Воени авиони

• Креатор на темата Креатор на темата Bacillus gagous
  • Време на започнување Време на започнување
Концептот на Американците за следната генерација е, покрај главниот авион да летаат и неколку беспилотни авиони кои би служеле за директно вклучување во борба.

Полека веќе излегуваат на виделина еден куп концепти на летала што набрзо (веќе следната година-две) ќе влезат во употреба.

Некои од нив се:
XQ-67
MQ-28
YFQ-44
YFO-42
CATS
ARMDC
LOWUS
Плус неколкуте Кинески што беа претставени на парадата.

Иднината е беспилотна. :)

Полека веќе излегуваат на виделина еден куп концепти на летала што набрзо (веќе следната година-две) ќе влезат во употреба.

Некои од нив се:
XQ-67
MQ-28
YFQ-44
YFO-42
CATS
ARMDC
LOWUS
Плус неколкуте Кинески што беа претставени на парадата.

Иднината е беспилотна. :)
Иднината е вештачка интелигенција шо не е баш така добра вест за човештвото.

ловците не можат да бидат беспилотни, беспилотно летало зависи од сигнал. Тој сигнал можеш со џемер да го прекинеш и еднаш кога ќе се прекине леталото губи контрола. Можеш таква војна да водиш против некои голи и боси, но Русија која има огромни ресурси за електронска војна би ги неутрализирала ваквите летала многу брзо.

Иднината е вештачка интелигенција шо не е баш така добра вест за човештвото.
Не знам зошто не би била добра вест.
Сепак тоа ќе биде само алатка во корист на човештвото.

Мене логично ми звучи дека е добра работа роботи да гинат место луѓе во војните.

Не знам зошто не би била добра вест.
Сепак тоа ќе биде само алатка во корист на човештвото.

Мене логично ми звучи дека е добра работа роботи да гинат место луѓе во војните.
Алатка на богатите во секој случај. Ќе видиш како таа алатка ќе биде злоупотребена на сите нивоа во животот , особено во војните.Интелегенцијата без морални вредности е многу опасна алатка .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom