќе добие и тој некој казна. И да поминал на зелено, брзината не му е приспособена за условите. Го брка семафорот и на тој начин придонесува и он во ситуацијата.

Ако мислите дека е глупо тоа, пример, може да му претрча дете и нема да биде во состојба да застане. Знам дека скоро сите бркаме семафори, али јбг, тоа е законот.
Бркаме сите додека не го јадеме, ппгледнувајте на ретровизор да не има џандари зашто одма се пуштаат ова во последно време им е пракса
Еве и да ги пофалам на надвозникот во Автокоманда еден ми сече пат од лента за право иде лево и оп од нигде никаде со ротационо се пуштија и го застанаа

Нема да е пола пола, ама ќе добие и тој некој казна. И да поминал на зелено, брзината не му е приспособена за условите. Го брка семафорот и на тој начин придонесува и он во ситуацијата.

Ако мислите дека е глупо тоа, пример, може да му претрча дете и нема да биде во состојба да застане. Знам дека скоро сите бркаме семафори, али јбг, тоа е законот.

Никаде не реков дека ке биде пола пола, туку дека ке има некоја вина заради неприспособена брзина на движење. Ова што баш тој го убива младичот е поголема казна од било што друго...

На која основа судот му намали казна на овој за цели 10 години, уби дете, возел пијан, возел пребрзо, не ни имал возачка зашто претходно 200 пати го кршел законот и истата му била одземена така да пијан непијан не смеел да управува со возилото, избегал, се криеше и да не му испаднеше регистрацијата никад немаше ни да се пијави на крај и ќе останеше ова нерешено за век и векова.

Умрено посрано судство, каде е тука правдата не ми е јасно, на која основа на ваков човек му намалија казна, овој за 4 години ќе е слободен гарант.

Овој и избега од местото и после 2 дена се предаде.

Се надевам и тој што му ја намалил казната ќе заврши на некој пешачки.

Се извинил, немал да го повтори делото ( возел без возачка непрописно, пијан, откако претходно бил санкциониран повеќе пати и казнуван, и истата му била на крај одземена зашо бил познат по извинувања и неповторување на делата ), и .... не бил женет. Ете зашто 10 години минус добил, ова била причината.

Пушти го да се жени, да се размножува, и да воспитува деца и да им претставува пример како да успееш во едно модерно општество. Каква умрена вукојебина тууу, не бираме веќе начини како да го продлабочиме дното.

Одлукава доаѓа неколку дена откако шофер кој ги прекрши сите правила во сообраќајот, предизвика сообраќајка со фатални последици. Па генијално. После се чудат зошто никој не почитува правила во сообраќајот, и секоја седмица, 20-30% од шофери на кои им се пишани казни, возеле под дејство на алкохол.

Да бидеме реални 18 години е премногу, иако грешкава е фатална.
Али веќе кога планираат да намалат, нека му дадат од старт 10, па 8... да нема тензии.

Али веќе кога планираат да намалат, нека му дадат од старт 10, па 8... да нема тензии.
Грешка? Грешка е да експлодира нешто, да се случи несакан пожар/поплава. За оваа негова "грешка" 18 се малку. Ќе му ја намалат после уште за 5 години, само да спласне медиумскиот притисок. И ќе искочи, и ќе вози по прописи? Мало морген.

Правдата само во свои раце, ништо друго во оваа северна вукојебина.

Грешка? Грешка е да експлодира нешто, да се случи несакан пожар/поплава. За оваа негова "грешка" 18 се малку. Ќе му ја намалат после уште за 5 години, само да спласне медиумскиот притисок. И ќе искочи, и ќе вози по прописи? Мало морген.

Правдата само во свои раце, ништо друго во оваа северна вукојебина.
Во ред, може да биде и грешка од ваков тип. Не реков да го ослободат, туку дека 18 години се премногу според мене. Тоа ми е целиот муабет.

Ме интересира стварно, затоа што немам идеја како функционира. Ајде за прекумерна брзина, и поминување на семафор, има камери/сензор кои фаќаат во даден момент, и после тоа се процесира во полиција или кај и да е, па се доставува како казна кај прекршителот.

Е сега, прашањето ми е за преминување на полна линија, се активира некој сензор, или како функционира, исто и со 4-те жмигавци, некој го пријавува или како?
Кај мене тука имаат ставено камери со АИ на секоја побитна раскрсница, истите препознаваат дали носиш каиш, дали си поминал на црвено, дали возиш по лента наменета за градски превоз, дали зборуваш на телефон или држиш телефон во рака, плус регистрираат дали возиш побрзо од дозволено. Дополнително има цел оддел кој прави видео мониторинг, па доколку некој сврти на 2 полни и слично може да те регистрираат и тие (ако имаат видливост до таму).
За паркирање и брзо возење генерално ќе го јадиш ако налета џандар, многу често знаат да се во цивилни возила и да возат позади тебе како да е обичен човек, моментот кога ќе погрешиш те запира и го јадеш.

Казната ти доаѓа со сликче со сите марифети на домашна адреса, кркаш парична + казнени поени, после одредена бројка на казнени (прилично мала бидејќи истите не се ресетираат секоја година) одиш на преполагање (а и тука на градска туркаат како и во мкд), а ако си бил под дејство на алкохол/дрога и си возел апла побрзо од дозволено одма одиш сургун.

овој најверојатно после 2 години ќе може дома да си оди за викенди, кафе да си пие у кафич итн. Никој нема да се сеќава на тоа.
ОВА!

Дефинитивно време е да заличиме на браќата - само крвна освета му е мајката.
Остај го да излези, чекај го да се размножи и еби му мајката. Можи некој така ќе се сети до каде е отидена работата.

Знам, звучи невкусно, нецивилизирано, гнасно во крајна мера ама ТОА е лекот.

Секако, бел ден да не види судијата што го пресуди ова, на сон да му иди детенцето додека е жив, крв да плука.

„Повеќе пати е казнуван за прекршоци во сообраќајот и му била одземена возачката дозвола.“ - НАРАВОУЧЕНИЕ: правите шо куров ми ленче сакате, и онака некој за 10 кебапи ќе лежи повеќе од вас.

Кај мене тука имаат ставено камери со АИ на секоја побитна раскрсница, истите препознаваат дали носиш каиш, дали си поминал на црвено, дали возиш по лента наменета за градски превоз, дали зборуваш на телефон или држиш телефон во рака, плус регистрираат дали возиш побрзо од дозволено. Дополнително има цел оддел кој прави видео мониторинг, па доколку некој сврти на 2 полни и слично може да те регистрираат и тие (ако имаат видливост до таму).
За паркирање и брзо возење генерално ќе го јадиш ако налета џандар, многу често знаат да се во цивилни возила и да возат позади тебе како да е обичен човек, моментот кога ќе погрешиш те запира и го јадеш.

Казната ти доаѓа со сликче со сите марифети на домашна адреса, кркаш парична + казнени поени, после одредена бројка на казнени (прилично мала бидејќи истите не се ресетираат секоја година) одиш на преполагање (а и тука на градска туркаат како и во мкд), а ако си бил под дејство на алкохол/дрога и си возел апла побрзо од дозволено одма одиш сургун.

Mи стигна казна дека сум возел 56 во Холандија, на 50 ограничување. Наводно, до 3km/h имало толеранција, па за уште 3 ке мора да платам. Со слика од мене, со се.

Овоа Ангелчево што му ја намалиле казнава лично го имам запознаено пред повеќе години поради една непријатна случка.
Овоа ти е најтипичниот балкански сељак што може да постои на планетава,со татко Босанец,мајка Македонка,двајцата од некои од велешкиве села.
Овој сељак си дојде од странство пред одреден период и тешко спечалените пари ги трошеше на најможниот селски начин,локајќи по кафани по цели ноќи и правење бељи со колата доцна навечер.
За некои случаеви поделено мислење имам околу одмаздата,ама на овој сељак буквално му посакувам што е можно посвирепа одмазда,таман кога ќе испадне од затвор таткото на девојчето сакат да го остави и во раце и во нозе и онака цел живот да се мачи како куче вошливо.

Грешка е ако јас трезен, возејки по ограничување, удрам и усмртам некого, без притоа да го напуштам местото и 2 дена да се кријам. Тука не треба да има никакви олеснувања, особено не од 8 години. Овој напраил еден куп грешки пред да го усмрти девојчето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom