Воени авиони

• Креатор на темата Креатор на темата Bacillus gagous
  • Време на започнување Време на започнување
Концептот на Американците за следната генерација е, покрај главниот авион да летаат и неколку беспилотни авиони кои би служеле за директно вклучување во борба.

Полека веќе излегуваат на виделина еден куп концепти на летала што набрзо (веќе следната година-две) ќе влезат во употреба.

Некои од нив се:
XQ-67
MQ-28
YFQ-44
YFO-42
CATS
ARMDC
LOWUS
Плус неколкуте Кинески што беа претставени на парадата.

Иднината е беспилотна. :)

Полека веќе излегуваат на виделина еден куп концепти на летала што набрзо (веќе следната година-две) ќе влезат во употреба.

Некои од нив се:
XQ-67
MQ-28
YFQ-44
YFO-42
CATS
ARMDC
LOWUS
Плус неколкуте Кинески што беа претставени на парадата.

Иднината е беспилотна. :)
Иднината е вештачка интелигенција шо не е баш така добра вест за човештвото.

ловците не можат да бидат беспилотни, беспилотно летало зависи од сигнал. Тој сигнал можеш со џемер да го прекинеш и еднаш кога ќе се прекине леталото губи контрола. Можеш таква војна да водиш против некои голи и боси, но Русија која има огромни ресурси за електронска војна би ги неутрализирала ваквите летала многу брзо.

Иднината е вештачка интелигенција шо не е баш така добра вест за човештвото.
Не знам зошто не би била добра вест.
Сепак тоа ќе биде само алатка во корист на човештвото.

Мене логично ми звучи дека е добра работа роботи да гинат место луѓе во војните.

Не знам зошто не би била добра вест.
Сепак тоа ќе биде само алатка во корист на човештвото.

Мене логично ми звучи дека е добра работа роботи да гинат место луѓе во војните.
Алатка на богатите во секој случај. Ќе видиш како таа алатка ќе биде злоупотребена на сите нивоа во животот , особено во војните.Интелегенцијата без морални вредности е многу опасна алатка .

Welcome back.

Во право си за 65 и 71ва но за овие 3 имаме фотографии.

Како што врви време испадна можеби еден Рафал наместо 6 како шо се фалеа пакистанци, 1 Мираж и 1 Миг-29 и тоа во најдобар случај. Лажат ко цигани :icon_lol:

Како што врви време испадна можеби еден Рафал наместо 6 како шо се фалеа пакистанци, 1 Мираж и 1 Миг-29 и тоа во најдобар случај. Лажат ко цигани :icon_lol:

Па цигани се само со различни религии :D

И моја предпоставка е дека најверојатно 1 Рафал 1 Мираж и 1 Миг-29.

Па цигани се само со различни религии :D

И моја предпоставка е дека најверојатно 1 Рафал 1 Мираж и 1 Миг-29.

Најверојатно. Наводно две четворки Рафали биле задолжени за воздух-земја мисии покривани од МиГ-29 на нешто поголема висина и друга група на два пара Мираж-2000 кои би биле мамка. Но вистината ќе се дознае таму во 2044.

Едвај чекам да дознаам во 2044та некои козари колку авиони си собориле меѓу себе.

Иначе Кина скоро претстави два летачки прототипови на ловци од 6та генерација. Еден способен за бомбардирање и еден типичен air superiority. J-36 и Ј-50 им се имињата.

new-j-36-ground-parked-image.jpg

d0b68d983503b8d3.jpeg

Кај двата ловци недостасуваат вертикални стабилизатори и имаат нозли за максимум стелт.

Последно уредено:
Едвај чекам да дознаам во 2044та некои козари колку авиони си собориле меѓу себе.

Имале ваљда IFF уреди, јес да се назадни земји ама не се до толку ваљда. А ете сеуште не можат да се договорат за 1965 и 1971, разликите во claims vs. aerial victory. Да биде хаосот уште поголем америте инсистираат на поимот kill кој претпоставува целосно уништување на противникот заедно со евентуална смрт на пилотот. Америчкиот систем нема врска со меѓународно прифатениот поим кој кажува дека оној кој победил во дуелот добива воздушна победа. Сеуште останува стандард за 5 победи за титула АС но некаде причитав дека тоа би требало да се намали на 3 имајќи предвид реалноста на денешните воздушни борби.
Германците во ЊЊ-2 пак немале поим ас туку Експертен за што требало да има 10 воздушни победи.
Според мене 3 е сосема реалистично во денешно време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom